Home GÜNCEL ARTAN ASOSYALLEŞME!

ARTAN ASOSYALLEŞME!

- Guncellenme Tarihi: 5 Ocak 2019 10:21
6 min read
ARTAN ASOSYALLEŞME! için yorumlar kapalı
0

MUTLU YILLAR!

 Asosyalleşme, Teknolojik ürünler ile sosyal medyanın gelişmesi, özellikle çocuklar üzerinde kalıcı travmalar oluşturmakta..

Çoğunlukla onları, kalabalık ortamlarda bulunmayı sevmeyen ve çekirdek aile dışında hiç kimseyle sağlıklı bir paylaşım yapamayan, GÜVENSİZ bireyler ve sonunda ‘dünyadan ve hayatından bir haber’ insan modeli ortaya çıkmaktadır…                                                             Güvensiz toplum, yıllardır sürmekte..

Şimdi buna ekonomik sıkıntılar de eklendi..

Yüz yüze iletişim sağlamanın mümkün olmadığı ÜLKEMİZ de, elektronik haberleşme çok hızla arttığını dile getiren; Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) her yılın sonunda düzenli yaptığı analiz kapsamında açıkladığı “Elektronik Haberleşmede Aile Giderleri Araştırmasından” derlediği verilere göre Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin haberleşme gideri yıllık 2 bin 878 TL olurken, bu rakamın 585 TL’sini devlete ödenen vergiler oluşturuyormuş ..

Kendim için; yıllar önce, ilkokula başladığımda sayfalar dolusu çizgiler çizerdik. Bunun amacı, parmak kaslarımızın güçlenmesiydi. Yani vücudun tüm kasları gibi parmak kaslarının güçlenmesi de çok önemli.

Özellikle de kalem tutacak eller için…

Şu an varsa yoksa tuşlar, mouse ve dokunmatik ekranlar.
Teknolojiyi kullanmada, başparmaklarımızın fazla geliştiğini görüyoruz..

ABD’deki Maryland Öğrenme ve Terapi Merkezi’nden Lindsay Marzoli, “çocukların sürekli tablet bilgisayar veya akıllı telefon kullanması, kalem ve kağıtla yapılan aktivitelerle ilgilenmemesi durumunda, el ve parmak kaslarının zayıflayacağını” vurguladı.
Ayrıca, çocukların tablet bilgisayar ya da akıllı telefonu günde 3-4 saat kullanmasının gelişim bozukluklarına davetiye çıkarabileceğine dikkat çekiyor..
Uzmanlardan Lorna Taylor da modern hayat tarzının ve teknolojideki ilerlemelerin çocukların kas ve iskelet gelişimini olumsuz yönde etkilediğini ifade ediyor..
Çocukların günde 2 saatten fazla bu cihazları kullanmaması gerektiğini belirten uzmanlar, 2 yaşın altındakilerin ise söz konusu cihazların başına hiç geçmemesi uyarısında bulundu..
Uzmanlar ayrıca çocukların odasında bilgisayar, televizyon, telefon gibi cihazların bulundurulmamasını da tavsiye etti…

Batılı ülkeler de aynı.

Ekran başında geçen süreyi azaltmaya çalışıyor. Çünkü, ekran başına kilitlenen çocuklarının sağlığını, bizden daha fazla önemsiyorlar!..

Dijital uyarılar! Doğrular, yanlışlar?
Çocuklarımızı teknolojiden uzak mı tutacağız? Elbette hayır.

Ama onları ekran başına kilitlemeye de hakkımız yok. Pek çok anne, baba son dönemlerde, minicik yavrulara; tablet ve akıllı telefonları, dadı niyetine kullanıyor.

İçinde yüzlerce çizgi film, oyun ve her türlü oyalayıcı programların bulunduğu teknoloji harikası aletleri çocuklarının eline verip, kendi rahatını düşünen anne ve babalar, oh be! diyebiliyor…

Bu kolaycılığın yarattığı sıkıntıları ve kalıcı rahatsızlıkları anladıklarında, iş işten çoktan geçmiş oluyor. Her şeyin çoğu gibi teknolojik bağımlılığın da zararları olduğunu ne olur göz önünde bulunduralım…

Duygusalız ve çok duyarsızız!

Toplum olarak duygularımızla karar vermekten müthiş bir haz alıyoruz.

İyi bir dinleyici olamıyoruz.

Okumuyoruz!..

Araştırma yok!

Pekala, bu davranış biçimi sizce nedir?

Asosyalleşme mi?..

 

Load More Related Articles
  • Borçluyum, Borçlusun! Kime ÖĞRETMENE!

    Yaşam; bize öğretmenlerimizin verdiği en büyük armağanı olduğunu unutmamalıyız!… ÇÜN…
  • İnsan Yaşamı Değerleri!

    Bireylerin bedensel, düşünsel, ruhsal yapılarıyla oluşan kişilikleri ve yaşam biçimlerinde…
  • Devlet BABA!

    Çocukların ebeveynleri tarafından istenilmesi, kabul edilmesi ve sevildiğini bilmesi onlar…
Load More By Ali Özdemir
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Borçluyum, Borçlusun! Kime ÖĞRETMENE!

Yaşam; bize öğretmenlerimizin verdiği en büyük armağanı olduğunu unutmamalıyız!… ÇÜN…