İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek Küçükbaş Hayvancılık Festivalinin 29 Eylül-01 Ekim tarihlerinde yapılacağını açıkladı.
Sanayisiyle olduğu kadar tarım ve hayvancılık alanında ortaya koyduğu başarıyla da dikkat çeken İnegöl, 2 yıldır ülkenin en kapsamlı Küçükbaş Hayvancılık Festivaline ev sahipliği yapıyor. İnegöl Kıvırcığı adı ile bilinen bölgeye has kıvırcık koyun türünün ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı ve küçükbaş hayvancılık sektörünün geliştirilmesi adına yapılan festival, bu yıl 3’üncü kez düzenlenecek. Belediye Başkanı Alper Taban, 3. Küçükbaş Hayvancılık Festivalinin 29 Eylül-01 Ekim tarihlerinde Alanyurt Pazar yerinde gerçekleştirileceğini açıkladı.
FESTİVALİN DUYURUSU YAPILDI
Hayvancılık sektörüyle ilgili eğitim ve seminerler, ırklar arası koç yarışmaları, Ulusal Yerli Tavuk Irkları Gösterisi gibi pek çok renkli etkinliğin de yer alacağı festival, İnegöl Belediyesi uhdesinde İnegöl Küçükbaş Hayvan Damızlık Yetiştiricileri Derneği ve Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu ile İnegöl derneği iş birliğinde gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Alper Taban, bugün Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, İnegöl Belediye Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu üyeleri, Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu adına Erkan Filiz, İnegöl Küçükbaş Hayvan Damızlık Üreticileri ve Yetiştiricileri Derneği Başkanı İbrahim Kutlu, İnegöl Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Derneği Başkanı Talat Korkut’un da katılımıyla festivale ilişkin basın toplantısı düzenledi.
29 EYLÜL-01 EKİM TARİHLERİNDE ALANYURT SALI PAZARINDA YAPILACAK
Encümen salonunda yapılan basın toplantısında 3. Küçükbaş Hayvancılık Festivali için geri sayıma geçildiğini ifade eden Başkan Taban, “Bu yıl şehrimizde Küçükbaş Hayvancılık Festivalimizin 3’üncüsünü düzenliyoruz. İnegöl’ümüzde pek çok imkanlar var, fırsatlar var. Sanayisi, tarımı, turizmi… Hayvancılık ayağında da bizler küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi adına birtakım adımlar atmaya çalışıyoruz. İnegöl’ümüzde 60 bin küçükbaş hayvan var. Bu çalışmalarımızı da bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz festivalimizle taçlandırmış oluyoruz. Festivalimizi bu yıl 29 Eyül-01 Ekim tarihlerinde Cuma, Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştireceğiz. Festivalimiz yine her yıl olduğu gibi Alanyurt Salı pazarımızda yapılacak. Festivalimizde Türkiye’nin en başarılı damızlık üreticileri ve ekipman üreticileri yer alacak. Bu yıl da önceki yıllar gibi aynı coşkuya sahne olmasını bekliyoruz” dedi.
25 BİN ZİYARETÇİ HEDEFLENİYOR
120 farklı padok alanında 25 farklı ırkta 750 adet küçükbaş hayvanın sergileneceğini ifade eden Başkan Taban, şöyle devam etti: “100 Çiftlik ve 20 Katılımcı firmanın yer almasını bekliyoruz. Aynı zamanda 25 bin üzerinde ziyaretçi hedefimiz var. Festival kapsamında “Irklar Arası Koç Yarışması” düzenlenecek. Geçmiş yıl da kırkım yarışması yapılmıştı. Yine Ulusal Yerli Tavuk Irkları Gösterisi gerçekleştirilecek. Küçükbaş hayvancılığın temaslı olduğu sektör markalarının stantları alanda kurulacak. Küçükbaş hayvancılık ile ilgili sektör profesyonelleri ve alanında uzman akademisyenlerden farklı alanlarda eğitim ve seminerleri yapılacak. Her şeyden önemlisi üreticilerimiz burada Türkiye’deki diğer yetiştiriciler ve misafir çiftlikler ile iletişim kurma, fikir alışverişi yapma fırsatı yakalayacaklar.”
KÜÇÜKBAŞ HAYVAN IRKLARI ULUSLARARASI DÜZEYDE TANITILIYOR
“Festivalin düzenlenme amacına gelince, öncelikle küçükbaş hayvancılık sektörünün tanınmasını istiyoruz. Türkiye’nin en kaliteli damızlık küçükbaş hayvan çiftliklerini ve üreticileri İnegöl’de bir araya getiriyoruz. Küçükbaş hayvancılık ile uğraşan firmaları, çobanları ve çiftlikleri ortak bir paydada buluşturuyoruz. Küçükbaş hayvan ırklarını uluslararası düzeyde tanıtıyoruz. Küçükbaş hayvancılık sektörünü temaslı olduğu diğer sektörlerle bir araya getirip ekonomisine katkı sağlamış oluyoruz. Küçükbaş hayvancılık sektörünün profesyonellerinden eğitimler verilmesini sağlayarak da sektörü ve halkı bilgilendirmiş, bilinçlendirmiş oluyoruz.”
HERKESİ DAVET EDİYORUM
“Ben şimdiden organizasyonun şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Ben önceki festivallerden çok keyif almıştım. Bu vesileyle ben bu alanda merakı olan, uğraşı olan, burasını ekonomik bir gelir kapısı olarak görecek herkesi festivalimize davet ediyorum. Bu yıl süs tavukçuluğunu da festivalimize dahil ederek kapsamı genişletmiş olduk.”