Home GÜNCEL Yenişehir’de 9. Uluslararası Altın Biber Festivali Başladı

Yenişehir’de 9. Uluslararası Altın Biber Festivali Başladı

- Guncellenme Tarihi: 2 Eylül 2024 10:40
3 min read
Yenişehir’de 9. Uluslararası Altın Biber Festivali Başladı için yorumlar kapalı
0

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, halkı 9. Uluslararası Altın Biber Festivali’ne davet etti.

Bu yıl 9’ncusu gerçekleştirilecek olan Uluslararası Altın Biber Festivali 1 Eylül 2024 Pazar akşamı okunacak dua ve mevlit ile başladı. Festival öncesi sosyal medyadan video yayınlayan Başkan Ercan Özel, tüm Bursa halkını 9. Uluslararası Altın Biber Festivali’ne davet etti.

DOLU DOLU ETKİNLİKLER

Festivalin başrolünde tarım ve çiftçinin olduğuna vurgu yapan Başkan Ercan Özel, “9. Uluslararası Altın Biber Festivali, Pazar akşamı saat 20.30’da Hatuniye Camii’nde yapılacak olan Mevlid-i Şerif’in okunmasıyla başlayacak. Festival kapsamında toplu sünnet şöleni, tarım fuarı, çiftçilerimiz için panel, halk oyunları gösterileri, Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası konseri, 1’nci Geleneksel Bal-Göç Balkan Panayırı, Elvan Demir ve Grup Ezgi konserleri, yemek yarışması, çeşitli etkinlikler ve finalde de Tuğçe Kandemir konseri bizleri bekliyor” dedi.

ÇİFTÇİ BAŞROLDE

Bu festivalin, birlik ve beraberlik için fırsat olduğunu söyleyen Başkan Ercan Özel, “Başrolünde tarımın ve çiftçinin rol aldığı festivalde, tarlada alın teri akıtan çiftçimizin gelişimine katkı sağlayacak programlarımız da olacak. 3 gün sürecek tarım fuarında hem tarımda kullanılan teknolojik ekipmanlar hem de çiftçimizin ufkunu genişletecek programlar olacak. Tarladan Sofraya Yenişehir Biberi paneli ile doğru ve iyi tarım politikası, özellikle çiftçilerimizin gelişiminde önemli rol oynayacak. 1-6 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalimizde biberin marka değerini artıracak olan programların yanı sıra hafızalarımızdan silinmeyecek anıları da biriktirerek yeni bir hikaye yazıyor olacağız” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da Korkutan Orman Yangını

Mustafakemalpaşa ilçesi Söğütalan mevkisinde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı…