Home GÜNCEL Narin, Eğitim – Öğretimden Uzak Kaldı!

Narin, Eğitim – Öğretimden Uzak Kaldı!

- Guncellenme Tarihi: 12 Eylül 2024 18:26
4 min read
Narin, Eğitim – Öğretimden Uzak Kaldı! için yorumlar kapalı
0

Pazartesi günü okullar açıldı ve veliler bir nebze rahatlayacak diye düşünülse de birçok aile için artık rahat nefes almak neredeyse imkânsız hale geldi.

Eğitim masrafları, özellikle okul servisi, yemek ücreti, kitaplar ve kırtasiye giderleri, velilerin büyük bir kısmı için ciddi bir maddi yük oluşturuyor.

Giderek artan enflasyon ve ekonomik sıkıntılar, ailelerin bütçelerini daha da zorlamışken “ Çocuklarımıza  Nasıl Sahip Çıkarız?” endişeleri de beyinlere kazınıyor…

Maalesef; Türkiye’de 2008-2016 yılları arasında 104 bin 531 çocuk kaybolmuş.

Bu da yılda 10 binden fazla çocuğun kaybolduğunu gösteriyor.

Daha sonraki yıllara dair veriler ise paylaşılmamış, bu da toplumun bilgiye erişim konusunda nasıl engellendiğini ortaya koyuyor.

Dahası, 2023 yılında 66 binden fazla çocukla ilgili cinsel istismar dosyası açılmış ve mahkemelerde görülen çocuk cinsel istismarı dava sayısı 14 bin 919 olarak kaydedilmiş.

Diyarbakır’da, feodal bir aile içi cinayete kurban giden, yaşıtları gibi bu yıl okula gitmesi gereken 8 yaşındaki minik, ince yapılı – Narin’in cenazesi kaldırıldı.

Tabutunun üzerine okul önlüğü yerine gelinlik kondu.

O bölgenin kültürü bunu münasip görmüş.

Bu durum aslında ülkede doğan kız çocuklarının trajik kaderinin bir temsili gibiydi.

8 Yaşındayken hayatına vahşice son verilen bu küçük kızın ölümü hepimizi tarifsiz bir kedere boğdu.

Çocuklarımızın güvende olması gerekirken, bu tür trajedilerle karşılaşmak herkesin yüreğini derinden yaralıyor.

Ne yazık ki, kaybolan çocuklar meselesi çözümsüz kalmaya devam ederken, her bir olay bizleri daha büyük bir çaresizlik ve üzüntüyle yüz yüze bırakıyor.

Laik, demokratik eğitim şart, değil mi?

Baş Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, millet ve devlet işlerinin, hukukun, eğitimin, akla, çağdaş bilime çağın ihtiyaçlarına göre yürütülmesi ve düzenlenmesi, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma hedefine hızla ulaşılabilmesi için, devlet yönetiminin dar, bağnaz ve çoğunlukla hurafelerle yozlaşmış dini yorumlara bağlı olmamasını sağlayan laiklik ilkesini benimsemiştir.

Şiddetin her türlüsünü, çocuk ve kadın tecavüzlerini, çocuğa ve kadına şiddet olaylarını ve bunları tahrik ve teşvik eden, Ortaçağ kültürünün bir devamı gibi mi görünüyor?

Load More Related Articles
Load More By Ali Özdemir
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Akıl ve Bilimden Uzaklaşmak!

Biz; yapay gündemle günümüzü doldururken, küresel ekonomi ve siyasetin günümüz tablosu, ge…