Toplum olarak gelişmemizin ana gerekliliği kültür, sanat, spor ve sair etkinlikler elbette… Son dönemlerde belediyeler asli görevleri dışında halka açık cüzi ücretli veya bila ücret kültür sanat etkinlikleriyle dikkat çekiyor.
Bana sorarsanız bunun en faydalısı dün Alinur Aktaş başkanın duyurusunu yaptığı 1. Kitap Fuarı olacak.
Çok okuyan mı bilir çok gezen mi klasik sorusunun ekonomik şartlarla direkt ilintili olduğu bir dönemdeyiz. Türkiye ve dünya ekonomisinde sıkıntı hepimizin malumu ve hissiyatı arasında.. Ve fakat kitaplar çok düşük maliyetlere insana öyle farklı dünyalar, bakış açıları, vizyon, ufuk açıyorlar ki okuyan bilir…
Yaş itibariyle gözlerde yakını görme problemlerini bizzat yaşayan biri olarak basın toplantısında uzun zamandır kitaplardan uzaklaştığımı fark ettim. Ama yine uzun zamandır netten sesli kitapları dinleyerek bu açlığı doyurmaya çalıştığımı da eklemeliyim. Sonra da elinden artık telefon düşmeyen, o minnak yazıları okuma gayreti bitmek tükenmeyen, sosyal medyadan da uzaklaşamayan biri olarak bu bahanemden kendim utandım.
20 Aralık Cuma günü başlayan 10 gün sürecek olan fuara gidip kendime birkaç kitap alacağım, kararlıyım.
Fuar Merinos AKKM’de gerçekleşecek. Şehrin merkezinde bir kitap fuarı olması ulaşılabilirliği açısından ekstra avantaj… 125 yayın evinin, sahafların katılacağı fuarda 200’e yakın etkinlik, 50 civarında konferans gerçekleşecek. Her yıl bir ülkenin kardeş ülke olarak katılacağı fuarın bu yılki kardeşi Bosna Hersek…
Fuarın Bursa’da ilk kez bir belediye tarafından düzenlenmesi de dikkat çekiyor.
Okumayan bir toplum olduğumuzu sosyal medyada yazılan iki cümleyi bile anlamayan insanlarla karşılaşınca daha iyi anlıyoruz. Anlağımızı geliştirecek, beynimizi daha işlevsel hale getirecek kitapları çocuklarımıza sevdirmek de ebeveynlerin asli görevi… Bu sebep alın çocuklarınızı çıkıp çıkıp gelin bence J
BURSA’DAN BULANIK’A SEVGİ KÖPRÜSÜ
Selahattin Turan’ı tanırsınız. Gürsu Belediyesinde bir memur olarak kalmaktan öte sever dernekçilik işlerini… Uzun zamandır da Türkiye Bulanıklar Eğitim Kültür ve Sevgi Derneği Genel Başkanlığı yapıyor. Türkiye’de dernekçilik anlayışının ne yazık ki artık sadece siyaset ve ticaretle bağdaştığını esefle izliyoruz. Buna karşın Selahattin Turan diğer derneklere örnek olacak bir projeye imza atıyor.
Kendisinin de memleketi olan Muş-Bulanık’tan Bursa’ya Kardeşlik Köprüsü projesi T.C İç İşleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilmesinin ardından 50 yetim ve öksüz orta okul ve liste öğrencisi Bursa’ya gelecek.
Bu çocukların yaşadıkları ilçeden ilk kez çıkacak olması, Uludağ’ı ile, denizi ile, tarihi ile, büyükşehir olması özelliği ile onlar için son derece farklı bir atmosfer Bursa’mıza teşrifleri hayat görüşlerini değiştirecek bir proje…
Çocuklar Bursa’da bir hafta termal bir otelde ağırlanacak. Kayak sporu, tekne turu, kültürel geziler yapacaklar.
Evlatlar geleceğimiz… O evlatların ülkenin neresinde yaşadığının hiçbir önemi yok… Onların geleceği için, daha çok çalışmaları için, hayata dört elle sarılmaları için atılan her adımın yanındayız.
Tesadüftür bugün Bulanık Belediye Başkanı ve yardımcısı terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Kendilerine HDP’li oldukları için hiçbir çağrım olamaz, olmayacak da… Ancak ilçeye bir kayyım belediye başkanı atanırsa bu yazımı eline tutuşturun. Bursa’dan da 50 yetim ve öksüz çocuğu 1 haftalığına oraya davet edip, ağırlasınlar… Batıda yaşayan evlatlar da doğunun şartlarını görsün, öğrensin…
Aklına, yüreğine sağlık Selahattin Turan… Projenin yazılması ve onayı esnasında emeği geçen Tijen Ersoy Yener’i de ayrıca kutluyorum…