Home EKONOMİ Marmarabirlik yine sözünü tuttu

Marmarabirlik yine sözünü tuttu

- Guncellenme Tarihi: 25 Ocak 2019 09:44
5 min read
Marmarabirlik yine sözünü tuttu için yorumlar kapalı
0

2018/2019  İş yılında  351 milyon TL bedelle 51 bin ton  ürün alımı gerçekleştiren Marmarabirlik, alınan ürün bedellerinin 211,5 milyon TL’sini öderken,  ortaklara kalan borcun yarısını 30 Ocak yerine  25 Ocak’ta ödeyecek. Erken yapılacak olan bu ödemeyle birlikte üreticilerine toplamda 273,5 milyon TL ödemiş olacak.

Marmarabirlik’ten ortaklarına müjdeli haber geldi. 2018/2019 Alım kampanyasında üreticilerin  351  milyon TL karşılığı toplam 51 bin  ton ürün alımı gerçekleştiren Birlik, ürün bedellerinin % 60 karşılığını 15 günlük periyotlarda ödedi. Ürün alım kampanyasının sona sermesinin ardından  Marmarabirliğin mali imkanları değerlendirilerek,  ürün bedeli alacaklarının kalan kısmının yarısını 25 Ocak’ta  ödeme kararı aldı.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Birliğin satışlarının olumlu yansıması sebebiyle ürün bedellerinin ödenmesinin  25 Ocak Cuma günü yapılacağını açıkladı. Asa, “yapmış olduğumuz saha ziyaretlerinde şunu söylemiştik;’eğer satışlarımızdan dönüşler planlananın öncesinde gerçekleşirse üreticimize olan borcumuzu 1 gün hesaplarımızda tutmayız’ dedik. Yapılan bu ödeme bununun bir kanıtıdır” dedi.

Ödeme planı kapsamında Mayıs ayında son dilim alacaklarının da Birliğin imkanları elvermesi durumunda ödeme takviminin erkene alınabileceğini belirten Başkan  Asa sözlerini şöyle sürdürdü:

” 2018/2019 iş yılı ürün alım kampanya dönemi ürünün  ’var’ yılıydı. Bu zor yılda 51 bin ton ve 351  milyon bedelle ürün alımı gerçekleştirdik. Ürün bedellerinin % 60 karşılığı olan 211,5 milyon TL’yi üreticilerimize  ödenmiş, kalan borcumuzun yarısını da 30 Ocak 2019 tarihinde ödeneceğini açıklamıştık. Daha önce de belirttiğimiz gibi  mali imkanlarının elverdiği sürece ortaklarımızın alacaklarının en kısa sürede ödenmesinin sözünü vermiştik. Marmarabirlik’in satışlarından geri dönüşümler olumlu yönde  gerçekleştiğinden ödeme gününü öne çekme kararı aldık.Üreticilerimizin  alacakları son dilim olan  77.5 milyon TL  ödenerek ortaklarımıza  borcumuz kalmayacak ” dedi

Piyasada özel sektör temsilcilerinden daha yüksek fiyatla ürün alımlarını gerçekleştirdiklerini ve bugüne kadar ürün bedellerinin ödenmesinde hiçbir şekilde kredi kullanmadıklarına dikkat çeken Asa, ” Yine bu kampanya dönemindeki ürün bedellerinin % 80 karşılığı  olan 273,5 milyon TL kredi kullanmadan ödenmiş olacaktır. Böylelikle geçtiğimiz yıl alınan kg ve toplam tutar miktarını bu yılda aynı dönemde ödemiş olmaktayız. Geriye kalan % 20 ödeme dilimi için  kesinlikle kredi kullanılmayacaktır. ” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çukur Onarıldı

Osmangazi Belediyesi, yolda yürüyenlerin takılıp düşmesiyle gündeme gelen Hocaalizade Maha…