Home GÜNCEL Turizm Sektörü ‘Dünya Turizm Günü’nü Kutluyor

Turizm Sektörü ‘Dünya Turizm Günü’nü Kutluyor

- Guncellenme Tarihi: 27 Eylül 2024 18:01
5 min read
0
0

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve BURKON Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker, her yıl 27 Eylül tarihinde kutlanan Dünya Turizm Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

TÜRSAB Başkan Yardımcısı Hasan Eker, “Dünya turizm hacmi 700 milyar dolardır, Türkiye bunun 60 milyar dolarını, yaklaşık yüzde 9’luk kısmını almaktadır. Bu sektörün başarısıdır” dedi.

İnsanın doğası gereği, dünyanın her noktasını gezip görerek tanımayı arzulayan, ekonomik refah seviyesini, dünya ile ticaretini, ekonomik işbirliğini arttırmak isteyen bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Eker, insanlığın bu isteklerini karşılayan tek sektörün turizm olduğunu söyledi.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve BURKON Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker, “Dünya turizm hacmi 700 milyar dolardır, Türkiye bunun 60 milyar dolarını, yaklaşık yüzde 9’luk kısmını almaktadır. Bu sektörün bir başarısıdır. Ülkemiz turizmde dünyada 5. sırada olmasına rağmen, potansiyelimize baktığımızda aslında ilk üç ülke arasında olmamız gerekmektedir. Fakat son yıllarda Mısır ve Körfez ülkeleri ciddi bir atağa geçmiştir. Rakiplerimiz vizyoner projeler üretmektedir. Rakiplerimizi, ayrıca yeni rakiplerimizi iyi analiz ederek, ortaya yeni bir vizyon koymalıyız. Kamu yönetimi ve sektör olarak, sürekli yenilik getiren, inovatif ürünler sunan, dijitalleşen, büyük veriyi ve bilimi iyi kullanan, planlı çalışan, verimli çalışan, kaynakları ortak kullanan proaktif bir anlayışla çok çalışmalıyız. Aksi takdirde ilk üçe girmek bir yana, bulunduğumuz konumu koruyamayız” şeklinde konuştu.

Açıklamasını, “Turizm kültürümüzdür, çevreciliktir, tarihimizdir, gastronomidir, ruh sağlığıdır, deneyimlemedir. Turizm insanlığın beklentisi, umudu ve geleceğidir. Bu bağlamda çok değerlidir, önem verilmelidir, desteklenmelidir” diyerek sürdüren Eker şunları söyledi :

“Turizmciye, her türlü desteğin ve teşvikin verilmesi en büyük beklentimdir. Maalesef turizmcilere son yıllarda konaklama vergisi, TGA ajans payı gibi cirodan akılalmaz bir yük getirilmiştir. Bu ve diğer sorunlarımızın en kısa sürede çözülmesini diliyorum.

Turizm bir meslektir. Deneyim gerektirir, bilgi gerektirir, uzun vadeli düşünce gerektirir. Turizmci özverilidir, hümanisttir, çözüm odaklıdır, barışçıldır, güler yüzlüdür. Turizmci meslektaşlarımla ve turizmci olmakla gurur duyduğumu belirtmek isterim. Bu vesile ile tüm meslektaşlarımın, turizm öğrencilerinin ve eğitimcilerinin Dünya Turizm gününü kutlarım.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL

Bir cevap yazın

Benzer Haberler

Ali Koç’tan TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’na Ziyaret

Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (T…