Home EKONOMİ GİRİŞİMCİLİĞE BTB’DEN KATKI…

GİRİŞİMCİLİĞE BTB’DEN KATKI…

- Guncellenme Tarihi: 15 Nisan 2017 14:15
10 min read
GİRİŞİMCİLİĞE BTB’DEN KATKI… için yorumlar kapalı
0

GİRİŞİMCİ ADAYLARI SERTİFİKALARINI MÜSTEŞAR ASLAN VE KOSGEB BAŞKANI BİÇER’İN ELİNDEN ALDI

BİLİM SANAYİ TEKNOLOJİ BAKANLIĞI MÜSTEŞARI ASLAN:

“SADECE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİNİ ALMAK YETERLİ DEĞİL”

BURSA – Bursa Ticaret Borsası’nın düzenlediği KOSGEB 5. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sona erdi. Eğitime katılan ve başarıyla tamamlayan 30 girişimci adayı sertifikalarını Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, KOSGEB Başkanı Recep Biçer, BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı’nın elinden aldı.

Bursa Ticaret Borsası Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen sertifika törenine; Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı KOSGEB Başkanı Recep Biçer, BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir katıldı.

Sertifika töreninin açılışında konuşan BTB Başkanı Özer Matlı, “Bugün sizler için yeni bir iş hayatının başlangıç noktası. Umarım aldığınız sertifikalar yeni başlangıçlar, yeni gelişmeler için fayda sağlar. BTB olarak düzenlediğimiz bu eğitimlerle örnek oluyoruz, sizler de bunun bir parçasısınız. Yeni iş kuracak arkadaşlarımızla beraber Bursa’mızı her anlamda olduğu gibi girişimcilik alanında da, Ankara’da ve Türkiye’de örnek projeler üreten bir şehir haline getireceksiniz. Yeni hayatınızda başarılar dilerim” dedi.

Biçer, “Girişimcilik son 5-6 yılda bir ivme kazandı”

Sertifika törenine katılan KOSGEB Başkanı Recep Biçer de, girişimciliğin son 5-6 yılda Türkiye’de ciddi bir ivme yakaladığını kaydetti. Biçer, “Biz de KOSGEB olarak bunun önemli bir parçası olduğumuz için hakikatle gurur duyuyoruz. Bu tür işletmeler açıldığında seviniyorum. Yaptığınız işin iki boyutu var; maddi ve manevi. Bir taraftan kendi geçiminize yönelik olarak kuracağınız işletmelerle bereketli kazançlar elde edeceksiniz, bir taraftan da Sayın Cumhurbaşkanı’mızın seferberlik çağrısına uygun olarak, yanınızda istihdam edeceğiniz insanlara güzel bir kazanç kapısı olacaksınız, bu da manevi boyutu. Biliyorsunuz Hazreti Peygamber’in bir Hadis-i Şerif’i var; Veren el alan elden üstündür. Siz artık insanlara aş vermeye adaysınız. Bu manada hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bereketli bol kazanç diliyorum” diye konuştu.

Pastayı yapmak girişimcilere kaldı

Bir insanın her şeyi yapmasının mümkün olmadığına dikkat çeken Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ise, “Bunun da yolu kendimize bir rota, bir yön belirleyip, gerekli altyapı ve gerekli eğitimi alıp, kendimizi hazırladıktan sonra KOSGEB de finansman desteği verdiğine göre yani unu, şekeri hazır olduğuna göre pasta yapılması için tek irade kalıyor. Siz gençlerin kendine güveni, ayakları yere sağlam basan, ufkunu belirlemiş, kendisine güvenen, çevreye güven telkin eden ve neyi niye yaptığını bilen insanlar olarak yolumuza devam etmek lazım” şeklinde konuştu.

Bursa’ya bugün tek bir program için geldiğini, kendilerine genç girişimcilerle bir araya gelme davetinin geldiğini ve onu kabul ettiğini belirten Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan da, “Geleceğimizin teminatı gençler. Sadece geleceğimizin değil, gelecek geleceğimizin de teminatı olan sizler, girişimcilik noktasındaki ilk adımını atarken sizlerin yanında bulunmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim” dedi.

Aslan, “Milyonun üzerinde bu eğitimi alan girişimcimiz var”

Müsteşar Aslan, şunları söyledi:

“Başkanımdan aldığım bilgiye göre şu anda girişimcilik eğitimini almış milyonun üzerinde girişimcimiz var ve çoğu sizin gibi gençler. Elbette sadece girişimcilik eğitimi almak yeterli değil. Aynı zamanda ‘ben girişimciyim’ deyip, o tabelayı, ocağı tüten, ocağı yanan bir yere asmak önemli olan. İnşallah bu noktada da bunu gerçekleştirirsiniz. Sizler bu eğitimler sayesinde ‘Bu iş nasıl yapılıyor’, onu öğreniyorsunuz. Yani orada bir göl var, deniz var, orada nasıl kulaç atacağınızı öğretiyorlar size veya bir ırmak var, o ırmağı nasıl geçeceğiniz öğretiliyor. Bilgiyi alıp hıfz etmek eskilerin tabiri ile çok güzel bir kelime yani kendine mal etmek. Şimdi siz bunu kendinize mal ettiniz. Biraz sonra o belgeyi aldığınızda bunu ispatlayacaksınız. Bir başka anlamda bu iş niye önemli? Şimdi tekrar bir düşünün bir ülkede bir milyonun üzerinde kişi girişimcilik eğitimi aldı. Eğitim alanların yüzde 10, 15 civarının kendi işletmesini açtığını düşünün, bu muazzam bir şey. Türkiye’nin hedeflemiş olduğu 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşma noktasında, sizlerin çok fazla katkısı olacak. Bu çok değerli bir şey.”

Yapılan konuşmaların ardından eğitim programına katılan genç girişimci adaylarının sertifikaları programa katılan protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da Trafiğe Dikey Çözüm

Yıldırım Belediyesi, şehrin önemli gündemlerinden olan ulaşım problemine çözüm oluşturacak…