Home EKONOMİ Era Alüminyum’dan Çevreci Yatırım

Era Alüminyum’dan Çevreci Yatırım

- Guncellenme Tarihi: 30 Eylül 2024 15:09
5 min read
0
0

Bursa OSB’deki fabrikasında güneş enerjisi sistemleri ve otomotiv sektörüne yönelik üretim yaparak, 15 ülkeye ihracat gerçekleştiren Era Aluminyum, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında Afyon’da 1.65 MW gücündeki GES yatırımını tamamlayarak kendi enerjisini üretmeye başladı.

Yaklaşık 11 bin m2’lik fabrikasında yıllık 5 bin ton alüminyum profil ve 15 bin ton mekanik işleme kapasitesine sahip ERA Aluminyum’un Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Köksal,  yüksek kapasite ve kalite standartlarına sahip alüminyum ekstrüzyon ve mekanik işleme parkurlarıyla alanlarında öncü firmalardan biri olduklarını kaydetti.

Üretimin tüm aşamalarında sürdürülebilirlik yaklaşımını benimsediklerini, bu kapsamda doğal kaynakları koruma ve daha iyi bir gelecek için çıktıkları yeşil yolculukta güneşin gücünden yararlanmaya başladıklarını belirten Köksal, “Hem uzun vadeli çevresel ve ekonomik sürdürülebilirliği arttırmak, hem de enerji tüketimini ve maliyetleri azaltmak üzere çevre dostu enerji çözümlerine olan bağlılığımızı bir adım daha ileriye taşıdık. Afyon’da 1.65 MW gücünde bir güneş enerji santrali kurduk, artık fabrikamızın enerji ihtiyacını tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

YILLIK 35 BİN 766 ADET FİDAN DİKMEYE EŞDEĞER YATIRIM

ERA Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Köksal, gerçekleştirdikleri GES yatırımı ile ilgili bilgiler verirken şunları söyledi:

“Bu önemli yatırımımız, karbon ayak izimizi azaltma hedefimize ulaşmamıza büyük katkı sağlayacak. Güneş enerjisi kullanımı, çevresel etkileri minimize ederken, fabrikamızın enerji ihtiyacını da sürdürülebilir bir şekilde karşılıyor. Yeşil enerjiye geçişimiz hem doğayı koruma hem de geleceğe daha temiz bir miras bırakma amacımızın bir yansımasıdır. GES yatırımımız yıllık 35 bin 766 adet fidan dikmeye eşdeğer ve yaklaşık 2 bin metrik ton karbondioksit salınımını önleyecek.”

Çevreyi korumak amacıyla sürdürülebilirlik kriterlerine uyarak, yenilikçi çözümler ve kaliteli üretimle sektöre yön vermeye devam ettiklerini söyleyen ERA Alüminyum Yön. Krl. Bşk. Ayşe Köksal, “Güneş enerjisinin sağladığı temiz ve yenilenebilir enerji ile, üretim süreçlerimizdeki karbon salınımını azaltarak çevresel etkilerimizi en aza indiriyoruz. Bu stratejik adımımız, şirketimizin sürdürülebilirlik vizyonunun ve yeşil enerji hedeflerinin bir göstergesidir. ERA Alüminyum olarak, çevreye duyarlı uygulamalarımızla sektördeki liderliğimizi sürdürmeyi ve geleceğe daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı taahhüt ediyoruz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ

Bir cevap yazın

Benzer Haberler

ARSİYAD Artvin Kültür Evi Bursa’ya Değer Katacak

Artvinli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ARSİYAD), danışma kurulu toplantısını gerçekleş…