Home GÜNCEL CHP Bursa’da kriz! Çetin Çoklar istifa etti

CHP Bursa’da kriz! Çetin Çoklar istifa etti

- Guncellenme Tarihi: 29 Ocak 2019 13:33
8 min read
CHP Bursa’da kriz! Çetin Çoklar istifa etti için yorumlar kapalı
0

CHP Orhangazi Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan ancak ittifak görüşmeleri sonrası adaylığı geri çekilen Çetin Çoklar CHP’den istifa etti. Yaptığı yazılı bir açıklamada Çoklar, “Genel merkezlerin eline yüzüne bulaştırarak sürdürdüğü, koyun-keçi pazarlığı gibi ilerlettiği ittifak masasında Osmangazi’ye karşılık Orhangazi’miz feda edilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

CHP’de deprem. CHP Orhangazi’de Belediye Başkan adayı olan ancak genel merkez kararı ile adaylığı geri çekilen Çetin Çoklar yazılı bir açıklama yaparak partisinden istifa ettiğini belirtti.

İşte Çetin Çoklar’ın yaptığı açıklama;

“Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi’nin almış olduğu resmî karar doğrultusunda, Orhangazi’mizin önünü açacak bu değişim için iki aydır sahada sizlerle birlikteyim.

Bu süreçte ekibim ve ilçe teşkilatımla birlikte; hemşehrilerimizin gözünde, anketlerde, tüm analizlerde en önemlisi sokakta bize olan teveccühü, değişime olan arzuyu gördük. Henüz iki ayda, bütün kesimlerden destek alarak, güçlü bir rüzgar yakaladık.

KEÇİ KOYUN PAZARLIĞI GİBİ

Bu doğrultuda çalışmalarımıza son sürat devam ederken, genel merkezlerin eline yüzüne bulaştırarak sürdürdüğü, koyun keçi pazarlığı gibi ilerlettiği ittifak masasında Osmangazi’ye karşılık Orhangazi’miz feda edilmiştir. Hiç bir ankete, analize kulak vermeden, Orhangazi sokaklarında 5 dakika bile gezmeden, bu karar Ankaralı Beyler tarafından vermiştir. Bana geçtiğimiz hafta, her defasında böyle bir durumun söz konusu dahi olmadığını söyleyen partinin üst organları; teşkilatıma ve şahsıma bu kararı bildirme gereği bile duymamıştır. İki aydır kendilerinin aldığı resmi karar doğrultusunda maddi manevi emek veren ekibim, teşkilatım, gönüllülerim; bu kararı diğer partinin il başkanının sosyal medya hesabından öğrenmiştir. Ne ben ne de bana destek veren sizler, biz bu tavrı hak etmedik. Ben bu saygısızlığa isyan ediyorum.

Tabanın sesine kulak vermeden “ben kararımı verdim herkes tıpış tıpış oy verir nasıl olsa” anlayışı yenilmeye mahkûm bir anlayıştır. Kimse pazarlık masalarında benim hemşehrilerimin oyuna ipotek koyamaz. Ben bu anlayışa isyan ediyorum.

ÖLÜMÜ GÖSTERSELER DE SITMAYA RAZI OLMAYACAKLARDIR

Orhangazi halkı mevcut belediye yönetiminden illallah etmiştir. Herkesin kolayca gördüğü üzere bıkkınlık had safhadadır. Buna karşılık bu ittifakla birlikte, bu yönetimin en önde gelen isminin karşısına, zihniyet olarak ondan hiçbir farkı olmayan, eski yol arkadaşı konulmak istenmektedir. Hemşehrilerim, birbirinin kopyası bu iki isimden birini seçmeye zorlanmaktadır. Oysa ki Orhangazililer’in hafızası vardır. Ölümü gösterseler de sıtmaya razı olmayacaklardır. Ben bu iş bilmezliğe isyan ediyorum.

Daha geçen hafta benim partime, teşkilatıma ve üyelerime ”omurgasızlar” diyenlere Cumhuriyet Halk Partililerin oy verdirilmek zorunda bırakılmasına isyan ediyorum.

KAZANACAĞIMIZ SEÇİM ALTIN TEPSİYLE İKTİDAR PARTİSİNE SUNULMUŞTUR

Matematik bilimi inkar edilerek; bizim kazanacağımız bir seçim, anketlere kulak vermeden kendi partimiz tarafından altın tepsiyle iktidar partisine sunulmak istenmektedir. Belediyemizin önüne kamyonlar dayanmıştır. Orhangazi’nin kaybedecek bir 5 yılı, satılarak yönetilecek arazisi kalmamıştır. Ben buna isyan ediyorum.

Ferman onlarınsa, Orhangazi bizimdir.

Ben başladığım hiçbir işi yarıda bırakmam, yola çıktıklarımı da yarı yolda asla bırakamam.

Pazar gününden beri gönderdiğiniz sayısız mesaj ve büyük destekten dolayı sizlere teşekkür ediyorum.

Herkes içini ferah tutsun; ben bu yola Orhangazi’ye hizmet etmek evlatlarımıza güzel bir gelecek bırakmak için çıktım. Bu yola çıkarken de kimseden icazet almadım. Bu nedenle hiçbir Allah’ın kulu beni Orhangazi’ye hizmet etmekten alıkoyamaz. Buna karar verecek tek mercii 31 Mart günü sizlersiniz.

BUGÜN İSTİFA EDİYORUM

Bu süreçte herkes her şeyi söyleyecek, belirli çevreler ortalığı bulandırmaya devam edecektir. Benden duymadığınız hiçbir şeye lütfen inanmayın.

Ben yıllardır emek verdiğim, evladımdan ayırmadığım, mensubu olmaktan şeref duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nden bana bu yaşatılanlardan dolayı bugün istifa ediyorum.

Tüm hemşehrilerime saygılar sunuyorum.

SİZLERE SÖZÜM VAR : DÜNDEN GÜZEL OLACAK YARINLAR”

Kaynak: lodoshaber.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çukur Onarıldı

Osmangazi Belediyesi, yolda yürüyenlerin takılıp düşmesiyle gündeme gelen Hocaalizade Maha…