UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Hedefimiz; sektörümüzün var olan gücünü daha da ileri taşımak. Tekstil ihracatında katma değerin azami derecede artırılması, yeni teknoloji ve metotların üretim süreçlerine kazandırılmasına yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz”
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), tekstil sektöründe inovasyon kültürünü oluşturma çalışmalarına devam ediyor. UTİB TechXtile Start-Up Challenge programı kapsamında başlatılan ve daha önce 8 kez yapılan AR-GE Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği eğitimlerinin dokuzuncusu online olarak gerçekleştirildi.
2020 yılında gerçekleştirilen 12. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı-TechXtile Start-Up Challenge’da kurumsal kategoride ilk 3 finalistle birlikte, 2019 yılında ödül almaya hak kazanan ancak pandemi nedeniyle programdan faydalanamayan firmaların katıldığı eğitim programında; pazarlama, ekonomi ve finans, girişimcilik, iletişim, insan kaynakları, yönetim ve liderlik becerileri gibi konular ele alındı.
‘GÜCÜMÜZÜ İLERİ TAŞIMAK İSTİYORUZ’
Programın açılış konuşmasını yapan UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “İnovasyon kültürünü oluşturarak yeni girişimleri ekonomiye kazandırmak amacıyla yola çıktığımız Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği eğitimini sektörümüzün geleceği adına çok önemsiyoruz. Girişimcilerimizin her konuda bilgi sahibi olmaları ve tam donanımlı hale gelmeleri, onların daha emin adımlarla ileriye doğru yürümelerini ve büyümelerini sağlayacaktır. Pandemi koşullarına hızlı adapte olarak çevrimiçi sürdürdüğümüz eğitimlerimizden çok iyi geri dönüşler aldık. Program koordinatörümüz Ufuk Batum tarafından verilen bu eğitimlerin, girişim faaliyetinde bulunmasalar bile katılımcıların iş hayatında farklı bakış açılarını ele alarak, kendilerini geliştirmeleri adına çok verimli geçtiğine inanıyorum. UTİB olarak hedefimiz; sektörümüzün var olan gücünü daha da ileri taşımak. Bu yoldan harekete tekstil ihracatında katma değerin azami derecede artırılması, yeni teknoloji ve metotların üretim süreçlerine kazandırılmasına yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” diye konuştu.
‘SÜRECİ BİRLİKTE İNŞA ETTİK’
Eğitimlerde ele aldıkları konular hakkında bilgi veren Program Koordinatörü Ufuk Batum ise “İşletmelerin yönetimine ilişkin süreçlerle ilgili bilgiler verdiğimiz eğitim programlarında, iş dünyasının büyük ihtiyaç duyduğu işletme yönetiminin temel stratejileri, muhasebe ve finansman yönetimi, müşteri odaklı çağdaş pazarlama yöntemleri gibi konuları değerlendirdik. Pazarlama, ekonomi ve finans, girişimcilik, iletişim, insan kaynakları, yönetim ve liderlik becerileri gibi stratejik konuları ele aldığımız programda ayrıca katılımcılarımızla interaktif tartışma ortamları yarattık. Her hafta üzerine koyarak süreci onlarla birlikte inşa ettik. Bu eğitimin istenilen amaca hizmet ettiğini düşünüyorum” dedi.