Home FOTO GALERİ Heimtextil Frankfurt’a katılan Türk firması sayısı 257’ye yükseldi

Heimtextil Frankfurt’a katılan Türk firması sayısı 257’ye yükseldi

- Guncellenme Tarihi: 11 Ocak 2018 13:55
13 min read
Heimtextil Frankfurt’a katılan Türk firması sayısı 257’ye yükseldi için yorumlar kapalı
0

BTSO, 100 İş İnsanını Hemtextile Fuarı İle Buluşturdu

  • Ev tekstilinde Avrupa lideri Türkiye, dünya liderliğine doğru ilerliyor

 

Ev tekstilinde Avrupa’nın birinci, dünyanın dördüncü büyük ihracatçısı olan Türkiye, sektörde dünyanın en prestijli organizasyonu olan ve 65 ülkeden 2 bin 941 firmanın katıldığı Heimtextil Frankfurt Fuarına damga vurdu. Fuara Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) öncülüğünde 98’i Bursa’dan olmak üzere Türkiye’den toplam 257 firma katıldı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası da (BTSO) Küresel Fuar Acentesi projesi kapsamında yaklaşık 100 kişilik heyetle Heimtextil fuarına çıkarma yaptı.

 

Türk firmaları, 2023 yılında 4 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için fuarda sergilediği nevresimden battaniyeye, halıdan perdeye, banyo tekstilinden duvar kağıdına pek çok yenilikçi ve fark yaratan ürünleriyle büyük beğeni topladı.

 

BTSO ve UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay: “Fuarda hiçbir ülkenin sahip olmadığı bir trend alanına sahibiz. Bursa ev tekstili ve giyimlik kumaşta dünyada trendleri ve tasarımı belirleyen en önemli merkezler arasında yerini aldı. Orta ve üst segmentte dünyadaki pazar payımız daha da artacak.”

 

Ev tekstili ve dekorasyon ürünlerinde dünyanın en prestijli organizasyonu olarak bilinen Heimtextil Frankfurt Fuarına, Ar-Ge, tasarım ve marka gücüyle Türk ürünleri damga vurdu. Almanya’nın Frankfurt kentinde 9-12 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Heimtextil Fuarına Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) öncülüğünde 98’i Bursa’dan olmak üzere Türkiye’den toplam 257 firma katıldı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Küresel Fuar Acentesi projesi kapsamında yaklaşık 100 kişilik heyette tekstil sektörünün kalbinin attığı fuarda incelemelerde bulundu. Türk firmaları; 65 ülkeden toplam 2 bin 941 firmanın katıldığı fuarda 70 bine yakın yabancı profesyonel ziyaretçinin büyük beğenisini kazandı. Türk ev tekstili firmaları; nevresim, yatak, battaniye, halı, perde, dekoratif kumaş, minder, yastık, banyo tekstili, duvar halısı ve duvar kağıdı gibi en yeni ürünlerini sergiledi.

 

Ev tekstilinde Avrupa’nın birinci, dünyanın dördüncü büyük ihracatçısı olan Türkiye, 2023 yılında 4 milyar dolar ihracat hedefliyor. Türk ev tekstili sektörü, dünya genelinde gücünü pekiştirmek, yeni pazarlara açılmak ve zirvedeki yerini sağlamlaştırmak amacıyla Heimtextil Frankfurt Fuarına her yıl yenilikçi ve fark yaratan tasarımları ile katılıyor.

 

Türk katılımcıların sayısı her geçen yıl artıyor

Ev tekstilinde küresel güç olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye’den Heimtextil Fuarına katılan firma sayısı da her geçen yıl artıyor. Heimtextil Frankfurt Fuarına 2010 yılında katılan Türk firması sayısı 146 idi. Geçen yıl fuara katılan Türk firmalarının sayısı 245 olurken, bu yıl bu rakam 257’ye yükseldi.

 

 

Bursa, Heimtextil’de ayrıcalıklı konumda

Fuarı ziyaret eden UTİB ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Bu fuarda hiçbir ülkenin sahip olmadığı bir trend alanına sahibiz. UTİB olarak oluşturduğumuz tanıtım platformları, trend alanları ve seminerlerle Türk firmalarının ulaştığı noktayı da uzun yıllardan bu yana sergiliyoruz. Bursa ev tekstili ve giyimlik kumaş alanında dünyada trendleri ve tasarımı belirleyen en önemli merkezler arasındaki yerini aldı. Orta ve üst segmentte dünya pazarlarından aldığımız pay, her geçen yıl daha da artacak” dedi.

