Home GÜNCEL MEHMET ÇELEBİ İMSİAD’I NEDEN İSTİYOR?

MEHMET ÇELEBİ İMSİAD’I NEDEN İSTİYOR?

- Guncellenme Tarihi: 22 Ocak 2020 20:39
13 min read
MEHMET ÇELEBİ İMSİAD’I NEDEN İSTİYOR? için yorumlar kapalı
0

Zamanında büyük umutlarla kurulan ve zaman içinde büyük badireler atlatan derneklerden biri İMSİAD… 15 Temmuz sonrası neredeyse dağılma noktasına gelmiş, zaman içinde de toparlanmaya çalışmış bir oluşum. Kentsel dönüşümün en çok konuşulmaya başlandığı yıllarda Bursa’da ciddi atımlar attı, söz sahibiydi. Ve lakin dediğim gibi atlattığı badirelerden sonra şu an üye sayısı 140’lara inmiş durumda.

Son dönem derneğin başkanlığı Mustafa Andiç tarafından yürütüyor. Ve fakat Çelebiler İnşaat’ın yönetim kurulu Başkanı Mehmet Çelebi önderliğinde ortaya çıkan yeni muhalif ekip mevcut yönetimden çok memnun olmayacaklar ki derneğin yönetimine talip olduklarını Sheraton’da düzenledikleri bir yemekle ilan ettiler.

Başkan adayı Mehmet Çelebi’nin neden aday olduğunu açıkladığı toplantı oldukça kalabalıktı. Hem İMSİAD üyesi hem de Bursa Ak Parti Millet Vekili Atilla Ödünç de toplantıda yer aldı ve bir konuşma yaptı.

Çelebi konuşmasında sektörün son iki yıldır yaşadığı darboğazı, finans ve satış sıkıntılarını anlattı. Son dönemde faiz indirimlerinden sektör temsilcilerinde yarattığı memnuniyeti anlattı.

Aslında vurgulamaya çalıştığı ana konu sektörlerinin en güçlü temsilcisi derneklerinin bu sıkıntıları asla dile getirmediğiydi. Merakımdan derneğin kuruluş amacını ve tüzüğünü inceledim. 2. Madde aynen şöyle diyor: “Dernek, Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda kalkınmasına, vatandaşlarının refah düzeyinin yükselmesine katkı sağlamak. İnşaat sektörünün ve üyelerinin problemlerine sahip çıkarak, çözümler konusunda projeler üretmek, İnşaat sektöründe, yan sanayisinde ve her türlü Yapı malzemesinde kalite standartlarının Avrupa Birliği standartları üstüne çıkması için çalışmalar yapmak, projeler üretmek, Sektör bünyesinde görev yapanların eğitimine katkı sağlamak vb. amaçlar için kurulmuştur. Sektörel bazda nihai amaç, ülkemiz insanının güvenli ve kaliteli yaşam alanlarına sahip olabilmesi, şehirlerimizin çağdaş ve kaliteli yaşam standartlarında inşa edilmesi, Sektöre hizmet eden tüm birimlerin bu amaçlar doğrultusunda her anlamda gelişme ve eğitilmesine katkı sağlamaktır.”

Bu amaçlara bakınca realitede böyle bir girişim olmadığını son döneme baktığımızda görüyoruz. Çelebi de buna dikkat çekti ki, sesimizi duyuramadık dedi.

Keza hepimiz inşaat sektörünün evrensel ekonomik sıkıntılara paralel Türkiye’de de yaşanan darboğazdan nasibimizi aldık, domino etkisi yarattı tüm sektörlerde… Bu açıdan Bursa’da da ekonominin lokomotifi olan sektörün ayağa kalkmasını önemsiyorum.

Şimdi biraz derneğin yeni adayı Mehmet Çelebi hakkında bilgi verelim:

43 yıllık Çelebiler Group firmalarının ikinci nesil yöneticisi Mehmet Çelebi… Bursa’da yetişmiş, hitabeti güçlü, samimi, genç ama ayakları yere basan, 250 bin metrekareye yapılan konut projelerini yönetebilen, adı sağlam olarak anılan bir firmanın yöneticisi demek daha doğru olur.

Özellikle kentsel dönüşüm konusunda faaliyet göstermiş bir firmayı yönetiyor olması benim için dikkat çekici ki Bursa’da çıkmaza giren, birçok insanı barksız bırakan bu konuyu, bizzat yaşayan biri olarak çözüm üretmesini beklemek anlaşılır bir şey olur. Değil kentsel dönüşüm, hiçbir iş yapmayan bir şahsın şehrin en hızlı sektörüne başkanlık etmesini beklemek sizce da abesle iştigal değil mi?

