Home GÜNCEL Ünlü Oyuncu Barbara Leigh-Hunt Hayatını Kaybetti

Ünlü Oyuncu Barbara Leigh-Hunt Hayatını Kaybetti

- Guncellenme Tarihi: 28 Eylül 2024 17:11
2 min read
0
0

Alfred Hitchcock imzalı “Cinnet” filminin yıldızı Barbara Leigh-Hunt, 88 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi, usta oyuncunun ailesi duyurdu.

“Cinnet”, “Gurur ve Önyargı”, “Billy Elliott” gibi projelerle tanınan İngiliz oyuncu Barbara Leigh-Hunt, yaşamını yitirdi.

Daily Mail’de yer alan habere göre; Olivier Ödülü sahibi oyuncu, ailesinin açıklamasına göre 16 Eylül’de Warwickshire’daki evinde huzur içinde hayata veda etti.

BARBARA LEIGH-HUNT KİMDİR?

14 Aralık 1935’te İngiltere’de dünyaya gelen Barbara Leigh-Hunt, 1953’te Bristol Old Vic tiyatro okulundan mezun oldu ve bir yıl sonra Londra’da Old Vic ile tiyatroya adım attı. Birçok oyunda rol alan aktris, ardından Broadway’e gitti.

Televizyondaki ilk çıkışı 1956 yılında “The Recording Angells” adlı yapımla olan Barbara Leigh-Hunt, “Gurur ve Önyargı” gibi birçok projede daha boy gösterdi.

Ünlü oyuncu, sinemaya Hitchcock’un “Cinnet” filmiyle adım attı. Leigh-Hunt, daha sonra “Oh Heavenly Dog”, “Paper Mask”, “Billy Elliot”gibi yapımlarda boy gösterdi.

Öte yandan Barbara Leigh-Hunt, “An Inspector Calls” adlı oyundaki performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Olivier Ödülü’ne layık görüldü.

Kaynak: NTV 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL

Bir cevap yazın

Benzer Haberler

Irak’ta, Nasrallah İçin 3 Gün Yas İlan Edildi

Irak’ta, Lübnan Hizbullah’ının Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın İsrail…