Osmangazi Belediyesi, köylere destek olmak amacıyla BEBKA, Tarım İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası ile birlikte yepyeni bir proje başlattı. Proje kapsamında, Osmangazi’ye bağlı 26 Köye (mahalle) LED ekranlar yerleştirilecek. Ekranlarda yayınlanacak filmler ile çiftçilerin ürün yetiştiriciliği, bakım, ilaçlama ve diğer konularda, uzmanlar tarafından doğrudan bilgilendirmesi sağlanacak.
Tarımsal kalkınma adına örnek teşkil eden proje kapsamında ilk LED ekran Gündoğdu Mahallesi’ne yerleştirildi. Düzenlenen törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye olarak klasik hizmetlerin dışında, vatandaşların ihtiyaç duyduğu her alanda çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. Mahalle olarak ilçeye bağlanması ile birlikte, köylerin orijinal dokusunu koruyarak daha yaşanabilir olması, şehirle entegrasyonunun sağlanması için ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Mustafa Dündar, “Köylerimizde tarımsal üretimin devam etmesini sağlamak bizlerin ana hedefi. 26 köyümüze konulan LED ekranlar ile çiftçilerimiz, ürün yetiştiriciliği, ilaçlama ve verimli üretim gibi konularda uzmanların desteğini alacak. Çiftçilerimiz, dijital iletişim sistemi sayesinde, doğru zamanda doğru bilgilendirme ve uygulamalar ile tarımsal üretimde verim artırma imkanı bulacak. Üreticimize yol ve yön göstermek için gerçekleştirilmiş ciddi bir proje. Böylece köylerimizde, zamansız ilaçlama ve benzeri yanlış uygulamalar sonucu ortaya çıkacak verim kaybının önüne geçilmesi sağlanmış olacak” dedi.
“KÖYLERİMİZ VERİMLİ TARIMIN MERKEZİ OLACAK”
Proje kapsamında, Ahmetbey, Aksungur, Armutköy, Avdancık, Bağlı, Büyükdeliller, Çağlayan, Çeltik, Çukurca, Demirtaş, Dereçavuş, Dürdane, Gündoğdu, İsmetiye, Karabalçık, Kirazlı, Küçükdeliller, Ovaakça, Seçköy, Selçukgazi, Alaşar, Çaybaşı, Güneybayır, Güneybudaklar, Seferiışıklar ve Mürseller (Köy) mahallelerine LED ekranlar yerleştirdiklerini belirten Başkan Dündar, “Köylerimiz, doğru bilgilendirme ve uzman desteği ile verimli tarımın merkezi olacak. Belediyemizin faaliyetleri, duyuruları, sosyal etkinliklerle ilgili bilgilendirici kısa filmler ile köylerde yaşayan insanlarımız bilgiye daha kolay ulaşacak” diye konuştu.
“ÜRETİCİMİZİN YANINDAYIZ”
Üreticiye destek olmak adına hayata geçirdikleri diğer projeleri de anlatan Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak üreticimize destek olmak amacıyla Armutköy’de ‘Üretici’ Pazarı’ kurmak için çalışmamız devam ediyor. Kuracağımız pazarda, vatandaşlarımız köyünde yetiştirdiği ürünü doğrudan satma imkanı bulacak. Yine köylerimizden gelen talep üzerine meyve üreticilerimiz için de soğuk hava deposu kurma çalışmalarımız son aşamaya geldi. Bu sayede de, üreticimiz ürününü daha iyi şartlarda pazarlama imkanına kavuşmuş olacak” dedi. Köy Muhtarları ile Gündoğdu sakinlerinin katıldığı törende konuşan Bursa Tarım İl Müdürü Ömer Ceylan, Bursa’nın tarımsal üretim bakımından, Türkiye üretiminin yüzde 3’ünü karşıladığını söyledi. Ceylan, “Bursa, 341 bin hektar tarım alanı, çeşitlilik gösteren tarımsal üretim deseni, 32 bin kayıtlı çiftçisi, 200 bin büyükbaş hayvan varlığı, 370 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 26 üretici birliği ve 5 milyar liralık tarımsal hasılası ile ülkemizin tarımsal hasılasının yüzde 3’ünü üretmektedir” dedi. Hazırladıkları projelerle üreticilere yeni olanaklar yaratmayı hedeflediklerini belirten Ceylan, “Bu gün, Osmangazi Belediyesi ve BEBKA işbirliğinde hayata geçirdiğimiz projemiz ile üreticilerimize bilgiyi teknoloji vasıtasıyla aktarmanın bir örneğini görmekteyiz. Bizler, belirlenen konularda yapılacak projelerle her türlü fırsatı değerlendirerek, ilimizin tarımını daha da geliştirici olmaya kararlıyız” diye konuştu.