Home GÜNCEL BTÜ İki Sempozyuma Ev Sahipliği Yaptı

BTÜ İki Sempozyuma Ev Sahipliği Yaptı

- Guncellenme Tarihi: 24 Ekim 2022 17:05
8 min read
BTÜ İki Sempozyuma Ev Sahipliği Yaptı için yorumlar kapalı
0

Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) ev sahipliğinde gerçekleşen ISITES2022 ve ISHAD2022 sempozyumları, dünyanın farklı üniversitelerinden bilim insanlarını bir araya getirdi.

10. Uluslararası Mühendislik ve Bilim Alanında Yenilikçi Teknolojiler (ISITES2022) ve 6. Uluslararası Doğal Tehlikeler ve Afet Yönetimi (ISHAD2022) Sempozyumları, BTÜ ve  Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) işbirliğiyle düzenlendi.  BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da gerçekleşen sempozyumda Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker davetli konuşmacı olarak yer aldı. ISITES2022 sempozyumunun açılış toplantısına BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Akademik Platform adına Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Naci Çağlar, BTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan ve Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Naci Çağlar, ISITES2022 Sempozyumu’nun açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Çağlar, başkanı olduğu Akademik Platform’un 2012 yılında kurulduğunu ve o yıldan itibaren de ISITES sempozyumunun düzenlendiğini belirtti. Sempozyumda katılımcılarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Çağlar, Platform tarafından ISITES’in yanı sıra Uluslararası Kritik ve Analitik Düşünme Sempozyumu (ISCAT), Uluslararası Çevre ve Ahlak Sempozyumu (ISEM), Uluslararası Doğal Afetler ve Afet Yönetimi Sempozyumu’nun da (ISHAD) düzenlendiğini ifade etti.

Çağlar’ın ardından ev sahibi olarak açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Arif Karademir, “Bu sempozyumu Bursa’da düzenlemekten dolayı kıvanç duyuyoruz. Bu anlamda, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu sempozyumun bir parçası olmaktan çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Sempozyumda çok sayıda çalışma bildiri olarak sunulacak. Önemli konular, yeni gelişmeler bu sempozyumda tartışılmış olacak. Sempozyumun ardından tartışılan konuların somut çıktı haline gelerek, ekonomik değere dönüşmesi için de hep beraber çalışacağımıza eminim. Hepinize geldiğiniz için çok teşekkür eder, en iyi dileklerimi sunarım.” dedi. Açılışta Rektör Karademir’in sonrasında, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık da bir konuşma yaptı.

Sempozyumun açılışında TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzzafer Şeker, “Yüksek Öğretimde Bilim Disiplinleri Etkileşimi” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Muzaffer Şeker, sunumuna toplumun daha fazla ileriye gitmesi için sadece insan olmanın yeterli olduğunu söyleyerek başladı. Bilim ve bilim insanlarını tanımlayan Prof. Dr. Şeker, terminalajonin güçlü devletlerinin dayatması ile oluştuğunu aktardı. Bu dayatmayı örneklendiren Şeker, özellikle Osmanlı Devletinin son döneminde önce Fransızca’nın öğrenildiğini ve çokça kullanıldığını ardından da Almanya’nın etki alanının artmasına bağlı olarak Cumhuriyetin ilk döneminde üniversitelerimizin Alman ekolüne göre düzenlendiğini belirtti.

TÜBA Başkanı Şeker “geçmiş ve gelecek ile bağımızı güncellemek zorundayız. Türkiye’nin kendini gelecek yüzyıla hazırlaması ve daha müreffeh olması için çalışmamız gerek. Türkiye ciddi bir akademik niceliğe sahip. Akademisyenlerimiz multidisipliner çalışmaya teşvik edilmeli” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Sunumun sona ermesinin ardından BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e teşekkür plaketi sundu.

Bugüne kadar 100’den fazla üniversite ve 30 farklı ülkeden akademisyenlerin katkıları ile gerçekleştirilen ISITES2022, bu yıl düzenlenen onuncu organizasyon ile dünya genelindeki mühendisleri ve bilim insanlarını uluslararası düzeyde karşılıklı deneyimlerini paylaşmak üzere bir araya getirdi. Sempozyumda; Bilimsel ve Yenilikçi Araştırma ve Geliştirme Yaklaşımları, Mühendislik Hesaplama Alanları ve Mühendislik ve Teknoloji Kavramları başlıkları ele alındı.

6. Uluslararası Doğal Tehlikeler ve Afet Yönetimi Sempozyumu’nda (ISHAD2022) ise Boğaziçi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Anabilim Dalı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Nuray Aydınoğlu davetli konuşmacı olarak yer aldı. ISHAD2022’de doğal tehlikelerin anlaşılması, araştırılması, bilgi sağlanması, afetlerin yönetilmesi ve kayıpların azaltılması için yeni fikirler değerlendirildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Vandalizmin Bedeli Ağır Oluyor

İnegöl Belediyesi, vandalizmle mücadele kapsamında özellikle parklarda ve kamusal alanlard…