Home EKONOMİ Bir Günde 33 Bin Yolcu

Bir Günde 33 Bin Yolcu

- Guncellenme Tarihi: 6 Ekim 2024 15:01
3 min read
0
0

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın 4 Ekim tarihinde, 33 bin 84 yolcuya hizmet vererek rekor sayıya ulaştığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, hattın hizmet vermeye başladığı 2023 yılından bugüne kadar geçen sürede 12 milyon yolcuya hizmet verdiğinin de altını çizdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın 4 Ekim tarihinde 33 bin 84 yolcuya hizmet vererek tüm zamanların günlük yolcu taşıma rekorunu kırdığını açıkladı. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın, Türkiye’nin mega projelerinden biri olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, “2023 yılında işletmeye aldığımız hattımızı açıldığı günden bugüne kadar 12 milyon yolcu kullandı.” dedi.

“47,5 Kilometrelik Uzunluğuyla İstanbul’un En Uzun Metrolarından Birisi”

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın 47,5 kilometrelik uzunluğuyla İstanbul’un en uzun metro hatlarından biri olduğunu kaydeden Bakan Uraloğlu, “Toplam 10 istasyon ile hizmet veren hattımız, Gayrettepe, Kağıthane, Kemerburgaz, Göktürk ve İstanbul Havalimanı gibi önemli yolcu yoğunluğuna sahip duraklardan oluşuyor.” ifadelerini kullandı.

“Hat İstanbul’un Yoğun Trafik Yükünü Azaltıyor”

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın İstanbul’un ulaşımına nefes aldırdığını dile getiren Uraloğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hattımız sadece şehir içi ulaşımını kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda İstanbul’un yoğun trafik yükünü azaltarak vatandaşlarımıza daha hızlı, güvenli ve konforlu bir seyahat imkanı sunuyor. Hem iş hem de turizm trafiğini destekleyen hattımız günlük yaşamın akışına sağladığı katkıyla İstanbul’un ulaşım altyapısını daha da güçlendiriyor.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ

Bir cevap yazın

Benzer Haberler

Bursa’da Unutulmaz Opera Ve Bale Gösterisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, dünyaca ünlü Özbekistan Devlet Akademik Bolşoy Opera ve Bale …