Home GÜNCEL Bursa’da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitimleri Tamamlandı

Bursa’da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitimleri Tamamlandı

- Guncellenme Tarihi: 5 Eylül 2024 19:44
5 min read
Bursa’da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitimleri Tamamlandı için yorumlar kapalı
0

Bursa’da 3-5 Eylül tarihlerinde, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Formatör Öğretmenleri tarafından 234 merkezde yaklaşık 17 bin eğitimciye yönelik Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğretim programı eğitimleri gerçekleştirildi.

Bu kapsamlı eğitim programı, Türk eğitim sisteminin geleceğini şekillendirecek önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Bursa’da gerçekleştirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitimlerinde, Türk eğitim sistemi ahlaki değerleri ön planda tutarak, eleştirel düşünen ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu model, herkes için fırsat eşitliği sağlayan, insanı merkezine alan bir eğitim anlayışını benimserken, Türkçemizin zenginliği ve milli manevi ve kültürel değerlerimizin aktarılmasına da önem veriyor. Eğitim süreci, bireyin zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimini destekleyen esnek ve özgür bir öğrenme ortamı sunarak, bilgiye erişimi temel bir hak olarak görerek ve sorumluluk bilinciyle geleceği inşa eden nesiller yetiştirmeyi amaçlıyor.

Konu ile ilgili konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu: ”2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulamaya konan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğretmen eğitimleri 3-5 Eylül tarihleri arasında ilimizde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli formatörleri tarafından 234 merkezde yaklaşık 17 bin öğretmenimizin katılımı ile gerçekleştirildi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğrenci merkezli bir yaklaşımla şekillendirilmiş ve günümüzün ihtiyaçlarına göre beceri eğitimi temelli bir yapı sunuyor. Yeni müfredat, çocukların hem akademik hem de sosyal gelişimini destekleyen sadeleştirilmiş bir program içeriyor. Çocukların oynamasını, okumasını ve sosyalleşmesini desteklemenin yanı sıra, günümüzün gerektirdiği kavramlarla da güncellenmiştir. Sadece becerileri değil milli, manevi ve insani değerleri de kapsayan bütüncül bir yapıdır. Eğitim yöneticilerimizle birlikte, Bursa eğitim camiası olarak Türkiye’deki büyük hikayenin Bursa’dan küçük ve güçlü iyi örneklendirilmiş bir parçası olacağız. Bu süreçte tüm öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese gösterdiği özveri ve katkıları için teşekkür ediyorum.”

Bursa’da gerçekleştirilen bu eğitimler, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin tüm eğitimciler tarafından benimsenmesi ve uygulanması için büyük bir fırsat sundu. Bu kapsamlı eğitim programı, öğretmenlerin yeni müfredata uyum sağlamalarına ve öğrencilere en iyi eğitimi sunmalarına imkan sağlayacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da Korkutan Orman Yangını

Mustafakemalpaşa ilçesi Söğütalan mevkisinde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı…