Home EKONOMİ Dünya Yatak Sektörünün Kalbi IBIA EXPO’DA Atıyor

Dünya Yatak Sektörünün Kalbi IBIA EXPO’DA Atıyor

- Guncellenme Tarihi: 25 Eylül 2024 20:45
6 min read
0
0

Dünyada 40 milyar dolarlık bir hacme sahip olan yatak üretim sektörünün tedarikçisi firmalar tarafından kurulan Uluslararası Yatak Endüstrisi Derneği (IBIA) ile Birleşik Fuarcılık’ın birlikte düzenlediği IBIA EXPO Yatak Yan Sanayi ve Teknolojileri Fuarı 3. kez kapılarını açtı.

İstanbul’da İFM’de gerçekleştirilen ve 28 Eylül tarihlerine kadar açık kalacak IBIA EXPO Fuarı’nın açılış törenine İstanbul Vali Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Türkiye Makine Federasyonu (MAKFED) Başkanı Adnan Dalgakıran, Brezilya’nın Ankara Büyükelçisi Ruy Pacheco De Azavado Amaral, Hindistan Ticari Konsolosu Raj Kumar Tanwar ile sektörel derneklerin başkanları ve yöneticilerinin yanı sıra fuara iştirak eden firmaların yetkilileri katıldı.

Bu yıl 3. kez düzenlenen ve 20 bin metrekarelik alanda Türkiye’nin yanısıra yabancı ülkelerden de 150’den fazla firmanın ürünlerini sergilediği Fuarın açılışında konuşan IBIA ve Elektroteks Makine Yönetim Kurulu Başkanı Osman Güler, Amerika’dan, Hindistan’a, Orta Doğu’dan Avrupa’ya kadar 100’den fazla ülkeden 35 bin civarında sektör profesyonelini ağırlayacaklarını dile getirdi.

IBIA Başkanı Osman Güler sözlerinin devamına, “Açılışını yaptığımız fuarda katılımcılar yeni imal ettikleri teknolojik ürünlerini sergileyerek, tanıtma fırsatı bulacaklar. Bu sayede yeni ticari işbirlikleri gelişecek. Yatak yan sanayi ve teknolojileri sektörünün halen 2 milyar dolar civarında olan yıllık ihracatını IBIA EXPO Yatak Yan Sanayi ve Teknolojileri Fuarı’nın katkıları ile 3 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Konuşmasında, Elektroteks firması olarak Almanlar’ın kapitone makinası üretiminde dünya devi olan 152 yıllık Mammut firmasını satın aldıklarını da müjdeleyen Osman Güler, “Ülkemize kazandırdığımız bu satın alma işlemini başarıyla tamamladık ve hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yatak Yan Sanayi ve Teknolojileri Fuarı’nı IBIA ile birlikte düzenleyen Birleşik Fuarcılık’ın (BİFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Vural’ın fuarla ilgili verdiği teknik bilgilerin ardından konuşan Türkiye Makine Federasyonu (MAKFED) Başkanı Adnan Dalgakıran da, “Makine, yazılım ve elektronik sektörleri kalkınmanın ve üretimin en önemli sektörlerindendir. Bu fuarda da hem makine üretenleri hem de üretilen makinaları kullananları bir arada görüyoruz. Bu anlamda IBIA Başkanı Osman Güler ve Yönetim Kurulunu, kendi aralarında önemli bir sinerji oluşturan yatak üretim sektörünün tedarikçisi firmaları ve fuar katılımcılarını tebrik ediyorum” dedi.

Açılışa katılan İstanbul Vali Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ile Brezilya’nın Ankara Büyükelçisi Ruy Pacheco De Azavado Amaral ve Hindistan Ticari Konsolosu Raj Kumar Tanwar da yaptıkları selamlama konuşmalarında IBIA’ya ve fuara katılan firmalara başarı dilediler. Konuşmaların ardında konuklar fuara katılan firmaların stantlarını ziyaret etti. Bu yıl 3. kez düzenlenen IBIA EXPO Yatak Yan Sanayi ve Teknolojileri Fuarı 28 Eylül Cumartesi günü sona erecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ

Bir cevap yazın

Benzer Haberler

Karacabey’de Temizlik Seferberliği

Karacabey Belediyesi, ilçenin yaşam kalitesini arttırmak için başlattığı temizlik çalışmal…