Çağdaş Muhasebeciler Grubu Önseçim Adayı Muharrem Kaya; mesleğin ihtiyacını karşılayamaz hale gelen ‘meslek yasasının’, mesleğin geleceğinin önünde engel oluşturduğunu söyledi. Kaya, yeni bir yasaya ihtiyaç olduğunu ve bunun için mücadeleye kararlı olduklarını söyledi.
Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın 4-5 Haziran’da yapılacak genel kurulu öncesi, Çağdaş Muhasebeciler Grubu’nda önseçim heyecanı yaşanıyor. Grup içinde iddialı olan Muharrem Kaya, 9 Nisan’da yapılacak 3 adaylı önseçim için kadınların ağırlıkta olduğu bir ekiple sahada çalışmalarını sürdürüyor. Kaya; statükocu, oda yöneticiliğini meslek haline getirmiş, kişisel hesaplar peşinde koşan, meslektaşlara yabancı, sosyal faaliyetler dışında hizmet üretmeyen bir anlayışa karşı ‘Çözüm İsyanda’ sloganı ile harekete geçtiklerini söyledi. Kaya, “Meslektaşlarımız bire bir yaşadığı sorunlarda maalesef odayı yanında bulamıyor. ÜstbirlikTÜRMOB’da etkinlik açısından 2. sırada gelen odamız maalesef temsil edilmediği gibi yanlış uygulamalara karşı da oda yönetimi tavır göstermiyor” dedi.
ÇÖZÜMÜN ADRESİ OLACAĞIZ
Slogan söylemlerle değil, projelerle meslektaşların yanında olduklarını dile getiren Muharrem Kaya, “Oda yönetimdeki 4’e 3 temsili 5’e 2 olarak değiştirmekte iddialıyız. Odamızın TÜRMOB’da temsil edilmemesi eksiklik ve Bursa’daki meslektaşlara haksızlıktır. Bu temsili kesinlikle sağlayacağız. Meclis’te bir meslek destek grubu oluşturmak istiyoruz. Bunun için TÜRMOB’u zorlayacağız ancak çalıştırmayı başaramazsak, bu sorumluluğu üstlenmeye şimdiden hazırız. Parti ayrımı gözetmeksizin 550 milletvekilimizle yazışmalar yaparak, destek grubuna katılımlarını talep edeceğiz.Vergi incelemelerinde müşterilerimizi temsil ve vergi davalarında savunma hakkımızın yer alması için mücadele edeceğiz.Meslektaşların ölüm, hastalık ve kadın meslektaşların doğum hallerinin mücbir sebep sayılması noktasında mücadele edeceğiz. Bağımlı meslektaşlar için bir taban ücret tarifesi oluşturulması için çalışacağız” diye konuştu.
HİZMETİ AYAĞA GÖTÜRECEĞİZ
Mesleğe yönelik ilgi her geçen gün artsa da ciddi sorunlarla karşı karşıya olduklarının altını çizen Muharrem Kaya, “İlçe temsilcilikleri kapatıldığı için meslektaşlar işleri olduğunda kilometrelerce mesafeyi kat etmek zorunda kalıyor. Bizim yönetimimizde ilçe temsilcilikleri yeniden açılacak.. Yeni yapılacak maliye sarayında irtibat ofisi bulunduracağız. Meslektaşların; özellikle yeni büro açanların pos maliyetine katlanmamaları için oda da ortak pos cihazı bulunduracağız. Vergi dairelerinde, SGK’da, İşkur’da, Bölge Çalışma Müdürlüğü’nde, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasındamemura göre değişen yorum ve talepler ciddi karmaşa yaratıyor. Bunun önüne geçmek için ortak işlem kılavuzları hazırlayacağız. Oda forum sayfasını mesleki birikim ve sorunların paylaşılması amacıyla etkin hale getireceğiz. Standart olarak yapılan (anasözleşme, matbu dilekçeler… vb)işlemlerle ilgili oda sitesinde bir bölüm açacağız. Bağımlı çalışan meslektaşların yoğun olduğu bölgelerde eğitimleri ayaklarına götüreceğiz. AB hibe fonlarından yararlanmak üzere projeler getireceğiz. Haksız rekabet ve korsan çalışmayı önlemek için rutin denetimler yapacağız. Tahsilat sorunu meslektaşlarımızı ciddi anlamda üzüyor. Bunu en aza indirmek için defter transferlerinde odanın aracı kılınması noktasında ısrar edeceğiz. Muhasebe bürolarının KOBİ tanımına alınarak KOSGEB desteklerinden yararlandırılması için lobi yapacağız” şeklinde konuştu.