Home EKONOMİ GÜMÜŞSOY: “BURSA TURİZMDE GÜVENİLİR KENT OLACAK

GÜMÜŞSOY: “BURSA TURİZMDE GÜVENİLİR KENT OLACAK

- Guncellenme Tarihi: 22 Haziran 2016 11:12
11 min read
GÜMÜŞSOY: “BURSA TURİZMDE GÜVENİLİR KENT OLACAK için yorumlar kapalı
0

BURFAŞ GENEL MÜDÜRÜ MUHAMMET GÜMÜŞSOY:

BURSA’YI TURİZMDE GÜVENİLİR BİR KENT YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GİRİŞİMİYLE KURULAN BURFAŞ, KENTİMİZİN DÖRT BİR YANINDA AÇTIĞI SOSYAL TESİSLERLE BURSALILARA VE BURSA’YA GELEN TURİSTLERE HİZMET VERİYOR.

BURFAŞ’IN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ÇALIŞMALARI, GELECEĞE YÖNELİK PLANLARINI VE HİZMETLERİNİ, GENEL MÜDÜR MUHAMMET GÜMÜŞSOY İLE KONUŞTUK. ÜRÜNLERİNDE KALİTEYE ÖZELLİKLE ÖNEM VERDİKLERİNİ BELİRTEN GÜMÜŞSOY, ÖZEL SEKTÖR İLE REKABETE GİRMEDİKLERİNE DİKKAT ÇEKİYOR.

Muhammet Bey öncelikle okurlarımız için kendinizi tanıtır mısınız?

1968 Düzce doğumluyum. İş gereği Bursa’ya geldim. Bursa’da evlendim ve burada kaldım. 22 yıldan beri Bursa’dayım. Sayın Recep Altepe ve Sayın Faruk Çelik ile birlikte siyaset yapıyoruz.

Uzun yıllar Burfaş’ın yönetim kurulu üyeliğini yaptım. 2013 yılı Kasım ayında itibaren de genel müdürlük görevindeyim.

BURFAŞ’taki çalışmalarınızı neler?

Göreve geldiğimiz günden itibaren Burfaş’ın kurumsal kimliğini tamamlamaya çalışıyoruz.

İşimiz çok. Burfaş yalnızca sosyal tesis işleten bir şirket değil. Bunun dışında park ve bahçelerin işletmesinden tutun da matbaa işlerinden, yüksek öğrenim yurduna kadar birçok alanda çalışıyoruz.

Şu anda 39 tesis var. Sayın Başkanın yaptığı 54 tesis var, bunun 39’unu biz çalıştırıyoruz. Onlarca çalışanımız var. Ayırdığınız zaman yirmi değişik kalemde iş yapıyoruz. Çok hareketli bir şirket burası. Bir taraftan da kurumsallaşma sürecini tamamlamaya çalışıyoruz. Tüm bunları yaparken de kaliteden ödün vermiyoruz. Çünkü insan her şeyin en güzeline layıktır.

Hizmet fiyatlarını nasıl belirliyorsunuz?

Fiyat politikamızı da esnafa zarar vermeyecek şekilde düzenliyoruz. Küçük esnafın bir çıta üzerinde, elit esnafın ise iki çıta altında fiyat veriyoruz.

Bir başka husus, her yerde mekân açmak istemiyoruz. Kâr amaçlı çalışmıyoruz. Elbette ki kâra ihtiyaç var ama yatırım odaklı gidiyoruz. Açtığımız sosyal tesisler ya tarihi mekânlar ya da coğrafi özelliği olan mekânlar.

Esnaf ve özel sektöre yaklaşımınız nasıl?

Atatürk Caddesi’nde, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda bir yerler açalım, iyi para kazanırız demiyoruz. Tarihi özelliği olan ya da coğrafi açıdan önemli alanları seçiyoruz ki o lokasyonda bir değer üretebilelim. Bu sebeple hem Bursa merkezde hem de ilçelerimizde tesis açarak oralarda yaşayan insanlarımızın büyükşehirli olduklarını hissettirmek ve büyükşehrin nimetlerinden faydalandırmak istiyoruz.