Şu an İmsiad’ın yönetimine talip olan bu yeni ekip 30 kişilik bir grupla haftada 3 akşam toplantı yapıyor, proje ekipleri son sürat çalışıyor, şimdiye kadar oluşturdukları projeler akla mantığa yatkın, sektörü temsil ve ileriye taşıma noktasında oldukça başarılı duruyor. Projeleri yazımın sonunda vereceğim ama birkaç tanesi çok dikkatimi çekti onları biraz açalım.

Konut İhracatı Komisyonu kurulması öne çıkan bir proje örneğin… Bursa’da Araplara konut satışı çok hızlı diye biliriz de Kuveyt’te A Sınıfı Ofisi olan tek firma varmış Bursa’dan… Yani yurtdışında yeterli tanıtım ve satışımız hala yok. BTSO ile birlikte sanayi ve malzeme ihracatı gerçekleştirilse, Arapların sektörün zor durumunda fırsatçılık yapmaları, 600 bin liralık konutları 300 bin liraya kapatmaya çalışmaları yerine yüksek fiyatlarla konut satışı yapılsa Bursa ekonomisi ciddi katkı görür. Bu lokomotifin oluşmasında elbette güçlü bir dernek yapısına ihtiyaç var.

Projelere baktığımızda mevcut sıkıntıları gidermek üzerine hazırlandıklarını görmemek mümkün değil, kıssadan hisse sorun bilenin çözümü de üretebileceğinin bariz örneği hepsi.

Mehmet Çelebi “Güçlü Yönetim, Güçlü İMSİAD” ikilemesinin doğru orantısına vurgu yapıyor ve “Önce samimi olacağız, Samimi bir dernek oluşturacağız, İmsiad’ı insanlara dokunmayan bir dernek olmaktan çıkaracağız” diyor.

İlk bir yılın hedefi 400 üye… İmsiad’a kendi mülkü olan, içinde eğitim salonları, kuracakları Genç İmsiad üyeleri çekecek özellikler bulunan bir Genel Merkez inşa edecekler. Bu Genç İmsiad işini önemsiyorum, çünkü 20’li yaşlarda yeni mezun olmuş veya alaylı birçok genci yapacakları aktivitelerle bir araya getirip sektörel anlamda önlerini açmaya teşvik edeceklerine inanıyorum. Genç neslin önünde işini iyi yapan, kendini iyi yetiştirmiş işadamı örneklerine ihtiyacı var, bu ekip tam da böyle işte…

Çelebi ve ekibinin günlerce kafa patlatarak oluşturduğu projeler de maddeler halinde aşağıda, sektör için hayırlısını, hepimiz için de esenlikler dileyelim…

İMSİAD PROJELER

* Konut İhracatı Komisyonu – (BTSO destekli yabancıya konut satışı) Sanayi İhracatı ve Malzeme İhracatı

*Kentsel Dönüşüm ve Şehir Planlama Komisyonu – (Yaşanabilir kentler ve mevcut sorunların çözümü)

*İMSİAD Akademi – (Tüm eğitim ve seminer planlaması)

*Genç İMSİAD – (18-25 yaş arası genç tüm çalışmalarımıza katkı sağlamalarını ve beraberliği sağlamak)

*İMSİAD Aile- (Özellikle sosyal sorumluluk projelerinde topyekûn birlikteliği sağlamak ve yönetimde çoğulculuk)

*İMSİAD Etkinlik Komisyonu (İMSİAD üyelerine yönelik tüm etkinliklerin sağlanması ve yürütülmesi)

*İMSİAD Satın Alma – (Üyelerin birlikteliği sağlandıktan sonra mevcut ihtiyaçların belirlenmesi toplu satın alma yapabilmesine uygun şartların oluşturulması)

*İMSİAD Basın – (İMSİAD ile alakalı kurumsal yazılı görsel ve dijital medyada kamu oyu ve üyelerle iletişimin sağlanması)

*İMSİAD Sinerji -(Tüm kamu kuruluşları, belediyeler, üniversiteler, meslek liseleri ve üniversitelerin alakalı birimleri ile iletişimin sağlanması)

*İMSİAD Teknoloji – (İnşaat ile alakalı yeni teknolojilerin takip etmek yeni teknolojilerin üretimi ile alakalı meslek liseleri ve üniversitelerin alakalı bitimleri ile iletişim ve koordinasyonunun sağlanması)

*İMSİAD Finansman -(İnşaat sektörü ile alakalı yerel ve ulusal bankalar dışında Yurtdışında yeni finans arayışları ve kurumlarla iletişimin sağlanması ve bu sayede ülkemize sermaye girişinin sağlanması.

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Anahtar Parti’ye ne gerek vardı..?

Şüphe yok ki; üç tarafı denizlerle çevrili, bulunduğu coğrafya gereği toprakları verimli, …