Home EĞİTİM Alinur Aktaş: ‘Kültürümüzün Bir Yansıması Olan Halk Oyunlarına Sahip Çıkmalıyız’

Alinur Aktaş: ‘Kültürümüzün Bir Yansıması Olan Halk Oyunlarına Sahip Çıkmalıyız’

- Guncellenme Tarihi: 30 Eylül 2016 15:46
10 min read
Alinur Aktaş: ‘Kültürümüzün Bir Yansıması Olan Halk Oyunlarına Sahip Çıkmalıyız’ için yorumlar kapalı
0
5005_01475235240İnegöl Belediyesi bünyesinde 2011 yılından beri çalışmalarına devam eden Belediye Halk Dansları Topluluğu yeni dönemde birbirinden önemli çalışmalara imza atmaya hazırlanıyor.

Belediye Halk Dansları Topluluğunun Belediye Spor Salonunda sürdürdüğü çalışmaları Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ve Belediye Kültür Sanat Komisyonu üyeleri ile birlikte ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş yeni dönem öncesi Halk Dansları Topluluğuna başarı temennisinde bulunarak, topluluk üyelerine birer kol saati takdim etti. Aktaş ziyarette, kaybolmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerimize sahip çıkma noktasında gençlerimizin böyle güzel aktiviteler içerisinde olmaları çok önemli. Kültürümüzün bir yansıması olan halk oyunlarımıza gençlerimizin sahip çıktığını görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir” dedi.

İNEGÖL’ÜN KISA BİR ÖZETİ
İnegöl’ün bir Tarih ve Kültür şehri olduğunu belirterek başladığı konuşmasında Başkan Aktaş; “İnegöl’de sosyal belediyeciliği amaç edinen belediyemiz tarafından 2011 yılında oluşan Halk Dansları Topluluğu, öncelikle İnegöl Yöresi Oyunlarını derlemek ve yaygınlaştırmak amacı ile kurulmuştur.7 den 77 ye her yaştan dansçılarla çalışma yapan topluluğumuzda öncelikle Ali Osman OLGUN Hocamızın derleyip sahnelediği İnegöl Yöresi Oyunları öğretilmekte, bunun yanında yurdumuzun değişik bölgelerinden de oyunlar verilmektedir. Bir sanayi ve mobilya kenti olan İnegöl’de Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinden gelen vatandaşlarımız kardeşlik ve barış içerisinde yaşamaktadır. Bu nedenle oyunlarımızı icra ederken İnegöl’de yaşayan bu kültürel mozaiği dikkate almaktayız.

2011 YILINDAN BERİ
Topluluğumuz 2011 Yılından beri; Küçükler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorilerinde çalışmalar yapmaktadır diyen Aktaş; “Eğitmenliklerini Ali Osman OLGUN, Recep ERDOĞAN ve Fatih ORAL’ın yaptığı İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun oynadığı başlıca yöreler: İnegöl, Bursa, Artvin, Trabzon, İzmir, Kırklareli, Zeybek ve Halaylar potporidir. Bu sene Belediye Halk Dansları Topluluğu oynadığı oyunlara Burdur Yöresini de eklemiştir” dedi.

ULUSAL VE ULUSLARARASI ARENADA TEMSİL EDİLİYORUZ
Yurt içi ve yurt dışında önemli festivaller ve gösterilerde yer alan topluluğumuzun yapmış olduğu önemli gösterilere de değinen Aktaş; “Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının programları kapsamında 2014 yılında Tataristan’ın Kazan şehrinde, 2015 yılında Türkmenistan’ın Merv Şehrinde Türkiye’yi temsilen görev almıştır.2015 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gazimağusa’ya bağlı Yeniboğaziçi Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Uluslararası Pulya Festivalinde göz dolduran gösteriler yapmıştır. 2015 Türkiye Halkoyunları Federasyonu’nun yapmış olduğu Halkoyunları yarışmasında 3.olmuştur” dedi.5005_11475235240

İNEGÖL GECESİ UNUTULMAZLAR ARASINA GİRDİ
İnegöl yöresine ait oyunları bildiğiniz üzere Halk Dansları Topluluğumuz 2015 Aralık ayında muhteşem görsel şovlarıyla Kültür Sarayında ortaya koymuşlardı diyen Aktaş; “Yıllardan bu yana süren yok olma noktasına gelen örf ve ananelerinin harmanlandığı, İnegöl türküleri ile halk oyunlarının ilk kez sahnelendiği İnegöl gecesi ile katılanlara unutulmaz anlar yaşatılmıştı. İnşallah bu sene üstüne koyarak daha konsepti geniş bir gece tertip etmek istiyoruz. Ayrıca 2016 yılında da ülkemizde yaşanan olaylardan dolayı programa aldığımız bir iki etkinliği maalesef gerçekleştiremedik. En son olarak Belediye Halk Dansları Topluluğumuz gösterileri ile geçtiğimiz ağustos ayında gerçekleştirdiğimiz uluslararası kültür sanat festivaline damga vurdu.

YENİ SEZON ÇALIŞMALARI 15 EKİM’DE BAŞLIYOR
Böylesi önemli başarılara ve çalışmalara imza atan Halk Dansları Topluluğumuzu bu akşam ziyaret etmek istedik diyen Aktaş; “ 2015-2016 sezonunda 120 dansçıyla çalışmalarını tamamlayan topluluğumuz, 15 Ekim tarihinde başlayacak yeni sezon çalışmaları öncesi 75 dansçıyla çalışmalarını yürütmektedir. Kayıtlarımız ise 15 Ekim tarihine kadar devam etmektedir. Çalışma gün ve saatlerimiz ise Salı ve Perşembe saat:19.30 ve Pazar saat:13.00’tür” dedi.

ZAMANIMIZI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ
Geçmişten beslenen gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmalıyız vurgusu yapan Aktaş; “Bu mana da sizlerin bu sosyal aktivite içerisinde olmanız bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Kültürümüzün bir yansıması olan halk oyunlarına sahip çıkmanız bugün ve gelecek adına önemli bir unsurdur. Burada kültürümüzün yaşatılmasına önemli bir katkı verirken, aynı zamanda boş vakitlerinizi böyle anlamlı bir etkinlikle değerlendirmeniz takdire şayan bir davranış örneği. Özellikle gençlerimizin okul dışındaki zamanlarını bu şekilde değerlendirmeleri ve kendilerini kötü alışkanlıklardan korumaları gerçekten önemli. Belediyemiz bu noktada çocuklarımızın ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durması için hem kültür sanat etkinlikleri ile hem de belediyespor marifetiyle birçok kurs ve faaliyet düzenlemektedir. Buradan tüm öğrencilerimizi bu etkinliklerimize davet ediyorum” dedi.

Aktaş son olarak; “Kültürümüzün yeniden keşfine olanak sağlayan, geçmişi bugüne ve geleceğe taşıma adına çalışmalarına aralıksız devam eden Belediye Halk Dansları Topluluğu mensuplarına sonsuz başarı dileklerimle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmasının sonunda Başkan Aktaş ve beraberindekiler Belediye Halk Dansları ekip üyelerine birer kol saati takdim ederken, ziyaretin anısına hatıra fotoğraf çekildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Osmangazide Kadınlar, Şiddete Dur Dedi

Osmangazi Belediyesi ve Osmangazi Kent Konseyi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ulus…