Home GÜNCEL Bursa Büyükşehir Belediyesi Binted A.Ş. İşçilerinden Açıklama

Bursa Büyükşehir Belediyesi Binted A.Ş. İşçilerinden Açıklama

- Guncellenme Tarihi: 5 Ağustos 2024 19:37
6 min read
Bursa Büyükşehir Belediyesi Binted A.Ş. İşçilerinden Açıklama için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi Binted A.Ş. İşçileri, “Sözde yetkili sendika Hizmet-İş’in yaptığı açıklamaları kabul etmiyoruz” diyerek önemli açıklamalarda bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Binted A.Ş. İşçileri’nden yapılan açıklama şöyle;

Biz Bursa Büyükşehir Belediyesi Binted A.Ş. şirketi çalışanı işçiler olarak sesleniyoruz;

Bursa Büyükşehir Belediyesi Binted A.Ş. işçilerinin büyük çoğunluğu sendikal tercihlerini değiştirmiş ve halen kağıt üzerinde sözde yetkili sendika olarak gözüken, üye çoğunluğunu  kaybetmiş, Hizmet-İş 2 No’lu şube başkanlığı işçiler adına açıklamalar yapmaktadır.

Kendi yasal ve sosyal haklarını özgür iradesiyle belirlemek isteyen biz Binted A.Ş. çalışanları, sözde yetkili sendika Hizmet-İş’in yaptığı açıklamaları kabul etmiyoruz.

Sözde yetkili sendika, yaptığı açıklamalarla bizleri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Mustafa Bozbey ile karşı karşıya getirmeyi amaçlamaktadır.

Binted işçilerinin iradesi Hizmet-İş sendikası tarafından tanınmamıştır.

Şubenin Olağan Genel Kurulu’nda delege adayı olmak isteyen işçi arkadaşlarımız yönetici baskısı ve yapılan mobingler neticesinde aday yapılmamış ve Hizmet-iş Genel Merkezi ile eski Bursa Büyükşehir Belediyesi yönetimi bir nevi atama sonucu mevcut Hizmet-İş 2 No’lu şube yönetimini göreve getirmek suretiyle, işçi iradesini yok sayarak, işçileri yalnız bırakmıştır.

Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı 5.000 Binted A.Ş. çalışanı, Hizmet-iş sendikasına üye olduğu günden bugüne üyelerini mağdur etmek ve Belediye yönetimini memnun etmekten başka bir şey yapmayarak, üyelerinin aylık bir yevmiyesini almayı kendilerine kar görmüşlerdir.

Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı 5.000 Binted A.Ş. çalışanı personelin 4.000’den fazlası ortak dayanışmaya ve diğer sendikalara geçmiştir.

Dolayısıyla; Hizmet-İş 2 No’lu Şubesi çoğunluğu kaybetmiş olması sebebiyle, artık bizler adına açıklama yapamaz ve yapılan açıklamalarda işçiler nezdinde yok hükmünde sayılır.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Mustafa Bozbey’in personelin çıkarları ve refahı konusunda en iyi şekilde karar vereceğinden ve emekten yana tutum geliştireceğinden hiçbirimizin şüphesi yoktur.

Her türlü manipülasyona ve bilgi kirliliğine rağmen Binted işçileri seçtiği ilkeli sendikasına kavuşacaktır. Bizler el ele, kol kola, omuz omuza yürümeye devam edeceğiz.

Bir kere daha hatırlatmak gerekir ki; her işçi istediği sendikaya üye olabilir, sendikasını istediği zaman değiştirebilir. Biz işçiler için, bu yasal ve demokratik bir haktır. Anayasanın 51. Maddesi ile 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesinin 17. Maddesi işçinin bu hakkını güvence altına almıştır. İşçinin bir sendikaya üye olmak, sendika tercihini değiştirmek gibi konularda kimseden izin ya da onay almasına ihtiyacı yoktur.

Toplu iş sözleşmesi imzalanmış ve yararlanılmaya başlanmış olsa dahi “sendika değiştirirsem hak kaybına uğrarım” diye endişelenmemize gerek yok. Sendika değiştirilse de 6356 sayılı Yasanın 39. Maddesi gereği dayanışma aidatı dilekçesi vererek bu haklardan yasal olarak yararlanmaya devam edebiliriz. Aksini içeren toplu sözleşme hükümleri yasaya aykırı ve geçersizdir.

Bizler yolumuza yalanla dolanla değil, tüm sendikal çalışmalarda tabanın söz ve karar sahibi olmasını, demokrasinin egemen kılınmasını sağlayarak, ortak ekonomik, sosyal hak ve çıkarlarımızı savunmak için devam edeceğiz.

Kaynak: bursadabugün.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Hizbullah Lideri Nasrallah: İsrail Tüm Kırmızı Çizgileri Aştı

Hizbullah lideri Nasrallah, Lübnan’daki cihaz patlamaları sonrası canlı yayında konu…