Home EKONOMİ Zirvedekilerden İlham Veren Başarı Hikayeleri

Zirvedekilerden İlham Veren Başarı Hikayeleri

- Guncellenme Tarihi: 27 Eylül 2024 11:50
8 min read
0
0

“Kadın Güçlenirse Türkiye Güçlenir” sloganıyla kadınlara yönelik başarılı projeler gerçekleştiren Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), iş yaşamında rol model olan iş insanlarını üyeleri ile buluşturmaya devam ediyor.

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “İş’te Sohbetler” programının konuğu İpekyol Group Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın oldu.

Mövenpick Otel’de gerçekleştirilen BUİKAD “İş’te Sohbetler” programına BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın, GİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eroğlu, TÜMKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ülfet Öztürk, Balizza marka kurucusu Rutkay Çakırkaya ve Yarına Şans Ver Dernek Başkanı Emire Cantürk Eren katıldı.

“Yeni ufuklara yelken açacağız”

Programın açılış konuşmasını yapan BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, Yalçın Ayaydın’ı konuk olarak ağırlamanın mutluluğunu duyduklarını belirterek, “BUİKAD olarak üyelerimize sadece bir platform sunmakla kalmıyor, aynı zamanda onların gelişimlerine katkı sağlamak için de çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu programda da iş hayatındaki başarılarıyla hepimize ilham veren değerli konuğumuz Yalçın Ayaydın’ı sizlerle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır, başarının herkesin ulaşmak istediği bir hedef olduğunu söyleyerek, “Başarı, sadece yetenek ve çalışmakla elde edilebilecek bir şey değildir. Başarıya ulaşmak için, aynı zamanda doğru stratejiler belirlemek, sürekli öğrenmeye açık olmak ve güçlü bir network oluşturmak da gerekmektedir. Sayın Yalçın Ayaydın’ın iş hayatındaki ilham verici hikayesi ile kendi iş hayatımızda ve kişisel gelişimimizde yeni ufuklara yelken açabileceğimize inanıyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

“İdeallerim uğruna çalışmayı hiç bırakmadım”

BUİKAD “İş’te Sohbetler” programının konuğu İpekyol Group Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın ise ilk olarak hayat hikayesinden bahsetti. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Mardin’de tamamladıktan sonra Marmara İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni kazanarak İstanbul macerasına atıldığını söyleyen Yalçın Ayaydın, ağabeyi Aydın Ayaydın vasıtasıyla bir tekstil fabrikasında 3 sene çalıştığını anlattı. İş hayatındaki kısa tecrübesinden sonra İpekyol firmasını 1986 yılında kuran Yalçın Ayaydın, bugüne dek yaşadığı deneyimlerini paylaştı.

İdealleri ve hayalleri için çok çalıştığını ifade eden Yalçın Ayaydın, “Hem ben hem de çalışma arkadaşlarım her zaman çok disiplinli ve yoğun bir tempoyla çalıştık, aynı hızda çalışmaya devam ediyoruz. İdealim ve hayallerim için çok çalıştım, araştırdım, öğrendim. 1986 yılında İpekyol’u kurduğumda öncelikle Türkiye’nin, sonra sırasıyla bölgesel ve uluslararası pazarların kadın giyiminde en iyi marka olmak hedefim vardı. Kendime ve yaptığım işe her daim inandım ve peşinden gittim” dedi.

“İpekyol gelişiyor ve büyüyor”

İpekyol Group bünyesinde İpekyol, Twist ve Machka markalarının yer aldığını belirten Yalçın Ayaydın, markalarını Türkiye’de ve yakın coğrafyalarda en çok bilinen ilk beş marka arasında görmeyi hedeflediklerini, faaliyet gösterdikleri coğrafyalarda ve iş potansiyeli olan bölgelerde yeni mağazalar açarak dengeli bir şekilde büyümeye devam ettiklerini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

BUİKAD Dijital Dönüşüm Komisyonu tarafından hazırlanan yapay zeka sunumunun da yapıldığı programın sonunda BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, İpekyol Group Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın’a programa katkılarından dolayı teşekkür ederek Bursa ipeği üzerine dokunan Bursa minyatürü takdim etti. Aynı zamanda Beşiktaş Jimnastik Kulübü Genel Kurul Üyesi de olan Yalçın Ayaydın ise Başkan Şeyda Şençayır’a takım forması hediye etti.

  • Umut ve Hayal!

    İnsan, umut ve hayal eder; ancak bazen umutları ve hayalleri hep kursağında kalır. Mutlu o…
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ

Bir cevap yazın

Benzer Haberler

Atıkları Sanat Eserine Dönüştürdüler

Üniversite öğrencilerinin düzenlediği atölyeye katılanların, atıkları dönüştürerek yaptığı…