Dönüşümün lideri Yıldırım Belediyesi, Oktay Yılmaz başkanlığında dur durak bilmeden çalışmalarını sürdürüyor. Kentsel dönüşüm projeleri yanı sıra çevre dostu çalışmalarıyla da dikkat çeken Yıldırım Belediyesi, sosyal yaşam ve spora verdiği önemle de ilçe halkının beğenisini topluyor.
Yıldırım’a Yeni Gençlik ve Spor Merkezi Kazandırılıyor
Yıldırım Belediyesi, Selçukbey Mahallesi’nde bulunan Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisi’ni donanımlı bir sosyal yaşam merkezine dönüştürmek için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’nin en modern spor tesislerinden biri olan Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisi’nde inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ‘Yaptığımız her işin, ürettiğimiz her projenin merkezinde insan var’ dedi.
7 bin 548 metrekarelik inşaat alanına sahip proje kapsamında; yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, çocuklar için cimnastik, karate, taekwondo salonları, kadınlar için fitness salonu, modern kitap kafe, kütüphane ve YILMEK kursları gibi toplamda 17 farklı birim yer alacak. 7’den 70’e tüm vatandaşların buluşma mekânı haline gelecek Dr. Sadık Ahmet Spor ve Gençlik Merkezi açıldığında Yıldırım’a değer katacak.
Başkan Yılmaz, “Belediye olarak, imardan kentsel dönüşüme, yeni yollardan hizmet binalarına kadar çok önemli hizmetleri ilçemize kazandırıyoruz. Hemşehrilerimizin yaşamına dokunan, hayat kalitelerini yükselten hizmetler üretmeye gayret ediyoruz. 2023 yılının sonunda hizmete açacağımız Hayata Dr. Sadık Ahmet Gençlik ve Spor Merkezi açıldığında ilçenin önemli bir ihtiyacına cevap verecek” dedi.
Hayata Hareket Kattılar
Yıldırım Belediyesi, Dünya Yürüyüş Günü’nü de unutmadı. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım İlçe Kaymakamı Metin Esen, Yıldırım İlçe Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ferhat Ekinci, 75. Yıl Hasan Öztimur İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenleriyle Balaban Mesire Alanı’na kadar birlikte yürüdüler.
Yıldırım Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirilen yürüme etkinliğinde hareketli yaşama katkı sunmak için birçok çalışma yürüttüklerini söyleyen Başkan Oktay Yılmaz, “Hemşehrilerimiz ve öğrencilerimizle birlikte farkındalık oluşturmak için Yıldırım’ın yeşile açılan kapısı Balaban Mesire Alanı’na yürüdük. Yıldırım’da sporu önemsiyor ve spora ayrı bir önem veriyoruz’ şeklinde konuştu.
Uluslararası Spor Etkinlikleri
Yıldırım Belediyesi, spor etkinliklerini sadece Türkiye ve Bursa ile sınırlı tutmuyor. Bunun en güzel örneği ise, 2. Esat Delihasan Kyokushın Karate Kupası. Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde düzenlenen uluslararası turnuvaya Finlandiya, Ukrayna, Moldova, İran, Kuveyt, Bulgaristan, Türkiye olmak üzere 7 ülkeden 24 kulüp ve 248 sporcu katıldı.
Yarışmaya katılan 48 Yıldırım Belediyesi Jimnastik Spor Kulübü sporcusundan 32’si derece yaptı. Turnuvaya katılan sporcuları tebrik eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım’ı bir spor kenti yapmak ve sporu tabana yaymak için çalışmalarımız sürüyor. Tüm vatandaşlarımızın kolaylıkla ulaşabileceği spor tesislerini ilçemize kazandırdık ve yenilerini inşa etmeye devam ediyoruz.” dedi.
Spora Yapılan Yatırımlar Karşılıksız Kalmıyor
Yıldırım Belediyesi’nin gençlik ve spor hizmetlerine yaptığı yatırımlar ve spor kulüplerinin gençlere verdiği eğitimler karşılıksız kalmıyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (BASKF) iş birliğiyle düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Yıldırım Belediyesi Jimnastik Spor Kulübü, ‘Yılın En İyi Spor Kulübü’ ödülüne layık görüldü. Plaketi, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz adına Yıldırım Belediyesi Jimnastik Spor Kulübü Başkanı Muammer Özbey aldı.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, gençlerin en az bir spor dalıyla meşgul olması gerektiğini söylerken, “Geride bıraktığımız 3,5 yıllık süre zarfında; toplamda 137 bin 100 vatandaşımıza spor ve eğitim hizmeti verdik. Verdiğimiz eğitimlerin yanı sıra ulusal ve uluslararası olmak üzere 52 sportif faaliyetin hayata geçirilmesine öncülük ettik. Ayrıca 2022 yılı itibariyle sayısı 3 bin 750’yi bulan lisanslı sporcularımız toplamda bin 985 madalya ve 121 kupa kazanarak girdikleri müsabakalarda ilçemizi en güzel şekilde temsil etti. Yıldırım Belediyesi olarak spor yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz” dedi.
