Home GÜNCEL UTİB’in İnovasyon Ligi Eğitimleri, Dijital Çağa Uyumu Hızlandıracak

UTİB’in İnovasyon Ligi Eğitimleri, Dijital Çağa Uyumu Hızlandıracak

- Guncellenme Tarihi: 15 Mart 2023 18:01
5 min read
UTİB’in İnovasyon Ligi Eğitimleri, Dijital Çağa Uyumu Hızlandıracak için yorumlar kapalı
0

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB), TechXtile İnovasyon Ligi 2022 finalist firmalarına yönelik düzenlediği 8 haftalık eğitim programı sona erdi. Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği (mini-MBA Programı) başlığı altında gerçekleştirilen eğitim programında inovatif çalışmalarıyla, bu yıl 9’uncusu düzenlenen TechXtile’da ödül alan firmalarına Program Koordinatörü Ufuk Batum tarafından Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği eğitimi verildi. Firmaların gruplara ayrılarak sunumlar gerçekleştirdikleri çevrimiçi toplantılarda, dijital çağda yeni nesil üretim metotları hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.

“AMAÇ, SADECE ÜRETMEK OLMAMALI”

Bireylerde ve kurumlarda inovatif bilincin yeşertilmesini amaçladıklarını belirten UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “İnovasyon Ligi eğitimlerimiz, tekstil sektörünün dünya pazarlarına katma değerli ve inovatif ürünleri sunmasına katkı sağladığı gibi firmalarımızın ihracat ivmesine katkı sağlıyor. Günümüz şartlarında tekstil firmalarının küresel arenada rekabetçi konuma ulaşması ve bu konumlarını sürdürmeleri için kullanabilecekleri en önemli araçlardan biri inovasyondur. Ancak işletmelerin amaçlarının sadece üretim olmadığı, üretim sürecinin iyileştirilmesi, verimli organizasyonların gerçekleştirilmesi ve üründen maksimum karın sağlanması için pazarlama süreçlerinin çok iyi planlanması da gerekmektedir. Bu açıdan düşünüldüğünde İnovasyon Ligi kapsamında yapılan bu eğitimler, Türk tekstil sektörünün inovasyon sorununun çözümüne katkı sağlayacaktır” dedi.

“DİJİTAL ÇAĞA UYGUN STRATEJİ GELİŞTİRİLMELİ”

TechXtile Program Koordinatörü Ufuk Batum da mini-MBA Programı’nda eğitim alan deneyimli katılımcıların üreterek geliştiklerini belirterek “Küreselleşme olgusunun hızla geliştiği günümüzde dijital çağa ayak uydurarak sisteme çevik ve hızlı adapte olan işletmeler, krizleri fırsata çevirme şansı yakalıyor. Rekabet ortamının her geçen gün arttığı tüm pazarlarda katma değerli üretim, işletmelerin diğerlerinin önüne geçmesini sağlıyor. Bu sebeple sektörü ve pazarı iyi analiz ederek, çağa ayak uyduran yeni stratejiler geliştirmeliyiz. İş evreni ve tüm tedarik zinciri düşünüldüğünde farklı işbirlikleri ve yeni modeller gerekiyor. Ar-Ge tarafına baktığımızda da, birkaç firmanın güç birliği göstermesi daha inovatif ve akılcı yaklaşımları ortaya koyabiliyor. Ülkemizde inovasyona dayalı ihracatın geliştirilmesi için girişimcilerin aktifleştirilmesi ve desteklenmesi gerekli” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Bozbey, “Cami Üzerinden Siyaset Yapana Lanet Olsun”

Geçtiğimiz ayki Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ret edilen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin…