Home GÜNCEL BAKUT’un gönüllüleri sertifikalarını aldı  

BAKUT’un gönüllüleri sertifikalarını aldı  

- Guncellenme Tarihi: 15 Ocak 2016 17:16
4 min read
BAKUT’un gönüllüleri sertifikalarını aldı   için yorumlar kapalı
0

 

Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneği ‘nin (BAKUT) düzenlediği ‘Temel Dağcılık Eğitimi’ni tamamlayan kursiyerler, sertifikalarını aldı.

 

Deneyimli dağcılar tarafından Eylül 1999 yılında kurulan Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneği (BAKUT), bugün başta arama kurtarma olmak üzere doğa yürüyüşleri, dağcılık, kaya tırmanışı, mağaracılık, fotoğrafçılık, rafting, kano ve aletli dalış konularında faaliyetlerini sürdürüyor.

BAKUT’un 6 Ekim- 13 Aralık 2015 tarihleri arasındaki ‘Temel Dağcılık Eğitimi’ programına katılan 38 kursiyer, yaklaşık 2,5 ay süren eğitimlerin sonunda sertifikalarını ve Dağcılık Federasyonu’ndan onaylı lisanlarını düzenlenen törenle aldılar.

Temel dağcılık programı boyunca kursiyerler dağcılık, dağcılık malzemeleri ve kıyafetler, beslenme, ipler ve düğümler, pusula ve yön bulma gibi konularda teorik eğitim alırken, kaya tırmanışı yaparak ve kamp kurarak da aldıkları eğitimi uygulamaya döktüler.

BAKUT Başkanı Eray Türemen, derneğin afet öncesi eğitim, afet sırasında her türlü müdahale gibi amaçlarla kurulduğunu anımsatarak, “Bunun yanı sıra sportif faaliyetlerde ve dağlarda kazaya uğrayan, kaybolan kişilere en kısa sürede ulaşmak, yardım için gereken en uygun koşulları yaratmak, bu çalışmaları doğal afetler ve kazalarda gerek yurtiçi gerekse yurtdışından talep edildiğinde gönüllü olarak yerine getirmek, doğal afetlere karşı halkı bilinçlendirmek ve doğa sporlarında karşılaşılacak tehlikelere karşı eğitimler düzenlemek de faaliyetlerimiz arasında” dedi.

Bursa’nın 1. derece deprem bölgesinde bulunduğunu, bu nedenle gönüllülerden oluşan derneklerine yeni üyeler kazandırmak istediklerini belirten Türemen, yıl içinde açtıkları eğitim programlarıyla bunun altyapısını hazırladıklarını kaydetti.

Türemen ayrıca mart ayında yine temel dağcılık eğitim programı açacaklarını da sözlerine ekledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çukur Onarıldı

Osmangazi Belediyesi, yolda yürüyenlerin takılıp düşmesiyle gündeme gelen Hocaalizade Maha…