Mudanya Belediyesinde sansasyonların ardı arkası kesilmiyor. İmar işlerinde süregelen rahatsızlıklara bir yenisi daha eklendi ki inanılır gibi değil… Başkan Hayri Türkyılmaz’ın yakınlarına ve yandaşlarına sağladığı iltimaslar biteceğe benzemiyor, ama bu son olayı ne yazık ki kendisi de açıklayamadı.
Konu şöyle; Başkanın yakın dostlarından biri içerisinde 20 villa (8‘i yer sahibine ait) inşaatının bulunduğu bir mülkün sahibi. Burayı müteahhide veriyor ve yıllar önce inşaat başlıyor. Fakat Yapı Denetim Firması ve müteahhitle aralarında çıkan anlaşmazlık yüzünden yapı denetim firmasıyla aralarında yüklü bir alacak davası oluşuyor.
İlgili mülk sahibi bu davaya delil olarak sunmak amacıyla Mudanya Belediyesine evrak kayıt numarası 6988 olan 03.06.2016 tarihli bir dilekçe veriyor. Dilekçede aslında bir yandan kendini ihbar ediyor. Diyor ki; bizim inşaatımız aslında yüzde 95 seviyesinde değilken Mudanya Belediyesi birimlerince onaylanmış hak ediş ve hesaplama cetvelleri bulunmaktadır. Oysa ki inşaatın daha aşağı seviyelerde olduğunu, projede bulunmamasına rağmen iki villada asansör boşluğu yapıldığını, ve hatta 2 villanın projeye uygun olarak konuşlanmadığını verdiği dilekçede kendisi belirtiyor.
Bu dilekçeye istinaden Mudanya Belediyesinin yer sahibinin dilekçesinde yazdığı (kendini ihbar ettiği) konuları doğrular nitelikte bir cevap yazdığı, bu cevapla da yine yer sahibinin yapı denetim firmasına karşı açtığı davayı kazandığı gelen bilgiler arasında…
Başkana sorduk, tekrar soruyoruz:
Bu konuyla ilgili olarak;
Yüzde 95 seviyesine gelmediği halde hak ediş onaylaması ve hesaplama cetvelleri Mudanya Belediyesi tarafından verildi mi ?
Bu onay aslında Yapı Kullanma İzniyle eş değer değil mi?
Yüzde 95 bitim raporu vermek, inşaat projeye uygun olarak tamamlanmıştır, artık oturabilir demek değil mi? Kalan yüzde 5 sadece evrakların tamamlanması anlamına gelmiyor mu?
Yapı Kullanma izni verildi mi?
Yüzde 95 bitim raporu ve/veya yapı kullanma izni verildi ise neden verildi, veren birim hakkında bir işlem yapıldı mı?
Bahse konu inşaat yola taştı mı?
Taştı ise ne işlem yapıldı?
Asansör boşluklarıyla ilgili bir işlem yapıldı mı?
Bu yapıların inşaat ruhsatı bitti ise, yapı kullanma ruhsatı da verilmedi ise bina şu an kaçak değil mi? Bununla ilgili bir işlem yapıldı mı?
3 Haziran 2016’da verilen bu dilekçeyle ilgili hiçbir işlem yapıldı mı? Yapılmadı ise bir yılı aşkın süredir neden yapılmadı? Bu göz yummanın sebebi mülk sahibinin başkanın yakın arkadaşı olması mı?
Bir de çok ciddi bir iddia var, vatandaşın verdiği dilekçenin belediyede kaybolduğu iddia ediliyor, dilekçe Mudanya Belediyesinin arşivinde mevcut mu?
Bahse konu kişinin “Belediyeye dilekçe verdim, işimi gördürdüm, dilekçeyi geri aldım” dediği gerçek mi?
Öyle ise bu dilekçeyi ilgili şahsa iade eden görevli kim, ve hakkında bir işlem yapıldı mı?
Başkan Türkyılmaz’a Whatsapp kanalıyla bu soruların bir kısmını sorduğumuzda aşağıdaki cevabı aldık:
“Denetim firması bizden önceki dönemde bir başkan yardımcısı ve muhasebe müdürü ile birlikte aynı faturayı birden fazla kez kullanarak yanlış hatırlamıyorsam 182 bin tl dolandırıcılık yapmışlar yargı kararı kesinleşti mi henüz bilmiyorum. Bilgi alınca haber veririm iyi günler”
Denetim firmasının bir önceki dönemde kimlerle ne yaptığı bizi ilgilendirmez demedik onu da önceki dönem başkan yardımcısı Kartal Saldırış’a sorduk, denetim firmasının personelinin aynı faturayı ikinci kez fotokopi şeklinde onaylatarak hak ediş aldığını, o dönemin bütün başkan yardımcılarının konuyla ilgili ifade verdiklerini, suç tespiti yapılmadığını ve yargılanmadıklarını öğrendik. İlgili yapı denetim firmasının da bahse konu personelinin işine son verdiği gelen bilgiler arasında.
Sayın Türkyılmaz’dan konuyla ilgili yazılı bir cevap gelirse seve seve kullanırız, fakat belediye başkanı olarak görevini neden yerine getirmediğini de bu cevaba eklerse çok seviniriz…
Saygılar, sevgiler…