Home GÜNCEL Okçular Durmuyor

Okçular Durmuyor

- Guncellenme Tarihi: 8 Eylül 2024 20:06
5 min read
Okçular Durmuyor için yorumlar kapalı
0

Mazisi insanlık tarihi kadar eski, savaş sanatı ve avcılık ile var olan ok ve yay; günümüzde ise tarihimizi geleneklerimizi yaşatmak için spor dalı olarak yaşamaya devam ediyor. Geleneksel spor dalları arasında bulunun geleneksel Türk okçuluğu günümüzde binlerce lisanlı sporcusu ile gün geçtikçe ilerleme kaydediyor.

Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapmış Bursa ise Türk okçuluğunu yaşatmaya devam etmekle birlikte başarılı kemankeşleri Türkiye’de liderlik yapmaya devam etmekte. Türk okçuluğunu Bursa için önemli kılan unsurlar tarihimizde sayılı şehirde bulunan okçu tekkesi / meydanlarından birinin Bursa’da bulunmasıdır. Tarihi dokusunu koruyarak günümüzde Bursalı Süca Ok Meydanı adıyla kemankeşler yetiştirmeye devam etmektedir.

Bursalı okçular 9-11 Ağustos tarihlerinde Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu’nun Sivas’ta düzenlediği ‘Büyükler Açık Hava Puta Şampiyonası’nda kürsüdeki başarıları ile adından söz ettirmeye devam etti.

Türkiye Büyük Erkekler Takım Birincisi: Bursa Atıcılar Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü; Murat ÜSTÜN, Bülent ÖZER, Hüseyin BOZKURT.

Türkiye Büyük Kadınlar Takım Birincisi: Bursa Hasanağa Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü; Macide Çelik, Sevgi DURAN, Ayşe AYYILDIZ.

Türkiye Büyük Kadınlar Takım İkincisi: Bursa Hüdavendigar Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü; Nurcan AKÇA, Feyza YARTAŞI, Betül ÇEKER.

Büyük Erkekler Bireysel Türkiye Birincisi; Hasanağa Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Hayati AKKAYA.

Büyük Erkekler Bireysel Türkiye İkincisi; Atıcılar Geleneksel Okçuluk spor Kulübü, Murat ÜSTÜN.

Büyük Kadınlar Bireysel Türkiye İkincisi; Delular Atlı Okçuluk Geleneksel Okçuluk ve Doğa Sporları Spor Kulübü; Ayşegül DEMİRBAĞ ÇALIŞKAN.

Büyük Kadınlar Bireysel Türkiye Üçüncüsü; Ali Kuşçu Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Kulübü Çağla GÜNEY ile birlikte 12 kupanın 7’sini Bursa’ya getirmeyi başardı.

23-24 Ağustos 2024 tarihlerinde Okçular Vakfı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın da katımları ile Ahlat ve Malazgirt’te düzenlenen ‘1071 Anadolu Fetih Kupası Açık Hava Puta Koşusu’ yarışmasında yine Bursalı Okçular başarılı sonuçları ile dönmüşlerdir.

Büyük Erkekler Kategorisinde; Hayati AKKAYA (Bursa Hasanağa Geleneksel Okçuluk S.K.) Türkiye birincisi, İbrahim AFRAZİLOĞLU (Bursa Tulpar Geleneksel Okçuluk S.K.) Türkiye ikincisi olmuştur.

Büyük Kadınlar Kategorisinde; Ayşegül DEMİRBAĞ ÇALIŞKAN (Bursa Delular Atlı Okçuluk Geleneksel ve Doğa Sporları S.K.) Türkiye birincisi, Macide ÇELİK (Bursa Hasanağa Geleneksel Okçuluk S.K.) Türkiye ikincisi olmuştur. 6 Kupanın 4’ü Bursa’ya armağan olmuştur.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Hizbullah Lideri Nasrallah: İsrail Tüm Kırmızı Çizgileri Aştı

Hizbullah lideri Nasrallah, Lübnan’daki cihaz patlamaları sonrası canlı yayında konu…