24. Kültür Sanat ve Armut Festivali kapsamında düzenlenen İyi Tarım Uygulamaları ve Armut Yetiştiriciliği panelinde coğrafi işaretin önemi, ilaçlama, kooperatifleşme gibi önemli gündem maddeleri masaya yatırıldı. Üretici ve muhtarların sorularına Bursa Uludağ Üniversitesi akademisyenleri yanıt verdi.
Gürsulu Üreticilere Akademisyenlerden Önemli Tavsiyeler
Gürsu Belediyesi’nin Geleneksel Kültür Sanat ve Armut Festivali’nde İyi Tarım Uygulamaları ve Armut Yetiştiriciliği paneli düzenlendi. Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sertaç Dokuzlu ve Doç Dr. Himmet Tezcan’ın da yer aldığı panele Gürsu Muhtarlar Derneği Başkanı Bahattin Güleç ve Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez de panelist olarak katıldı. Prof. Dr. Sertaç Dokuzlu’nun armut konusunda coğrafi işaret temsili ve dünyadaki kıyaslamalarının anlattığı sunumunda, üretici ve muhtarlara özellikle kooperatifleşme konusunda tavsiyelerde bulundu. Dünya genelindeki kooperatiflerin ne denli önemli olduğunu anlatan Dokuzlu, perakende sektörü temsilcilerine Gürsu armudu konusunda daha fazla sunum yapılması gerektiğini de anlattı.
Doç Dr. Himmet Tezcan’ın özellikle ilaçlama konusunda çok ciddi bilgiler aktardığı panelde, üreticiler Tezcan’a ilaçlamanın gerekliliği noktasındaki çekincelerini de aktardı.
Gürsu Muhtarlar Derneği Başkanı Bahattin Güleç ve Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez’in üretici sorunlarını aktardığı ve beklentilerini paylaştığı panel Gürsu’daki farklı kesimlere de hitap etmiş oldu.
Katılımcılara panel sonuna meşhur Gürsu armudu ikram edildi.