Japonya’nın Tokai Belediyesi ile kardeş şehir olan Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret eden Japon iş adamı Nakashima San, Nilüfer’e hayran kaldı. Başkan Bozbey ile görüşen Japon iş adamı, iki kent arasında kurulan köprünün sadece kültürel alanla sınırlı kalmaması gerektiğine dikkat çekti.
Nilüfer Belediyesi ile Japonya’nın Tokai Belediyesi arasında 10 yıl önce hayata geçirilen kardeş şehir anlaşması ile başlayan ilişkiler giderek güçleniyor. Nilüfer ile Tokai arasında kültürel ilişkiler her geçen gün artarken, kardeşlik ilişkileri Japon iş adamlarının ilgisini de Bursa’ya çeviriyor. Nilüfer Belediyesi ile Tokai Belediyesi arasındaki kardeş şehir ilişkisini öğrenen Japon İş adamı Nakashima San, iş ziyareti için geldiği Türkiye’de Nilüfer Belediyesi’ni de özellikle ziyaret etti.
San, Türk işadamı Ümit Yörgüç ile birlikte Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde bulunan makamında bir araya geldi. Bitki sektöründe iş yapan San, iki kent arasında kurulan köprünün ardından Türkiye ile iş yapmaya başladığını belirterek, “ Tokai ile aranızdaki ilişki beni çok etkiledi. Türkiye ile iş yapıyorum. Bu iş ilişkisinin uzun vadede olacağını düşünüyorum. Sizin Tokai Belediyesi ile kültürel anlamda iş birliğiniz var. Bu ilişki sadece kültürel anlamda kalmayabilir. İş ilişkilerinin gelişmesi için de bir şeyler yapılabilir” dedi.
Nilüfer’e geldiğinde çok sayıda park ve yeşil bir bitki örtüsü ile karşılaştığını belirten San, “Şehriniz çok güzel planlanmış bu nedenle Nilüfer’e olan ilgim bir kat daha arttı. Ben Japonya’da Organik Gübre Konfederasyonu Başkanı olarak görevim var. Burası organik tarım yapmaya çok müsait bir yer. Bunu Japonya’da anlatacağım. Buraya yatırım yapmak isteyen iş arkadaşlarımıza ulaşacağım” ifadelerini kullandı.
BOZBEY: JAPONYA İLE İLİŞKİLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDİYOR
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Japonya ile ilişkilerin artarak sürdüğünü belirtti. Tokai Belediyesi ile 10 yıldır kardeş kent olduklarının altını çizen Bozbey, “Tokai Belediyesi ile kardeş kent olmamızın olumlu sonuçlarını da görüyoruz. Çamlıca Mahallemizdeki Japon Parkı en somut örneklerinden biridir. Japon
kültürü, parkımızda gerek yiyecekleri ile gerekse de mimarisi ile yansıtılmaktadır” diye konuştu.
Japonya’nın bitki çeşitliliği anlamında ileride olduğunu söyleyen Bozbey, “Japonların geliştirdikleri aşılarla yeni bitki çeşitleri ürettiklerini biliyoruz. Hatta üretilen bu bitki çeşitlerine isim veriyorlar. Üretilen bir çiçeğe Ece ismi verilmişti. Bu konuda bilgi birikimleri oldukça fazla. Japon iş adamı San’ın bizi ziyaret etmesinden dolayı duyduğum memnuniyeti dile getirmek isterim. Bu ziyaret Japonya ile iş ilişkilerimizin gelişmesine katkı sunacaktır” dedi.