Home GÜNCEL Cem Garipoğlu’nun Mezarından Kefen Çıkmadı!

Cem Garipoğlu’nun Mezarından Kefen Çıkmadı!

- Guncellenme Tarihi: 3 Ekim 2024 16:25
4 min read
0
0

İstanbul’da 17 yaşındaki Münevver Karabulut’u 15 yıl önce vahşice katleden Cem Garipoğlu’nun cezaevinde intihar edip etmediğinin ortaya çıkarılabilmesi için bugün mezarı açıldı. Garipoğlu’nun cesedinden alınan DNA örneklerine kimlik eşleştirmesi yapılacak. Kazı çalışması sırasında olay yeri polisleri, mezarın etrafını perde ile kapatarak çalışmayı kayda aldı. Karabulut’un avukatı açılan mezardan kefen bezi çıkmadığını açıkladı.

İstanbul’da 15 yıl önce Münevver Karabulut’u öldürmesinin ardından cezaevinde 2014’te intihar eden Cem Garipoğlu’nun mezarı açıldı. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözemir, fethi kabir işlemi öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Rezan Epözdemir, açılan mezar hakkında bilgiler verdi: 

Suyun mezarlığın içerisini doldurmadığı ve su nedeniyle cesedin fosilleşme işleminin başlamadığını çok net bir şekilde gördük. İki tabaka vardı. İlk tabakada hiçbir şey yoktu, ikinci tabakada da kefen bekliyorduk, kefen ve bez yoktu.

Toprağın üzerinde dağınık şekilde kemikler ve kafatası vardı. Tutanağa da geçti kefen ve bezin olmadığı. Adli Tıp uzmanları yazdılar. Toprağın üzerinde dağınık bir şekilde duran kemikler ve kafatası vardı sadece, ceset bütünlüğü ise yoktu.

Kimlik tespitiyle ilgili talimat yazılmıştı. Kimlik tespiti ise yapılamadı. Sadece avukatları hazır bulundu. Mutlaka kimlik tespiti için ölenin yakınlarının hazır bulunması gerekiyordu. Steril bir beze konularak Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Özellikle dişler incelenecek. Biz geçmişte alınan örnekler üzerinden değil Garipoğlu ailesi erkeklerinden alınacak örneklerle yapılmasını talep ettik. Güncel DNA örnekleriyle incelenmesini özellikle istedik.

Rezan Epözdemir, mezarlıkta yaptığı açıklamada, “Biz öldüğüne inanmıyoruz. Bu kapsamda başvuru yaptık. Cezaevi psikoloğu, ‘İntihara meyilli değildi, antidepresan kullanmıyordu’ diyor. Bir insanın kendini boğması intihar vakaları bakımından en zor olandır. İlaç kullanırsınız, ateşli silahla da intihar edebilirsiniz ama düşünün ki bıçak, çatal, kemer dahi olmadığı bir süreçte gidip kantinden çamaşır ipi alıp kendinizi boğuyorsunuz” dedi.

 Kaynak: bursadabugun.com 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL

Bir cevap yazın

Benzer Haberler

Ertuğrulgazi Mahallesinde Kaldırım Çalışmaları Devam Ediyor

İnegöl Belediyesi Alanyurt bölgesi Ertuğrulgazi Mahallesinde alt yapı çalışmalarının tamam…