Tam Donanımlı Çocuk Parkları
Çocukların biriken enerjilerini attığı, gençlerin keyifle vakit geçirdiği ve ebeveynlerin dinlenme alanları olan parklar, her yaştan birey için spor alanı niteliğini taşıyor. Yıldırım Belediyesi, Oktay Yılmaz başkanlığındaki 3,5 yıllık süre içerisinde ilçeye 21 adet park kazandırırken 34 mahalle parkını da baştan aşağı yeniledi.
Yıldırım Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla Şükraniye Mahallesi’ne kazandırdığı Ahmet Taner Kışlalı Meydan Parkı, yeni çehresi ile bölge sakinlerinin buluşma noktası haline geldi.
Her ayrıntının düşünüldüğü bu eşsiz alanda bisiklet parkı, özel tasarım oyun aletleri içeren kauçuk oyun alanı, spor alanı, oturma birimleri, dinlenme alanları, yürüyüş yolu ve donatı elemanları yer alıyor.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ‘7 bin 474 metrekarelik alanda kurduğumuz parkımızı, spor yapan vatandaşlarımız ve evlatlarımız çok sevdi. Belediye binamızın hemen yanına kazandırdığımız parkta çocuklarımız neşeyle oyun oynarken diğer taraftan hemşehrilerimiz dinlenme alanlarında keyifli vakit geçiriyor. Yaptığımız çalışmaların insanımıza dokunması, gerçekleştireceğimiz yeni projeler için motivasyonumuzu artırıyor” diye konuştu.
Spora Temiz Çevre Katkısı
Spor Kenti Yıldırım, çevre dostu çalışmalarıyla dikkat çekiyor.
Yıldırım Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ ile doğal kaynakların korunması ve israfın önlenmesi yönünde daha temiz bir dünya için örnek çalışmalar yürütüyor.
Yıldırım Belediyesi, geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye kazandıran ‘Atık Getirme Merkezi’nde 14 farklı sınıfta atıklar depolanıyor. tesiste toplanıp ayrıştırılan atıklar ise lisanslı geri dönüşüm firmalarına gönderiliyor ve geri dönüşümü sağlanıyor.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Geri dönüşümü teşvik etmek ve kolaylaştırmak için ilçenin dört bir yanına 6 farklı türde atık toplayan mobil atık getirme merkezleri kuruyoruz. İlçede bulunan 55 Mobil Atık Getirme Merkezlerimizin sayısını 250’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz geri dönüşüm çalışmaları sayesinde hem çevremizi koruyor hem de ekonomimize artı değer katıyoruz” diye konuştu.
Miniklere Toplumsal Çevre Bilinci ‘Oyunlarla’ Kazandırılıyor
Yıldırım Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından her hafta anaokullarında öğrenim gören 4-5 yaş aralığındaki miniklere ‘Sıfır Atık ve Temel Çevre Bilinci’ eğitimi veriliyor.
Çocuklar, toplamda bir saatte öğrendikleri bilgileri pratikte pekiştirmek için ‘Atık ayrıştırma’ oyununun başına geçiyor ve eğlenerek öğrenmenin tadını çıkarıyor.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz “Evlatlarımıza çevre sevgisini aşılamak için çeşitli projeleri hayata geçiriyoruz. Verdiğimiz ‘Sıfır Atık ve Temel Çevre Bilinci’ eğitimi ile çocuklar hem çevre bilincini kazanıyor hem de güzel vakit geçirmiş oluyorlar” ifadelerini kullandı.
Emine Erdoğan’dan Yıldırım Belediyesi’ne tebrik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, sıfır atık anlayışını, Kompost Üretim Tesisi ile bir adım ileriye taşıdığını belirttiği Yıldırım Belediyesi’ni kutladı.
Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Toplumsal sıfır atık bilincinin oluşması için çevre dostu belediyelerimizin girişimlerini görüyor ve gayretlerini gönülden destekliyorum. Sıfır atık anlayışını, Kompost Üretim Tesisi ile bir adım ileriye taşıyan Bursa Yıldırım Belediyesini tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Yıldırım Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın desteğiyle kurduğu ‘Kompost Üretim Tesisi’nde haftalık 3 bin 500 litre organik atık işliyor ve kompost makinesi sayesinde ilçedeki semt pazarları ve park bahçe atıkları toplanılarak, kompost gübreye dönüştürülüyor. Tarımsal faaliyetlerde değerlendirilmek üzere hazırlanan kompost gübre daha sonra bitkilendirme ve ağaçlandırma çalışmalarında kullanılıyor.