Home GÜNCEL AK Parti Bursa’da İstifalar Alındı!

AK Parti Bursa’da İstifalar Alındı!

- Guncellenme Tarihi: 24 Eylül 2024 16:13
4 min read
0
0

AK Parti Bursa’da tablo netleşiyor. Yerel seçimlerin ardından il başkanlığı ile ilgili oluşan belirsizlik sona ererken, Davut Gürkan’la yola devam kararı alındı. Tek adaylı kongreler isteyen AK Parti’de ilçe başkanlarının istifaları da peşinen alındı.

Aylardır AK Parti’de beklenen değişimle ilgili Bursa’da tablo netleşiyor. Yerel seçimlerde alınan yenilginin ardından özellikle İl Başkanı Davut Gürkan ile devam edilip edilmeyeceği aylardır tartışılıyordu. Öyle ki yeni il başkanlığı için Mustafa Esgin ve Ali Yılmaz isimleri de belli odaklar tarafından dillendirilirken. AK Parti Genel Merkezi’nin bu tartışmalara noktaya koyduğu bildirildi. Yeni dönemde de Davut Gürkan’la devam etme kararı alan AK Parti’de ilçe başkanlarıyla ilgili süreç ise devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Bursa’ya gelerek il ve ilçe başkanlarıyla görüşüp, raporlarını hazırlayan İl Koordinatörleri Nazlı Ergül ve Furkan Leventoğulları, hazırladıkları raporu genel merkeze sundu. Genel Merkezde yapılacak değerlendirmenin ardından hangi ilçe başkanları ile devam edileceği hangileriyle edilmeyeceği netleşecek. Ancak yapılan toplantıda Nilüfer İlçe Başkanı Furkan Alpaslan ve Mudanya İlçe Başkanı Osman Şeker, görevden aflarını istediler. Her iki isimde seçim sürecinde partinin görevlendirilmesi ile bu görevleri yürütüyordu.

İl koordinatörlerinin katıldığı toplantıda tüm ilçe başkanlarından peşin istifaları alındı. İstifaların alınmasının nedeninin kongrelerde tek adaylı bir yarış isteği. Delege sayısına ulaşıp başka bir isim aday olması durumunda ilçe başkanlarının istifalarının işleme konulacağı da gelen kulisler arasında.

Öte yandan İl Başkanı Davut Gürkan’la ilgili durum da netleşti. Genel Merkez, il başkanlığının raporlarına rağmen aday belirleme sürecinin kendileri tarafından yapıldığını, Gürkan’ın görevini yaptığını ve yenilginin faturasının ona kesilemeyeceği görüşü ile Gürkan’ın yeni dönemde de İl Başkanlığı görevini sürdürmesine karar verildiği öğrenildi.

Kaynak: sehirmedya.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL

Bir cevap yazın

Benzer Haberler

Şili’de Deprem!

Şili’de 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. EMSC (Euro-Mediterranean Seismologica…