UNFPA Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve IMPR Humanitarian ortaklığıyla Bursa’da açılan Kadın Toplum Merkezi, Suriyeli kadın ve çocukların topluma adaptasyonunu sağlıyor. Merkezi ziyaret eden Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Güzide Elitez, aile planlaması, gebelik takibi, doğum öncesi ve doğum sonrası bakım, psiko-sosyal destek ve dil eğitiminin verildiği merkezlerin artması gerektiğini söyledi.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Bursa’ya göç eden yüzlerce Suriyeli aile yaşam derdine düşerken, geçim halkasının en zayıf zincirini kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. UNFPA Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve IMPR Humanitarian ortaklığıyla Bursa’da açılan Kadın Toplum Merkezi, Suriyeli kadınların eğitim ve sağlık sistemine dahil olması için mücadele ediyor. Savaşın mağdur ettiği aileler, Kadın Toplum Merkezi’nde sağlık başta olmak üzere dil, eğitim ve sosyolojik problemleriyle ilgili profesyonel ekipler tarafından destek görüyor.
Kadınlar ve kız çocuklar için güvenli alanlar adı altında açılan merkezi ziyaret eden Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Güzide Elitez, “Merkezde kadın sağlığına, çocukların yetiştirilmesine yönelik eğitimler, aşılama kampanyası sürdürülüyor. Suriyeli ailelerin en büyük sıkıntısı dil engeli nedeniyle rahatsızlıklarını anlatamamaları. Bazı hastanelerde çevirmenler olsa da yaşanan yoğunluk nedeniyle hekimle anlaşamama gibi problemleri oluyor. Bursa’da 650 aile ev ziyaretleriyle takip ediliyor. Geçtiğimiz ay ise 40 kişi hastaneye sevk edilmiş, özellikle gebe kadınlara yönelik çalışmalar başlatılmış. Bu merkez sayesinde Suriyeli kadınların topluma adaptasyonu sağlanıyor” ifadelerini kullandı.