Özel sektörle hiçbir şekilde rekabete girmiyoruz. Rekabet ettiğimiz tek alan fiyat standardı. O alanda da orta noktada duruyoruz. Bundan sonra yapacağımız projeler de söylediklerimizi teyit eder olacak. Orhangazi Kale gibi, İznik Bayraktepe, Kâracabey sahilleri, Gölyazı, Keramet Kaplıcaları, Langoz Ormanları, Trilye, Kumyaka, Kumsaz, Kâracaali’de, insanlarımızın kullanmadığı ya da bilmediği coğrafi özelikleri olan yerlerle buluşturmaya çalışıyoruz.

Pek çok insan İznik Bayraktepe’ye çıkmamıştır. Çıktığı zaman o muazzam fotoğrafı terk etmeyecektir. Orhangazi Kale de öyle. Yalova’ya kadar görünür. Kumyaka’da tesisimiz Kurban Bayramı’na yetişecek.

İnsanlarımızın kaliteli hizmet alması için çalışıyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımız da bu yönde olacak.

Ürün tedariğini nereden sağlıyorsunuz? Bursa içinden mi yoksa farklı illerden mi?

Tamamıyla Bursa içinden almaya çalışıyoruz. Mecbur olmadığımız sürece ne olursa olsun Bursalı tedarikçilerden alıyoruz. Bursa’nın parası Bursa’da kalmalı. Dışarıdan alacağımız malları bile Bursa esnafı aracılığıyla satın alıyoruz.

Bursa esnafı yüz yüze baktığımız esnaf. Bu gün mal alacağız, yarın oyunu alacağız. Hep birbirimize lazımız.

Personel ile ilgili çalışmalarınız neler?

Sürekli eğitim veriyoruz. Tabi o da bir maliyet. Elemanlarımızı değiştiriyoruz. Aslolan personelin eğitimi. Moral çok önemli, moral düzgün olmazsa yapılan bir şeyin önemi yok. Hizmetin kalitesi ve sunma şekliniz, tedarikçiniz, müşteri memnuniyeti çok önemli.

Peki ya ürün kalitesi?

Firma olarak 2017 Kalite Derneği Ödülü’ne (KALDER) adayız. 1002 Müşteri Memnuniyeti Belgesi’ni almak için çalışıyoruz. Yurtiçinde ve yurtdışında sekiz farklı kalite ödülü aldık.

Laboratuar sonuçlarında müşterinin önüne gelen son mamüldeki hijyen oranında %87 ile Türkiye’de ikinci çıktık.

Bütün tesislerimizde acil yardım butonlarımız var. Yirmi dört saat denetim altında tutuyoruz. Herhangi bir vatandaşın güvenlik ihtiyacı olursa 155 butonuna bastığında polis ve jandarma hemen intikal ediyor. Yangın ve ambülâns hizmetlerimiz de böyle. Neden, vatandaş güven içinde yesin içsin diye.

Burfaş’ın tesisleri milletin tesisleri.

Müşterilerinize yönelik ne gibi kolaylıklar sağlıyorsunuz?

Sosyal Kârt uygulamamız var. Bireysel gelenlere %10, toplu gelenlere %15 indirim yaptık. Turizme güvenli kent imajı vermeye çalışıyoruz. Yurtdışında da tanıtımlarımız devam ediyor. Turistlere “seni istismar etmeyeceğiz, On Lira On Euro değil, On lira” diyerek Bursa’da emin ellerde olduklarını anlatmaya çalışıyoruz. 500 TL’lik turiste 500 Euro olmayacak. Çünkü yurtdışında da bize böyle yapıyorlar. Gittiğimiz zaman 0.50 Cent yazıyor, size 1 Euro diyor. Böyle yapmamız gerekiyor. Bu nedenle Arap turistler bizim tesislerimizi kullanıyor.

Balibey Han’da Fransız turistleri ağırladık. Döndüklerinde yayınlamışlar. Orada haberlere çıkmış. Bize gönderdiler. Turiste değer verirseniz gelir.

Algıyı doğru yönetirseniz doğru insanlar gelir.

Bunun dışında sosyal projelere önem veriyoruz. Şehitlerimiz, gazilerimiz, kadınlarımız, Bursaspor’umuz, hepsine destek olmaya çalışıyoruz. Güneydoğu’da operasyonda olan güvenlik güçlerimizin ailelerimize destek olmaya çalışıyoruz.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ağız Ve Diş Sağlığı Haftası Kutlanıyor

Ülkemizde 22 Kasım gününü içine alan hafta toplumunun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinç…