Bursa Ticaret Borsası (BTB) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)Bursa Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü imzalandı. Yapılan protokolle birlikte verilmeye başlanılacak olan eğitimleri başarıyla tamamlayan ve projeleri onaylanan girişimciler, üst limiti 100 bin TL olan desteklerden yararlanabilecek.
KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ndeki imza töreninde, KOSGEB Bursa Himzet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ile Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın hazır bulundu.
Girişimciliği geliştirilmesinin temin edilmesi, uygulamalı girişimcilik eğitiminin verilmesi ve bu eğitimlerden mezun olarak kendi işini kuran girişimcilerin KOSGEB Yeni Girişimci Desteği’ ne başvuru yapabilmesinin amaçlandığı protokol çerçevesinde, 31 Ağustos 2015- 9 Eylül 2015 tarihleri arasında eğitimler verilecek.
Bursa Ticaret Borsası Eğitim Salonu’nda verilecek olan eğitimlere, 30 bin TL’si geri ödemesiz, 70 bin TL’si ise kredi olarak verilecek KOSGEB desteğinden faydalanmak isteyen ve gerekli özellikleri barındıran en fazla 30 kişi seçilecek.
Matlı: Tarım ve hayvancılık sektöründeki girişimci sayısını artırmalıyız
BTB adına Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ile KOSGEB adına da Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ’ın karşılıklı olarak imzalarının ardından değerlendirmelerde bulunan BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, her girişimcinin bir başarı hikâyesi olduğunu anımsatarak, bu eğitimlerin ardından da yeni başarı hikâyelerinin çıkacağına inandığını söyledi.
Borsa olarak her zaman gıda, tarım ve hayvancılık öncelikli bir politika izlediklerine vurgu yapan Matlı, bu politikaları izlerken, tarım ve hayvancılık sektöründeki girişimci oranını artırmaya yönelik projeler de geliştirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Matlı, “İmzaladığımız bu protokol bunlardan sadece bir tanesi aslında. Biz bu kursa yapılacak başvuruları illa tarım sektörüne yönelik yeni fikirler için açmıyoruz. Umarım başvuruları uygun görülecek olan kursiyerler arasında tarım ve hayvancılığa yönelik düşünceler de vardır diye içimizden geçiriyoruz. Bursa’daki tarım ve tarımla ilgili diğer faaliyet alanları, ancak bu yeni fikirler sayesinde gelişecek ve büyüyecek” dedi.
Protokolün şehir ve ülke girişimcilerine katkı sağlaması temennisinde bulunan Özer Matlı, gerekli detaylı bilgilerin Bursa Ticaret Borsası’nın www.btb.org.tr adresi ile KOSGEB’in www.kosgeb.gov.tr adresinden öğrenilebileceğini sözlerine ekledi.
Akdağ: Bursa, girişimciliğin şahlandığı bir şehir
KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ da, Bursa’nın, girişimciliğin şahlandığı şehirlerden birisi olduğunu söyleyerek, “Ne kadar çok STK ve meslek kuruşu ile birarada olursak, başarımız katlanır diye düşünüyoruz. Mümkün olduğunca yaygınlık kazandırmak istiyoruz. Çok şükür Bursa, girişimciliğin şahlandığı bir şehir. Çok başarılı ve güzel örnekleri var. Böyle olunca da insanlar, onları rol model olarak almayı tercih ediyorlar. Bursa şehrinin dokusunda bu var” ifadesini kullandı.
Akdağ, Türkiye geneline bakıldığında da girişimciliğin toplum nezdinde artı değer kazandığını ve geçmiş yıllara kıyasla girişimciliğin her geçen gün itibarlı bir konuma yükseldiğini dile getirdi.