Nilüfer Belediyesi’nde, yönetim sistemlerinin belgelendirilmesi kapsamında dış denetim yapan Türk Loydu Vakfı’ndan hayata geçirilen projelere büyük övgü geldi. Türk Loydu Denetçisi H. Ali Güneş, “Nilüfer Belediyesi’ne her geldiğimizde takdir edilecek yeni bir şeyler buluyoruz” diyerek iyi örneklere dikkat çekti.
Türk Loydu Vakfı’nın Nilüfer Belediyesi’nde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarının değerlendirdiği üç günlük denetim sona erdi. Türk Loydu Denetçisi H. Ali Güneş’in ekip lideri olduğu denetimlerin tamamlanmasının ardından Nilüfer Belediyesi Basın Toplantı Odası’nda kapanış toplantısı düzenlendi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcıları ve Müdürlerin de yer aldığı toplantıda Denetçi H. Ali Güneş yaptıkları değerlendirmeleri açıkladı. Raporda majör ve minör uygunsuzluk bulunmadığını kaydeden Güneş, “Ziyaretimiz esnasında güzel çalışmalarla karşılaştık. Nilüfer Belediyesi’ne her geldiğimizde takdir edilecek yeni bir şeyler buluyoruz. Mesela Karaman Dernekler Yerleşkesi’ni ziyaret ettiğimizde açıkçası kıskandım. ‘Benim olduğum memlekette neden böyle bir yer yok’ diye düşündüm. Bunun yanı sıra başka iyi örneklerle de karşılaştık” dedi.
Üç gün boyunca süren dış denetimler sonucunda elde edilen verileri paylaşan Türk Loydu Vakfı Denetçisi H. Ali Güneş, “Belediyenin katılımcı yönetimi ve vatandaş memnuniyetine verdiği önem yüksek seviyede gözlenmiştir. Müdürlüklerin belirlenmiş hedeflerinin gerçekleştirilme oranlarının yüksek ve tutarlı olduğu, bazı müdürlüklerde hedeflerin aşılmış olduğu görülmüştür. Bunların yanı sıra İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde kapı numaralarının yazıldığı plakaların mahalle, sokak, posta numarası ve belediyenin çağrı merkezinin numaralarını içerecek şekilde dizayn edilmesi, Özel Kalem Müdürlüğü’nün yürütmüş olduğu ve sonucunda Avrupa Konseyi Ödülü’nün alınmasıyla ilgili uluslararası projeler, kardeş kentlerle kurduğu iyi ilişkiler ile sosyal, kültürel ve sportif çalışmaları, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Fotoğraf Müzesi ve Edebiyat Müzesi faaliyetleri, sosyal derneklere çalışma ortamı kazandırmak üzere oluşturulan Karaman Dernekler Yerleşkesi projesi örnekleri başarılı performanslar
olarak değerlendirilmiştir. Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi kullanım projeleri de iyi uygulama olarak değerlendirilmiştir. Bunlar daha da çoğaltılabilirdi ancak iyi örnekler arasından da iyilerini seçebilmek için yaptığımız eleme sonucunda bunların rapora geçmesini olumlu bulduk. Bunlar için sizleri gerçekten kutluyoruz” diye konuştu.
BOZBEY: DAHA İYİSİNİ YAPACAK POTANSİYELE SAHİBİZ
Raporun açıklanmasının ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Türk Loydu Vakfı adına denetime katılan denetçiler H. Ali Güneş, Arzu Çınar, Olcay Koca ve Ali Talay’a ve başarılı çalışmalarından dolayı belediye çalışanlarına teşekkür etti. Bozbey, “Biz bu sisteme 2000 yılında başladık ve Türkiye’nin iyi uygulayan ender belediyelerinden biriyiz. Bu sistemin aynı şekilde çarklarının iyi işleyerek sürdürülebilir olması bizim en büyük hedefimiz. Farklı bir kurumuz, eksiklerimizi biliyoruz, eksikliklerimize rağmen Türkiye’de örnek bir kurum olduğumuzu düşünüyorum. Belki en büyük eksiğimiz kendimizi iyi tanıtamıyoruz. Bazı kurumların yeni başlamış oldukları projelere biz yıllar önce başlamış oluyoruz ama kendimizi tanıtamama, yaptıklarımızı iyi anlatamama eksikliğimiz var. Biz yapmış olduğumuz yayınlarla ulaşmaya çalışıyoruz ama araştırma sonuçlarında geri bildirim olarak görüyoruz ki vatandaşlarımız pek okumuyor. Yayınların kapağına bakıyor, içeriğine bakmadıkça da bizim yapmış olduğumuz hizmetleri tam anlamıyla alamıyor. Bunu aşmak için çeşitli yöntemler kullanıyoruz. Ben inanıyorum ki bizler daha iyisini yapacak potansiyele sahibiz” diye konuştu.