Home GÜNCEL Tarihe Altın Harflerle Yazılan Zafer

Tarihe Altın Harflerle Yazılan Zafer

- Guncellenme Tarihi: 17 Mart 2025 20:03
3 min read
0
0

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 110’uncu yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Çanakkale Zaferi ile Türk milletinin Vatanı ve İstiklali için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığını tüm dünyaya gösterdiğini belirten Başkan Ercan Özel, şunları söyledi:

“18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir yere sahiptir. Aslında Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir milli mücadele olan Çanakkale savunması, tüm dünyaya Türk’ün gücünü göstermiş ve sömürgeleştirilemeyeceğini göstermiştir. Bugün, Çanakkale Zaferi’nin 110’uncu yıl dönümünü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız.”

‘BU FEDAKARLIĞI UNUTMAYACAĞIZ’

“Çanakkale Zaferi, korkuya teslim olmayan, hiç kimseye boyun eğmeyen yüce Türk Milletinin asil ruhunun en güzel göstergesidir. Çanakkale, çocuk yaşta vatanını savunmaya giden 15’lilerin, 18’lilerin ve Mekteb-i Sultaniyelilerin, cepheye mermi taşıyan anaların, kıyafet diken genç kızların, hekimlerin, hemşirelerin, birbirine kenetlenmiş bir milletin mücadelesi ve zaferi, tarihe altın harflerle yazılmıştır. Bizlere bağımsız bir vatan bırakmak için canını veren, zor şartlarda mücadele eden atalarımızın fedakârlıklarını asla ama asla unutmayacağız.”

‘SAYGIYLA ANIYORUZ’

“Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi’nin 110’uncu yıl dönümünü kutluyor, bu vesileyle başta Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve düşman ordusuna geçit vermeyen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL

Bir yanıt yazın

Benzer Haberler

‘Bursa Bellek- Kent Söyleşileri’nin Konuğu Halil Ergün Oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kültürel mirası kayıt altına alma çalışmaları kapsa…