Yeşilova Holding, proje koordinatörü olarak yer aldığı AB H2020 projesi olan ALBATROSS ile “Başarılı Proje” ödülünün sahibi oldu. Proje ile elektrikli ve hibrit-elektrikli binek araç piyasasına yenilikçi çözümler ile yön vererek, batarya sistemlerinin geliştirilmesi konusunda çalışmalar yürütülüyor.
Ülkemizin, AB’ye üye ve aday ülkeler arasında Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini desteklemek üzere kurulan Ufuk Avrupa Programı’na katılımı dolayısıyla TÜBİTAK ev sahipliğinde gerçekleşen Ufuk Avrupa Programı açılış etkinliğinde Yeşilova Holding, AB H2020 Albatross Projesi ile Başarılı Proje ödülüne layık görüldü. Yeşilova Holding Ar-Ge Merkezi Müdürü Emre Dolaylar, plaketini TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’dan aldı.
“İKİ YENİ PROJE DAVETİ ALDIK”
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yeşilova Holding Ar-Ge Merkezi Müdürü Emre Dolaylar, “Ülkemiz adına gurur duyduğumuz başarılara imza atmaktan dolayı çok mutluyuz. 20 kişilik bir Ar-Ge ekibi ile yürüttüğümüz projelerde ulaştığımız yüksek başarı oranı, yeni AB projesi oluşumlarında da aranan bir ekip olmamızı sağlıyor. Bu durumun bir göstergesi olarak da yeni program Horizon Europe’ta iki proje için davet aldık ve projelerin hazırlık aşamaları tüm hızıyla devam ediyor. ALBATROSS projesinin yanında, proje partneri olarak çalışmalarını sürdürdüğümüz LEVIS ve yine koordinatör olduğumuz Eureka LightBee projeleri ile de Türkiye’nin bu alanda en fazla AB projesi yapan Ar-Ge merkezi olarak faaliyetlerimiz devam ediyor. Her projeyi, uzun bir araştırmanın sonucu ortaya çıkan bir eser olarak görüyoruz” dedi.
Öte yandan, Ufuk Avrupa Programı açılış etkinliğinde düzenlenen özel oturumda, AB projesi yapmak isteyen yüksek katılımlı bir gruba, Yeşilova Holding Ar-Ge Merkezi’nden Proje Mühendisi İrem Sapmaz, grubun ALBATROSS ve AB projeleri ile ilgili tecrübelerini aktardığı bir sunum gerçekleştirdi.
ALBATROS PROJESİ HAKKINDA
Yeşilova Holding, H2020 Albatross Projesi ile Avrupa genelinde 10 farklı ülkeden 21 proje ortağına koordinatörlük yapıyor. Türkiye’de bu çapta koordinatörlük yapılan ilk proje olması da başta TÜBİTAK olmak üzere devlet kurumları nezdinde de önemli bir yere sahip. Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen proje ile elektrikli ve hibrit-elektrikli binek araç piyasasına yenilikçi çözümler ile yön vererek, batarya sistemlerinin geliştirilmesi konusunda çalışmalar yürütülüyor.
1975’TEN GÜNÜMÜZE…
Türkiye’nin alüminyum ve otomotiv sektörlerindeki dev şirketlerinden Yeşilova Holding, ticari hayatına ilk adımını alüminyum profil satışıyla 1975 yılında Can Alüminyum markasıyla attı. Bugün ise otomotivden inşaata, beyaz eşyadan mobilyaya kadar alüminyumun kullanıldığı pek çok sektöre hizmet vermekle birlikte, özellikle otomotiv alanında uzmanlaşmış durumda. Şu anda biri Avrupa’da 8 şirketi ve 1600 çalışanıyla faaliyet gösteren grup, sektöründe öncü olarak yoluna devam ediyor ve üretiminin yüzde 60’a yakınını Avrupa Birliği ülkelerine ihraç ediyor. Bu başarı ve büyümenin itici gücünü ise grubun Ar-Ge, inovasyon, teknoloji alanında büyük ve önemli stratejik adımlar atması yer alıyor.