Home GÜNCEL Nestlé Gönüllüleri, İstanbul ve Bursa’da Üç Bölgeyi Temizledi

Nestlé Gönüllüleri, İstanbul ve Bursa’da Üç Bölgeyi Temizledi

- Guncellenme Tarihi: 2 Ekim 2024 17:08
8 min read
0
0

Nestlé Türkiye, her yıl Eylül ayında kutlanan Uluslararası Kıyı Temizliği Günü kapsamında daha temiz bir çevre için harekete geçti. Nestlé Türkiye Gönüllülük Kulübü’nden 350’yi aşkın kişi İstanbul, Karacabey ve Kestel olmak üzere üç lokasyonda en büyük çevre temizleme etkinliği gerçekleştirdi. Sarıyer Belediyesi, Karacabey Belediyesi ve Kestel Belediyesi destekleriyle düzenlenen ve sporun da dahil olduğu çevre dostu etkinlikte 3 tondan fazla çöp geri dönüşüm sürecine dahil edildi.

İsviçre’deki yolculuğuna 158 yıl önce başlayan ve 118 yıldır Türkiye’de faaliyetlerine devam eden dünyanın lider gıda şirketi Nestlé, 2019 yılında kurduğu Nestlé Cares Çalışan Gönüllülük Kulübü ile ortak değer yaratan çalışmalarını sürdürüyor.

Gelecek nesillere daha sürdürülebilir yarınlar sunma hedefiyle “Net Sıfır” yol haritasını rehber alan Nestlé, çevre temizliği için attığı adımlardan biri olan “plogging” aktivitesini Sarıyer Belediyesi, Karacabey Belediyesi ve Kestel Belediyesi destekleriyle gerçekleştirdi. İstanbul Kısırkaya Plajı, Bursa Kent Ormanı ve Karacabey Longoz’unda 350’den fazla gönüllüsü ile toplamda 3 ton çöpü doğadan temizledi.

Daha temiz bir çevre için atılan iyilik adımları

Ortak Değer Yaratma anlayışı kapsamında topluma fayda sağlayan çalışmaları odağına aldıklarının altını çizen Nestlé Türkiye CEO’su Leszek Wacirz, “Nestlé DNA’mızda iyilik yatıyor. Nestlé Türkiye Çalışan Gönüllülük Kulübümüz ile bugüne kadar 62 bini aşkın saati iyiliğe dönüştürdük. Yaşamın her alanına dokunan çalışmalar sürdüren 2 bin 400 kişilik gönüllümüz, ‘plogging’ kapsamında 2022 yılından bu yana 21 tondan fazla atığın geri dönüştürülmesine katkıda bulundu. Nestlé Türkiye’de bireyler, aileler, evcil hayvanlar, topluluklar ve gezegenimiz için fayda yaratan aktivitelerimize devam edeceğiz” dedi.

“Nestlé Cares Gönüllülük Kulübümüz ile 3 tondan fazla çöpü geri dönüşüm sürecine dahil ettik”

Ortak Değer Yaratma anlayışını Nestlé kültürünün merkezine aldıklarını vurgulayan Nestlé Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Başak Ünal, “Nestlé’de iyiliği bireyler, aileler, evcil hayvanlar, topluluklar ve gezegenimiz için yaşamın farklı alanlarına taşıyoruz. Daha iyi bir gelecek için sayısı 350’yi geçen gönüllümüz ile üç farklı bölgede gerçekleştirdiğimiz en büyük çevre temizliği aktivitemizde, doğadan topladığımız 3 tondan fazla çöpün geri dönüşüm sürecine dahil olmasını sağladık. İnsana, topluma ve gezegene karşı duyduğumuz sorumlulukla geleceğimiz için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Nestlé Türkiye Hakkında:

Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé, 1875 yılında süt bazlı bebek maması Farine Lactee ile Türkiye pazarına girdi. 1909 yılında Karaköy’de ilk satış ofisini açtı, 1927 yılında Feriköy’de ilk fabrikasını kurdu. Nestlé, 1933’te ilk fıstıklı çikolatası “DAMAK”, 1984’te ilk çözünür kahve “NESCAFE” ve 1986’da çocuklar için üretilen çikolatalı toz içecek “NESQUIK” gibi birçok kategoriye Türkiye’de öncülük etti. 1989’da ilk kahve kreması “COFFEE MATE” ve 2002’de ilk hazır kahve karışımı “NESCAFE 3’ü1 Arada” ürünleri ile yelpazesini geliştirdi. 2001 yılında Nestlé, Türkiye’de su pazarına “NESTLÉ PURE LIFE” ile girdi ve bunu 2006’da ERİKLİ Su ile birleştirdi. Nestlé, hem dünyada hem de Türkiye’de faaliyetlerini genişletmeye devam ederek, 2007’de Novartis Tıbbi Beslenme Birimi’ni ve 2012’de globalde Pzifer Nutrition’ı satın alarak SMA bebek mamasını çalışmalarına kattı ve operasyonlarına tıbbi beslenmeyi de ekledi. 2020 yılında, Nestlé Health Science iş birimi ile Türkiye’nin ilk ve dedike Medikal Beslenme Fabrikası’nın temellerini attı.

Bugün Türkiye’de 12 farklı kategoride 800’ü aşkın ürünü ve 50’ye yakın markasıyla faaliyet gösteren Nestlé, Bursa’daki beş fabrikasında üretim ve ihracat faaliyetlerine devam ediyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL

Bir cevap yazın

Benzer Haberler

Başkan Bozbey; “Desteklerimizle Tarım Alanları Ekilecek, Hayvancılık Gelişecek”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, dört dağ ilçesinden biri olan Harmancık’…