Home GÜNCEL Bursa’da Teknoloji Kulüpleri Tanıtım Programı Gerçekleştirildi

Bursa’da Teknoloji Kulüpleri Tanıtım Programı Gerçekleştirildi

- Guncellenme Tarihi: 19 Ekim 2024 18:31
7 min read
0
0

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında Milli Teknoloji Hamlesi ruhunu yaşatarak TEKNOFEST kuşağı ile geleceğin mühendisleri, bilim insanları ve girişimcilerini yetiştirmeyi hedefleyen “Bursa Teknoloji Kulüpleri Tanıtım Programı” Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde büyük bir katılımla ve Bursa’nın 17 ilçesinde de eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Programa Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz, Nilüfer Kaymakamı Murat Süzen, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Konuşma yapan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu: “Bursa Teknoloji Kulüpleri, Milli Teknoloji Hamlesi’nin ruhuyla ilimizdeki öğrenci ve öğretmenlerimizi desteklemek, yerli ve milli üretim gücünü daha da ileriye taşıyacak genç beyinleri okullarımızda hazırlamak amacıyla kuruldu. Bu projeyi başlatmamızın en önemli nedenlerinden biri, geçtiğimiz yıl TEKNOFEST yarışmalarına gençlerimizin 85 bin başvuruyla rekor bir katılım göstermesiydi. Bu yıl, teknoloji kulüplerinin desteğiyle bu sayının üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Bu süreçte kulüp öğretmenlerimizle birlikte öğrencilerimizin yanında olacağız. Her okulumuzda bir kulüp öğretmeni belirlendi ve kulüplerde görev alacak öğretmenlerin seçimi yapıldı. Bugün belirli sayıda okulumuzda aktif hale getirilen bu teknoloji kulüpleri, yıllık bir çalışma takvimine sahip. Biz, maarif modelini okullarımızın dışında da uygulayarak öğrencilerimizi kendi becerileriyle geliştirmeye odaklanıyoruz. Bu program, öğrencilerimizin aktif katılımıyla hayata geçirilmiş ve devam ettirilecektir. Mesleki eğitim alanında Bursa oldukça güçlü bir konumda; mesleki eğitim öğrencilerimizin %52’si 9. sınıfta meslek liselerine kayıt yaptırmıştır. İlimiz, Türkiye’nin önemli sanayi potansiyeline ve bilim insanlarına ev sahipliği yapmaktadır. Öğrencilerimizin başarısının altında da bu güçlü altyapı yatmaktadır. TEKNOFEST ruhunu Bursa’da en iyi şekilde yaşatmak için gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Bu anlamda bize destek veren Sayın Valimiz Erol Ayyıldız’a, TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz’a, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimize rehberlik ederek onların yanında durmalarını sağlamak en önemli amacımızdır. Hepinize saygılar sunuyor, başarılı bir yıl diliyorum” dedi.

TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz, TEKNOFEST’in gençlere sunduğu fırsatların önemine dikkat çekerek: “Belki de aradığımız Selçuk Bayraktar’ı, Aziz Sancar’ı, Vecihi Hürkuş’u, mucit evlatları bu kulüplerden çıkaracağız. Kulüplerimiz sayesinde lise, ilkokul ve ortaokul seviyesindeki tüm öğrencilere ulaşmayı hedefliyoruz. Gençlerin önünü açtığımızda başarılarının artarak geldiğini gözlemledik.  TEKNOFEST, gençleri taklitçilikten uzaklaştırarak özgün düşünmeye teşvik ediyor ve “Biz yapabiliriz, daha da iyisini yapabiliriz” anlayışını aşılayarak yerli ve özgün projelerin geliştirilmesini hedefliyor. Böylece gençler, sadece mevcut durumu değil, geleceği de şekillendirecek yeteneklerle donatılıyor ve Türkiye’nin teknoloji alanında daha ileriye gitmesine katkı sağlıyor; bu çabanın ülkemize sağladığı en büyük katkılardan biri.” dedi.

Etkinlikte, “TEKNOFEST Bursa Rüzgarı” adlı sinevizyon gösterisiyle TEKNOFEST’te derece alan takımların projeleri paylaşıldı. Hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL

Bir cevap yazın

Benzer Haberler

Başkan Aydın: “Muhtarlar Bizim Baş Tacımız”

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, 19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla ilçede görev ya…