Home GÜNCEL Bakan Tunç’tan Narin Açıklaması

Bakan Tunç’tan Narin Açıklaması

- Guncellenme Tarihi: 12 Eylül 2024 13:25
3 min read
Bakan Tunç’tan Narin Açıklaması için yorumlar kapalı
0

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır’da katledilen Narin’in katillerinin olduğunu söyleyip Adli Tıp’taki otopsi sürecinin iki hafta süreceğini açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Narin Güran olayı için basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, “Narin’in davasını çözmek, katilleri bulmak boynumuzun borcudur” dedi.

“Çocuklarımıza gözümüz gibi bakmalı, onları korumalıyız. Tabi ki bu da en çok devletin görevidir” diyen Tunç, “Bizim şu an odaklandığımız nokta Narin kızımızın katillerini bulmak. Diğer konuları da Cumhuriyet Savcılarımız değerlendirecektir” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin Narin Güran cinayetine ilişkin sorularını yanıtladı. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun açıklamaları sorulan Bakan Tunç, “Galip Bey bu konuda ne demek istediğini açıkladı. Burada dosyanın gizliliğine vurgu yaptı. O kısmı çıkarıldığında konu bağlamından çıkarılmış oluyor. Çok hassas bir konu. Burada yanlış anlamalara neden olan cümleler kurmamamız gerekiyor” dedi.

Bakan Tunç, Adli Tıp’taki inceleme süreci hakkında şunları söyledi:

“Burada biz Narin’in naaşı bulunduktan sonra onu katledenleri bulabilmek için savcılarımız yoğun bir gayret gösteriyor. Alınan deliller var, Adli Tıp’ta bulgular var. Bunların hepsi değerlendirilecek. Burada elde edilen bulgular katillerin kim ya da kimler olduğuna yönelik önemli veriler içeriyor. Adli Tıp kapasitemiz çok güçlü. İki hafta sürecek bir inceleme bu.

Narin’in katillerine bir an önce ulaşılması ve cezaların verilebilmesi için soruşturmanın etkin şekilde yürütülmesi lazım. Birtakım senaryolar çiziliyor, bu da soruşturmanın selameti açısından doğru değil. Bizi derinden yaralayan bir konu Narin’in katledilişi. Narin’i katledenleri biz yargı önüne çıkarmalıyız. Yargı huzurunda da bunlar en ağır cezaya çarptırılmalı.”

Kaynak: bursadabugun.com 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Hizbullah Lideri Nasrallah: İsrail Tüm Kırmızı Çizgileri Aştı

Hizbullah lideri Nasrallah, Lübnan’daki cihaz patlamaları sonrası canlı yayında konu…