Home EĞİTİM ÜNİVERSİTELERDEN BURUK AÇILIŞ

ÜNİVERSİTELERDEN BURUK AÇILIŞ

- Guncellenme Tarihi: 24 Eylül 2017 13:43
8 min read
ÜNİVERSİTELERDEN BURUK AÇILIŞ için yorumlar kapalı
0

Eğitim Bir – Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı İlyas Kaya, yeni eğitim öğretim dönemi başında üniversitelerin mevcut durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Üniversitelerin yeni eğitim ve öğretim dönemine birçok sorunla girdiğinin altını çizen Kaya, “Çözümlenmesi gereken birçok problem var ancak sorunları çözmek yerine her geçen gün üzerine yenileri ekleniyor” dedi.

Üniversite personelinin düşük maaşlarının devam ettiğini dile getiren İlyas Kaya, “Üniversiteler çalışan personelin problemleri artarak devam etmektedir. Bunlardan bazılarını sıralamak gerekirse; üniversitelerde çalışan idari personel en düşük devlet memuru maaşını almaktadır. Bu durumun üniversite ödeneği ile güçlendirilmesi gerekmektedir. İdari personel eğitim ödeneği ve döner sermaye payından faydalandırılarak üniversitelerde memur istihdamı tercih edilebilir hale gelmelidir” ifadelerini kullandı.

Üniversitelerde çalışan personellerin üst öğrenimlerini bitirmelerine rağmen kurumların ünvan sınavı açmamasından dolayı mağduriyet yaşamakta olduğunu belirten Kaya, “Tekniker ya da memur olarak görev yapan bir personel lisansını mühendislik vb. gibi alanlarda tamamlamış olmasına rağmen ünvan ve özlük haklarından faydalanamamaktadır. Acilen bu durumun düzenli ve rutin bir şekilde uygulanması gerekmektedir” dedi.

Güvenlik personeli yalnız bırakılıyor…

Güvenlik personelinin her konuda yalnız bırakıldığının altını çizen Kaya, “Güvenlik personellerimiz, kurum içinde dâhil olduğu adli olaylarda yalnız bırakılmaktadır. Adli olaylarla ilgili konularda güvenlik personelinin fiilen müdahil olması yerine, Hukuk Müşavirliğinin adliyede personeline vekâleten müdahil olması daha uygun olacaktır. Bu personelin özgüvenini ve kuruma olan aidiyetini güçlendirecektir. Üniversitelerde güvenlik hizmetlerinin tamamının hizmet alınması yoluyla çözülmesi uygun olacaktır” şeklinde konuştu.

Yemeklerin kalitesi artmalı…

Yemek hizmetinin kalitesinin artması gerektiğini de kaydeden İlyas Kaya, “Öğrencilerin ve çalışanların günlük ihtiyacı olan en önemli besin kaynağı yemek hizmetidir. Öğrencinin ailesinden uzak yaşadığı üniversitede hijyeni ve kalitesi yüksek gıdalar tüketmesi gerekmektedir. Dolayısıyla yapılan hizmet alımlarında yemek kalitesi ve hijyeni artırılmalıdır. Personel ve öğrenciler yemekhane hizmetinde,  diğer kurumlara göre daha yüksek ücret ödemekle birlikte kalitesi düşük yemek hizmeti almaktadır” diye konuştu.

Anaokulu ve kreş hizmeti geri gelmeli…

Uludağ Üniversitesi’nde var olan Kreş ve Anaokulu hizmetinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilmesi konusunda da değerlendirmelerde bulunan İlyas Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü;

“2017-2018 eğitim öğretim yılı itibari ile İlgili protokol kapsamında; 36-66 ay arasında çocukların eğitim öğretim gördüğü kreş ve anasınıfı hizmetinin Bursa Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim kurumları Çocuk Kulüpleri Yönergesi” kapsamında hizmet vermeye başlamıştır.

Uludağ üniversitenin personeline sağladığı aile unsurundaki en önemli varlıkları olan evlatlarını güvenli bir biçimde bırakabildikleri, herhangi bir durumda kurum içinde rahatlıkla evlatlarına ulaşıp olumsuzlukları giderebildikleri ve Uludağ Üniversitesini tercih edilebilir kılan; 12-36 ay arasındaki çocuklar için sağladığı Kreş hizmetinin kaldırılması personelini üzmüş ve mağdur etmiştir. Uludağ üniversitesi personeli bu hizmetin devam etmesini arzulamaktadır.

Öte yandan en küçük işletmeler bile servis hizmeti verebilirken bu hizmetin ortadan kaldırılma çalışmaları, çalışanların motivasyonunu düşürecek, kurumun mesai programını olumsuz etkileyecektir. Bu hizmetin iptalini programlayan yetkililer, Bursa’daki toplu taşıma araçlarında yoğunluk ve toplum içinde oluşturdukları stresten habersizler sanırım. Evinden kurumuna ulaşmakta problem yaşayan memur, akşamda evine yorgun argın sıkışık ve stresli bir şekilde ulaşmasına sebep olacak ve yine var olan imkânlar imkânsızlaştırılacaktır.

Okulumuzdaki mevcut yurtlar öğrencilerin ancak yüzde 10’nunu barındırabilmektedir. Bu durumda öğrenciler barınacak yer bulamamakta güvensiz ve uygun koşullarda olmayan ücreti yüksek yerlerde barınmaya mahkûm bırakılmaktadır. Öğrencisini kayıt ettirmek için gelen veliler hem kendileri hem de öğrencileri için barınacak yer bulamamakta, mağdur olmaktadır. Barınma hizmetlerinin artırılması gerekmektedir. Güvenli ve uygun ücretli yurt imkânları sağlanmalıdır.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Araca Binmeden Önce Kaputa Vur

Osmangazi Belediyesi, kış ayında soğuktan araç kaputlarına ve motorlarına sığınan hayvanla…