Home GÜNCEL Türküler Kahramanlar İçin Söylendi

Türküler Kahramanlar İçin Söylendi

- Guncellenme Tarihi: 19 Mart 2021 12:20
9 min read
Türküler Kahramanlar İçin Söylendi için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 106’ıncı yılını, düzenlediği bir dizi etkinlikle kutladı. Başkan Mustafa Dündar, “Çanakkale Zaferi, bir milletin bundan 106 yıl önce yedi düvele karşı bir olup dur dediği yerdir. 106 yıl önce Çanakkale’de bu şanlı destanı yazan kahramanlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Osmangazi’den Dolu Dolu Zafer Kutlaması
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü Osmangazi’de farklı etkinliklerle kutlandı. Eşsiz zaferin yıl dönümünde ünlü sanatçı Uğur Işılak unutulmaz bir konsere imza atarken, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde de Çanakkale şehitlerinin anısına savaş hatıraları fotoğraf sergisi açıldı. Etkinler kapsamında, ayrıca Ördekli Kültür Merkezi’nde ‘Bir Diriliş Destanı, Çanakkale Muharebeleri’ konulu söyleşi düzenlendi.

Uğur Işılak’tan Memleket Türküleri
Sanatçı Uğur Işılak, Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği 18 Mart Özel Konseri’nde, memleket sevdasıyla yoğrulmuş kahramanlık türküleriyle gönüllere dokundu. Pandemi nedeniyle belediyenin sosyal medya hesapları ve televizyon kanallarından yayınlanan konserde Işılak, Çanakkale Türküsü’nün yanı sıra Önce Vatan Dediler, Zulmü Alkışlayamam, Önce İnsanım, Dombra, Ural Altay Dağları, Çekip Giderim, Ben Anadoluyum, Vuran Vursun türkülerini seslendirirken, Önce Vatanım Derim ve Bu Vatan Bizim şiirlerini okudu.

Dündar: “Bu Millet Ayağa Kalkmış, Yedi Düvele Dur Demiştir”
Hem sazıyla hem de sözüyle vatan aşkını yüreklere yansıtan sanatçı Uğur Işılak’a, unutulmaz konserden dolayı teşekkür eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türk Milleti’nin 106 yıl önceki Çanakkale ruhunu bugün de yaşadığına dikkat çekti. Çanakkale’de destan yazan kahramanları rahmetle andığını ifade eden Başkan Dündar, “Fatih Sultan Mehmet 1453’te İstanbul’u fethettikten sonra Çanakkale Boğazı’na Settülbahir ve Kilitbahir kalelerini inşa eder. Kendisine bu kaleleri niçin inşa ettiklerini soranlara, ‘Unutmayın, Haçlılar emellerinden hiçbir zaman vazgeçmez. Dünyada bir devri kapatıp bir devri açan cihan padişahının bu öngörüsü 462 yıl sonra gerçekleşir. Yedi düvel bir olup, bu milleti dünyadan silmek için Çanakkale’ye gelir. Bundan 106 yıl önce Çanakkale’de bir destan yazılır. Bu millet ayağa kalkmış, yedi düvele dur demiştir. Bugün de, yeniden ayağa kalkmış bu millete dur demek için türlü türlü entrikalar çevriliyor. Şunu açıkça belirtmek istiyorum ki, bugün bu millet Çanakkale ruhuyla yeniden ayağa kalkmıştır. Bizler, bugün buradan 106 yıl önceki Çanakkale ruhunun yeniden ayağa kalktığını gösteriyoruz” dedi.

Işılak: “Çanakkale Ruhu Bu Topraklarda Baki Olacaktır”
Sanatçı Uğur Işılak da 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin sadece Türk tarihinin değil dünya tarihinin en önemli günlerinden biri olduğunun altını çizerek, “Hakikaten yedi düvelin Haçlı zihniyetinin, o kadar güç ve donanımla, teknolojiyle emellerine ulaşamadığı gündür. Kıt imkanlara, çaresizliklere rağmen büyük bir mücadelenin Türk Milleti adına zaferle sonuçlandığı yerdir Çanakkale. Şehitlerimizi bu vesileyle bir kez daha rahmetle anıyoruz. Bugün de, o ruhu yaşayan ve yaşatanların sayısını arttırması için Allah’a dua ediyoruz. Başkanımızın da ifade ettiği gibi, Fatih Sultan Mehmet 462 yıl önce nasıl bunu öngörüp tedbir aldıysa, bugün de haçlı zihniyetinin değişmeyeceğini bilip, bu ruhla tedbirlerimizi almalıyız. Şunu asla unutmasınlar, 18 Mart Çanakkale ruhu bu topraklarda baki olacaktır” ifadelerini kullandı. Işılak, bu kutlu günde anlamlı bir programa ev sahipliği yaptığı için Başkan Dündar’a teşekkür etti.

‘Bir Diriliş Destanı: Çanakkale Muharebeleri’
Osmangazi Belediyesi’nin 18 Mart etkinlikleri kapsamında online olarak ‘Bir Diriliş Destanı: Çanakkale Muharebeleri’ adlı söyleşi düzenledi. Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran, Çanakkale Savaşı’nın bilinen ve bilinmeyen yönlerini izleyicilere anlattı. 106 yıldır kutlanan Çanakkale Zaferi’nin fedakârlık ve kahramanlık destanı olduğunu vurgulayan Taşkıran, “Çanakkale, Türk insanının canıyla ve kanıyla yazdığı bir destandır. Üstün teknolojiye karşı bedenini, yüreğini, imanını ortaya koyan askerlerimizin zaferidir. Çanakkale, aynı zamanda milli mücadele ruhudur. Her türlü olumsuzluk ve engele karşı vatanını ölümüne savunma isteğidir. O ruhu çocuklarımıza kazandırmalıyız. Bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da 42 Yıllık Öğretmen Alkışlarla Emekliliğe Uğurlandı

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 42 yılık eğitimcilik hayatından sonra emekliliğe a…