Home GÜNCEL Sedat Yalçın Çevre ve Enerji Projelerini Paylaştı

Sedat Yalçın Çevre ve Enerji Projelerini Paylaştı

- Guncellenme Tarihi: 27 Şubat 2024 10:10
4 min read
Sedat Yalçın Çevre ve Enerji Projelerini Paylaştı için yorumlar kapalı
0

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, Haftalık Olağan Basın Bilgilendirme Toplantılarının 4.’sünü “Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Politikaları” temasıyla düzenledi.

Almira Otel’de düzenlenen toplantıda; sanayi-çevre ve kent-çevre ilişkisinin nasıl olması gerektiğine dair çok önemli bilgiler veren Sedat Yalçın; kent yönetimiyle ilgili bütün politikaların sürdürülebilirlik ilkesine göre üretilmesi gerektiğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, bugüne kadar açıkladığı projelerin anahtar kelimesinin ‘Sürdürülebilirlik’ kavramı olduğunu vurgulayarak, ulaşımdan kentsel dönüşüme kadar hayata geçirilecek her projenin Sürdürülebilirlik etrafında şekilleneceğinin altını çizdi.

“ŞEHİRLERİMİZ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İLKESİNE GÖRE PLANLANMALI”

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın; Küresel Isınmanın, sonuçları ağır. Derelerimizde sular akmıyor, kaynak sularımız azaldı, deniz seviyeleri yükseliyor. Sahil ilçelerimiz olan Mudanya ve Gemlik’te deniz seviyesine bağlı olarak çok ciddi sorunların yaşanacağını öngörüyoruz.   İnsan kaynaklı faaliyetlerden karbon salınımları oluyor ve atmosferde birikiyor.  Yerel yönetimlerin karbon salınımı ile ilgili bir stratejisi olması lazım. Dünya şehirleri karbon nötr konusunda hedefler ortaya koyuyor, biz de yapmalıyız.  Avrupa Yeşil Mutabakatı bize sanayinin sürdürülebilir olabilmesi için temiz enerji kullanımının şart olduğunu ve kirletici olmaması gerektiğini söylüyor. Sanayicilerimizin Avrupa Birliğine yapacağı ihracatlarda, sınırda karbon vergisi ödememeleri için bu önerileri dikkate almaları gerekiyor. Yeşil bina konseptine uygun inşaatlar yapılmasını öneriyor.  Sürdürülebilir hareket ve ulaşım ile kirliliğin ortadan kalkacağını ifade ediyor. Bursa’da istesek de istemesek de uymamız gereken kurallar var. Avrupa Yeşil Mutabakatı bizlere, biyoçeşitliliğinizi koruyun, doğadaki canlıları yok etmeyin, tarladan sofraya kadar gıda üretimini kontrol edin, organik gübre kullanım tavsiyesinde bulunuyor.

‘Döngüsel Ekonomi Planı’na da değinen Yalçın, su kirliliğine dair önemli bilgiler vererek; dünyayı çok ciddi su kıtlığı beklediğini ve Türkiye’nin ve kentlerin su kaynaklarının korunması noktasında özel çalışmalar yapması gerektiğini söyledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Bozbey, “Cami Üzerinden Siyaset Yapana Lanet Olsun”

Geçtiğimiz ayki Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ret edilen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin…