- Tarih İle Spor Osmangazi’de Buluştu
- Yarışlara Kenya ve Etiyopyalı Atletler Damga Vurdu
- Binlerce Sporcu Bursa Caddelerinde Ter Döktü
Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’ kapsamında gerçekleştirilen 12. Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Tarihi Kent Halk Koşusu büyük bir katılımla yapıldı. 15 kilometrelik yarı maratonda, Kenya ve Etiyopyalı atletler ipi göğüsledi.
Yerli ve yabancı sporcuların büyük ilgi gösterdiği Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu, sabah saat 10.00’da Tophane Meydanı’ndaki Saltanat Kapı önünden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın verdiği startla başladı. Start törenine; Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ve vatandaşlar katıldı.
Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu’na katılan sporcular, Tophane Saltanat Kapı’dan başlayıp, Atatürk Caddesi, Haşim İşcan Caddesi, Altıparmak Caddesi ve Çekirge Caddesi’nin ardından Pınarbaşı Meydanı’nda sona eren 15 kilometrelik parkuru tamamlamak için ter döktü. Kenya, Etiyopya, Fas, Uganda, Rusya ve Yunanistan’dan olmak üzere 16’sı yabancı toplam bin 285 atletin katıldığı yarı maratonda erkeklerde Kenyalı atlet Paul Kipkemoi Kipkorir 48.02’lik derecesiyle birinciliği kazandı. Yine Kenya’dan
Charles Kiplagat Korir 48.28’lik derecesiyle ikinci, Etiyopyalı Getaye Fisseha Gelaw ise 48.36’lık derecesiyle üçüncü oldu. Erkeklerde dereceye giren sporculara madalya ve kupalarını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar takdim etti.
Bayanlarda ise Kenyalı Esther Chesang Kakuri 51.36’lık derecesiyle birinciliği, Etiyopyalı Sofia Shemsu 51.58’lik derecesiyle ikinciliği, Etiyopyalı Chaltu Dida Negasa da 54.08’lik derecesiyle üçüncülüğü elde etti. Kadınlarda dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar tarafından verildi. Yarışmanın birincileri 2 bin, ikincileri bin 500, üçüncüleri ise bin dolar para ödülünün sahibi oldu.
Ayrıca erkekler ve bayanlarda, 35-39 Yaş, 40-44 Yaş, 45-49 Yaş, 50-54 Yaş, 55-59 Yaş, 60-64 Yaş ve 65 Yaş Üstü kategorilerinde de dereceye giren sporcular da madalya ve kupa almaya hak kazandı.
Halk Koşusu’nda Renkli Görüntüler
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yer aldığı Tarihi Kent Halk Koşusu’na
2 bin 452 sporcu kayıt yaptırdı. Saltanat Kapı’dan başlayıp, Heykel, Setbaşı, Irgandı Köprüsü, Kayhan Çarşısı, Kapalı Çarşı ve Kavaklı Caddesi güzergahını izleyerek, Pınarbaşı’nda sona eren 4 kilometrelik Halk Koşusu’nda erkeklerde birinciliği 13.06’lık derecesiyle Yusuf Usta, ikinciliği 13.42’lik derecesiyle Sezgin Uluhan, üçüncülüğü ise 14.04’lük derecesiyle Ufuk Ulaş elde etti. Bayanlarda ise birinci 15.49’luk derecesiyle Dilek Özdemir, ikinci 16.15’lik derecesiyle Semanur Eren, Ayça Deren Demiralan 17.05’lik derecesiyle üçüncü oldu. 7’den 77’ye her yaştan sporcunun katıldığı halk koşusunda renkli görüntüler ortaya çıktı. Pınarbaşı Meydanı’nda gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren sporculara madalyaları ve ödülleri Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin,
Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri tarafından verildi.
Dündar: “Çıta Her Yıl Yükseliyor”
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 12. Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’nun bu yıl rekor bir katılımla gerçekleştirildiğini belirterek, “Bu yılki, yarışlarımız Uluslararası Atletizm Federasyonu’nun takvimine girdi. Bu nedenle 15 kilometre yarışına katılım da yükseldi. Her yıl çıtası yükselen ciddi ve güzel bir yarış oluyor. Bundan sonraki yıllarda bunun daha da yükseleceğine inanıyoruz. Bu etkinliklerde Atletizm Federasyonu Başkanımız ve yönetimi de bizlerle birlikte. Onların da desteği var. Hep birlikte inşallah bundan sonraki dönemlerde uluslararası anlamda tercih edilen, herkesin yarışmak istediği bir maraton olmasını hedefliyoruz. Şehrimizin tanıtımı, şehrimizin yabancı ülkelerde özellikle atletizm camiası tarafından takip edilmesi çok önemli. Biz belediyelerin asıl amacı zaten şehrimizi tanıtmak. Bu vesileyle desteği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm sporculara başarılar diliyorum” diye konuştu.
Çintimar: “Osmangazi, Türkiye’ye Örnek”
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da yaptığı konuşmada, Osmangazi Belediyesi’nin önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını söyleyerek, “Bu yarışın Türk Atletizmi için büyük bir önemi var. Şehirlerimizin, özellikle tarihi yönlerini tanıtımı için atletizmden faydalanması çok önemli. Atletizmi; yaşam, kültür ve spor etkinliği anlamında insanlara yansıtabilmek en güzel şekilde bu organizasyonlarla oluyor. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel bir organizasyon. Bu organizasyonların sadece Bursa’da değil, buradan Türkiye’ye örnek olarak tüm illerimizde yapılmasını arzu ediyorum. Bu tür etkinlik yapan her belediye başkanımızın da hizmetindeyiz, yanındayız. Birlikte en güzeli yapabilmenin çabası içerisindeyiz. Yarışlara katılan herkese başarılar diliyorum” dedi.