Home GÜNCEL Bursa’da Uludağ Organize Sanayi Bölgesi heyecanı…

Bursa’da Uludağ Organize Sanayi Bölgesi heyecanı…

- Guncellenme Tarihi: 7 Eylül 2016 13:33
6 min read
Bursa’da Uludağ Organize Sanayi Bölgesi heyecanı… için yorumlar kapalı
0
BURSA'DA TEK ÇATI ALTINDA TOPLANAN GÜRSU VE KESTEL ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ, ULUDAĞ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (OSB) ADI ALTINDA FAALİYETE GEÇTİ. (İHA/BURSA-İHA)
BURSA’DA TEK ÇATI ALTINDA TOPLANAN GÜRSU VE KESTEL ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ, ULUDAĞ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (OSB) ADI ALTINDA FAALİYETE GEÇTİ. (İHA/BURSA-İHA)

Bursa’da tek çatı altında toplanan Gürsu ve Kestel Organize Sanayi Bölgeleri, Uludağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) adı altında faaliyete geçti.

Şehrin doğusunda yatırımın geri kaldığını fark eden Bursalı iş adamları, yetersiz kalan Gürsu ve Kestel Organize Sanayi Bölgelerini tek çatı altında toplayarak Uludağ OSB yapısı altında yatırımlarına hız verecek.
Şehrin doğusunun tekrar ticaret ve sanayide gereken önemi kazanacağını, bölge halkının istihdamıyla yeni bir ekmek kapısı açılacağını belirten Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın, “Bölgeye ve şehrin doğusuna yetersiz kalan iki farklı küçük yapıda yönetilmeye çalışılan Gürsü ve Kestel Organize Sanayi Bölgeleri birleşerek, Uludağ Organize Sanayi Bölgesi’ni kurmanın heyecanını yaşıyoruz. Gürsu ve Kestel’de bulunan sanayicinin ihtiyaçlarını giderecek çalışmalarla bölge ekonomisine ciddi yatırım projelerimiz var. Uludağ OSB olarak sanayiciye büyük yük olan su ve doğalgazda ilk etapta yüzde 20’lik kar sağlayacak. Gürsu ve Kestel’in ortasında kalan tarıma elverişsiz alanı bakanlık Uludağ OSB’ye hizmet bölgesi olarak açtı. Bu bölgeyi idari yapı, kreş, anaokulu, mesleki eğitim bölgesi, ibadet yerleri yapacağız. Gürsu OSB açıldığında yanındaki Yenidoğan Mahallesi’nin nüfusu bin 500’lerde iken, şu an 10 bini geçti. Plansız yerleşimden kaynaklı olarak ne acıdır ki yüzde 95’lik kısmı ruhsatsız yapılardan oluşmaktadır. Alt katında iş yeri, üst katında ev olan bu yapılar değişerek bölgede Gürsu Belediyesi’yle koordineli bir şekilde kentsel dönüşüm yapılmasını ön protokolde anlaştık. Bursa ticaretin ve sanayinin kilit şehirlerinden birisi ve biz Bursa’nın unutulmuş doğu bölgesine yatırımla şehrin her tarafının kalkınmasını sağlayacağız” dedi.

Aydın, Çarşı Vişne’nin en önemli projelerden bir tanesi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Vişne Caddesi’nde birkaç kişiyle işe başlayan tekstilciler artık birer fabrikaya, yüzleri bulan işçi sayısına kavuşmuştur. Bu bölgede bulunan büyük şirketleri bünyemize katarak o bölgenin gelişiminin kontrollü olmasını istiyoruz. Vişne Caddesi’ne en yakın OSB bu saatten sonra Uludağ OSB olduğu için bölgeye yatırım yapmalıyız. Caddede planladığımız değişimde bölgeye bir çarşı ve gelen müşteriler için sosyal yaşam merkezi yapmak istiyoruz. Enerjide yenilenebilir alternatiflerden olan HES ve RES’lerden yararlanmak istiyoruz. Değişen OSB kanunlarıyla bölge dışına da yatırım yapma imkanı açılarak hem ülkemizin her alanının gelişmesine hem de enerji ihtiyacımızı daha tasarruflu hale getirecek çalışmalarda ilk sıralardayız. Geçen yıl çalışan 11 bin kişi varken, bu sene 20 binlere çıktı. Aynı şekilde OSB topraklarımız iki katı büyüdü. Bursa’nın 3. organize sanayisi olduk. 300 milyondan 500 milyon liralara çıkan büyüme payı herkesi mutlu eden, işimizi ne kadar doğru yaptığımızı gösteren çok önemli bir gelişim taşıdır.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Büyükşehir, Karla Mücadele Çalışmalarını Sürdürüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinin yanı sıra tüm ilçelerde kar yağışı, yağmur ve…