Çevre konusunda tam hizmet veren şirketleri bünyesinde bulunduran Elinsan Grup, Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen 11. Ulusal Çevre Mühendisliği Kongresi’ne katılarak, geleceğin çevre mühendislerini ve akademisyenleri sektörde karşılaşılan sorunlar ve zorluklar hakkında bilgilendirdi. Konu ile ilgili detaylı bir sunum yapan Elinsan Çevresel Deney Laboratuarı Kalite Yöneticisi Sibel Öztürk, “Laboratuarlar denetlenme süreçlerinin uzun zaman almasından dolayı iş yükünde ciddi bir artış yaşıyor” dedi.
Çevre sektöründe yer alan tüm meslek kollarının katılımıyla 11’incisi Bursa’da gerçekleştirilen Ulusal Çevre Mühendisliği Kongresi’ne katılan Elinsan Grup, sektörde karşılaşılan zorlukların yer aldığı bir sunumla ziyaretçileri bilgilendirdi.
“İşletmeler yeterli zamanı ayırmıyor”
Konu ile ilgili sunum yapan Elinsan Çevresel Deney Laboratuarı Kalite Yöneticisi Sibel Öztürk, “Elinsan Grup’un hizmet verdiği çevre danışmanlık firmalarının karşılaştığı en önemli sorunların başında işletmelerin çevre danışmanlarına ve hizmetlerine yeterli zaman ayırmaması, tesislerin atık sahalarının rahatça gezilmesine imkân sağlanmaması, atıkların geri kazanım ve bertaraf tesislerine yüksek maliyet nedeniyle lisanslı firmalara verilememesi yer alıyor. Bunların dışında çevre eğitimlerine yeterli zaman ayrılmaması ile maliyet ve tesis alanının yetersizliğinden kaynaklı olarak atık sahasının işlevli bir şekilde oluşturulamaması da bu sorunlar arasında yer almaktadır” şeklinde konuştu.
İş kazası riski fazla…
Çevresel deney laboratuarlarının sorunlarına da değinen Öztürk, “Laboratuarlar denetlenme süreçlerinin uzun zaman almasından dolayı iş yükünde ciddi bir artış yaşıyor. Her iş alanında olduğu gibi kalifiye eleman sıkıntısı laboratuarlarda da ön plana çıkıyor. Ölçüm şartları ve iş kazası risklerinin yüksek olması sebebiyle çalışacak personel bulmakta da sıkıntılar yaşanıyor” dedi.