 

Ar-Ge ve Tasarım Vurgusu

Başkan Burkay,  Bursa’nın ev tekstili ve giyimlik kumaş alanında dünyada trendleri ve tasarımı belirleyen en önemli merkezler arasındaki yerini aldığını belirterek, “Özellikle orta- üst segmentte dünya pazarlarından aldığımız pay, her geçen sene artmaya devam ediyor. Bu durum, Bursalı firmalarımızın tasarıma ve Ar-Ge’ye verdikleri önemin sonucu” diye konuştu.

 

Trend Alanında Bursa Ayrıcalığı

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, BTSO’nun Küresel Fuar Acentesi projesi kapsamında yılın ilk yurt dışı iş organizasyonunu Heimtextil fuarına gerçekleştirdiklerini de dile getirerek, “100 kişilik bir heyetle Almanya’nın Frankfurt şehrindeyiz. İnşallah bu fuarla birlikte BTSO, Bursa iş dünyasını 2018 yılı boyunca 50’nin üzerinde fuar organizasyonuna taşıyarak, hem Bursa’nın hem de Türkiye’nin ihracatına büyük katkı sağlayacak bir performansı da gösterecektir” ifadelerini kullandı.  Heimtextil fuarının dünyanın en önemli sektör buluşması olduğuna dikkat çeken İbrahim Burkay, “Bu fuarda hiçbir ülkenin sahip olmadığı bir trend alanına sahibiz. Bu noktada Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği olarak oluşturduğumuz tanıtım platformları, trend alanları ve seminerlerle Türk firmalarının ulaştığı noktayı da uzun yıllardan bu yana sergiliyoruz” diye konuştu.

 

“AB pazarındaki toparlanma ihracatımızı artıracak”

İhracatta yeni yıla ilişkin beklentilerini de açıklayan İbrahim Burkay, yeni yılda özellikle AB ülkelerinin ortalama büyüme performansının yüzde 2,2’lere ulaşmasının beklendiğine dikkat çekti. AB pazarındaki toparlanmanın Bursa’nın ve Türkiye’nin ihracatına da olumlu etkileri olacağını vurgulayan İbrahim Burkay, şöyle devam etti: “Pazardaki gelişmeler bizler için çok önemli. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımızın Fransa seyahatini çok önemsiyorum. Avrupa ekonomisini şekillendiren Almanya ve İngiltere gibi ülkeleri İspanya ve İtalya’nın da desteklemesiyle birlikte pazardaki büyüme ülkemizin ve Bursa’mızın ihracatında da yeni bir sürecin başlamasına katkı sağlayacaktır. Türkiye’nin 2002 – 2008 dönemindeki 6 yıllık büyüme performansını inşallah yeniden yakalayacağız.”

 

Dünyanın En Prestijli Fuarlarından Birisi

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkan Yardımcısı Osman Nuri Canik, Türk şirketlerinin son 15-20 yıllık süreçteki atılımlarıyla Heimtextil gibi dünyanın en prestijli fuarlarının en önemli aktörleri arasında yer almayı başardığını söyledi.  Bursa’nın son yıllarda önce ihracatçı birliklerinde sonra da BTSO liderliğinde yeni hamleler geliştirdiğini belirten Canik, “Odamız, küçük sanayicimizi, tekstil esnafını bu fuarlara getirerek onlara yeni ufuklar kazandırmakta çok önemli bir rol üstlendi. Burada küçük şirketler orta; orta ölçekli şirketler de büyük şirket konumuna yükseldi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanımızın vizyonu ve ekip çalışması, Bursa için yol açıcı bir nitelik taşıyor. UTİB ve BTSO liderliğinde yürütülen çalışmalar meyvelerini vermeye devam edecek” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Malatya’da Deprem Oldu

Malatya​’nın Doğanşehir-Gövdeli ilçesi sallandı. Depremin büyüklüğü 3.3 olarak açıkl…