Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB), Uludağ Üniversitesi’nde (UÜ) Rekabet Kulübü kurulması için ilk adımı atarak UÜ’deki toplulukların başkanları ile bir araya geldi.
URTEB Genel Başkanı Ahmet Özenalp, Başkan Yardımcısı Mürsel Öztürk, Genel Sekreter Avukat Handan Özcebe, Genel Sayman Emir Turupcu ile UÜ topluluk başkanlarından Hatice Soyalp, Kağan Çoban, Enes Uçak, Anıl Bayrak, Uğur Konağ ve Ezgi Ertunç’un katıldığı toplantıda, Rekabet Kulübü kurulmasının amaçları ve izlenilecek yol hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Vizelerin bitiminden sonra çalışmalarla ilgili yeni bir toplantı yapılması da kararlaştırıldı.
URTEB Genel Başkanı Ahmet Özenalp, programa katılan topluluk başkanlarına teşekkür ederek, “Amacımız, teşebbüsleri rekabet konusunda yeterli bilgiye sahip yeni nesil gençlerle donatmaktır. Rekabete dönük eğitim bir gerekliliktir. Bu konuda yüksek lisans tezleri ve doktoralar mutlaka özendirilmeli, desteklenmelidir. URTEB, bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazırdır” dedi.
YENİ DÜNYA DÜZENİNDE HER ŞEY REKABET İÇİN
Özenalp, şunları söyledi: “Ülkemiz, dünyanın birçok ülkesi ile rekabet savaşı veriyor. Bu savaşı kazanmaya sadece teknolojik gelişmeler yetmez, aynı zamanda uluslararası rekabet mevzuatı dahil, rekabet etmenin tüm inceliklerini öğrenmek zorundayız. Bunun yolu da bunu kavrayan yeni nesil patron ve yöneticilerin işbaşına gelmesinden geçiyor. Üniversitelerimiz rekabet dersleri ile buna katkı koymak, öğrencilerimiz de rekabet toplulukları ile bu oluşuma destek vermek durumundadır. Yeni dünya düzeninde her şey rekabet için. ABD’nin THY’ye uygulayacağı elektronik eşya yasağının temelinde de rekabetin yattığı bir gerçek. Peki, biz ne yapacağız? Yasaklar var diye havayolu mu değiştireceğiz. Tabii ki hayır. Kendi hava yolumuzla seyahat etmeye devam edeceğiz. Sivil toplum kuruluşları olarak vatandaşımızı rekabet bilinciyle bilinçlendirmek için gereken ne ise yapmaya çalışacağız. URTEB’in bu konudaki seminerleri şimdi daha bir anlam kazanmıştır. Uludağ Üniversitesi’nde Rekabet Kulübü kurulması da bu nedenle çok önemlidir.”