Home GÜNCEL Uzay Ve Havacılık Osb’ye Çevre Yapı İmzası

Uzay Ve Havacılık Osb’ye Çevre Yapı İmzası

- Guncellenme Tarihi: 11 Eylül 2024 11:50
3 min read
Uzay Ve Havacılık Osb’ye Çevre Yapı İmzası için yorumlar kapalı
0

Bursa’da kurularak, yaklaşık 20 yıldır ülkemizde ve yurt dışında çok sayıda kuruluşun arıtma tesislerini kuran Çevre Yapı Arıtma Sistemleri firması, ülkemizin uzay ve havacılık alanındaki dev yatırımlarına ev sahipliği yapan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin yeni nesil atıksu arıtma tesisi projesini hayata geçirdi.

Çevre Yapı Arıtma Sistemleri firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar Özçelikler, “HAB Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne kurduğumuz arıtma tesisi, bizim için hem kapasite hem iş bitirme açısından bugüne kadarki en önemli projemiz oldu. Bu projenin 20. yılımıza denk gelmesi bizim için ayrı bir mutluluk oldu. Bu projeyle beraber bundan sonra daha büyük kapasiteli, daha büyük hacimli işlere girebilme yeteneğine kazanmış bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

Özçelikler, toplam 90.000 metrekarelik bir alana yayılan projeye 31 Mayıs 2023’te başlandığını, inşaat aşamasının ise 31 Mayıs 2024’te tamamlandığını dile getirerek, şu anda 6 aylık geçici deneme sürecinde olan tesisin yılbaşından itibaren 12 aylık işletme sürecine başlayacağını bildirdi.

Özçelikler, 4 bin metreküp/gün kapasiteli modern arıtma tesisinin, ağırlıklı olarak savunma sanayii üreticilerinin bulunduğu OSB’den çıkan endüstriyel ve evsel atıksuları arıttığını kaydetti. Tesiste fiziksel, kimyasal ve biyolojik olmak üzere üç aşamalı bir arıtma sürecinin uygulandığını belirten Özçelikler, “Fiziksel arıtmada atıksulardaki büyük parçacıklar ayrılırken, kimyasal arıtmada zararlı maddeler nötralize ediliyor. Biyolojik arıtma aşamasında ise mikroorganizmalar sayesinde organik maddeler parçalanıyor ve su temizleniyor” dedi.

Özçelikler, tesiste kullanılan yeni nesil düşük enerjili blowerlar sayesinde bakterilerin ihtiyacı olan oksijenin verimli bir şekilde sağlandığını, arıtma sürecinde oluşan çamurların ise dekantör adı verilen ekipmanlar ile susuzlaştırılarak bertaraf edildiğini de kaydetti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kadın Yazarıyla Buluşuyor Projesinde İkinci Kitap Dağıtıldı

Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve kadın kitapseverler tarafından oldukça…