Home GÜNCEL Bakan Ersoy, Dünyanın En Eski Ticaret Gemisi Batığına Dalış Yaptı

Bakan Ersoy, Dünyanın En Eski Ticaret Gemisi Batığına Dalış Yaptı

- Guncellenme Tarihi: 2 Eylül 2024 20:43
2 min read
Bakan Ersoy, Dünyanın En Eski Ticaret Gemisi Batığına Dalış Yaptı için yorumlar kapalı
0

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Geleceğe Miras” projesi kapsamında “dünyanın en eski ticaret gemisi batığı” olarak nitelenen Kumluca Orta Tunç Çağı Batığı’na ve su altı lahitlerin keşfedildiği noktalara dalış gerçekleştirdi.

Bakan Ersoy, su altı belgesel yapımcısı ve görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Başkanı ve Kazı Başkanı Doç. Dr. Hakan Öniz ve dalış ekibiyle bir araya geldi. Kumluca açıklarında dalış yapılacak noktada bulunan teknede Öniz, batık hakkında, Ceylan ise dalış hakkında Bakan Ersoy’a brifing verdi.

Brifingin ardından dalış hazırlığı, ekipman ve güvenlik önlemleri tamamlandıktan sonra Bakan Ersoy, Ceylan, Öniz, kamera asistanı Taner Şahakalkan ve diğer dalış ekibi yeşilin, mavinin ve tarihi zenginliklerin kucaklaştığı noktaya dalış yaptı.

Bakan Ersoy, Kumluca açıklarından denizin yaklaşık 50 metre derinliğinde 3 bin 600 yıl öncesine tarihlenen batıktaki kazı çalışmalarını ve batıkta bulunan bakır külçeleri su altında inceledi.

DENİZİN ALTINDAKİ LAHİT VE BAKIR KÜLÇELER KAYIT ALTINA ALINDI

Gemi batığındaki dalışın tamamlanmasının ardından Ersoy ve beraberindekiler, batıktan 300 metre uzaklıkta keşfedilen su altındaki lahitler üzerinde çalışma yaptı.

Batık ve lahitlerin bulunduğu dalış noktaları ise önce havadan ardından özel kameralarla su altından kayıt altına alındı.

Kaynak: NTV 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da Korkutan Orman Yangını

Mustafakemalpaşa ilçesi Söğütalan mevkisinde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı…